Coșul este gol. Adăugați un produs

Cabergoline 0,5mg comprimate N2

144,24 lei
148,70 lei
Adaugă în coş
CE ESTE CABERGOLINE ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ
Cabergoline conţine cabergolină şi aparţine unui grup de medicamente denumite „agonişti de dopamină”. Dopamina este produsă natural în corpul uman şi ajută la transmiterea mesajelor către creier. Cabergolina mimează acţiunea dopaminei de reducere a producţiei de prolactină în sânge. Prolactina este hormonul care stimulează producerea de lapte matern.

Cabergoline este folosit pentru oprirea lactaţiei în perioada imediat următoare naşterii copilului, a unui avort sau a pierderii unei sarcini. Poate fi, de asemenea, utilizat dacă deja sunteţi în perioada de alăptare, dar nu doriţi să continuaţi alăptarea.

Cabergoline poate fi folosit şi pentru alte afecţiuni determinate de tulburări hormonale care pot duce la creşterea concentraţiei de prolactină. Aceasta include şi concentraţiile mari de prolactină cauzate de tumori ale glandei pituitare atât la bărbaţi, cât şi la femei.

Cabergoline se utilizează numai la adulţi. Nu este potrivit pentru utilizarea la copii și adolescenții cu vârsta mai mică de 16 ani. CUM SĂ LUAŢI CABERGOLINE



Luaţi întotdeauna Cabergoline exact aşa cum v- a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza uzuală pentru prevenirea lactaţiei este de 1 mg (2 comprimate) în prima zi după ce aţi născut.

Doza uzuală pentru oprirea lactaţiei, odată ce aţi început să alăptaţi, este de 0,25 mg (jumătate de comprimat) de două ori pe zi (o dată la 12 ore), timp de 2 zile.

Pentru a scădea concentraţia de prolactină în anumite situaţii, doza iniţială de Cabergoline este de un comprimat (care se ia în două doze) pe parcursul unei săptămâni (de exemplu, se ia o jumătate de comprimat în ziua de luni, iar cealaltă jumătate a comprimatului se ia în ziua de joi).. Doza poate fi crescută până la maximum 4,5 mg sau până cand răspundeţi complet la tratament.

Comprimatele Cabergoline se înghit, preferabil în timpul meselor sau după mese, pentru a preveni apariţia senzaţiei de greaţă sau a vărsăturilor.

La începutul tratamentului se recomandă să vă schimbaţi încet poziţia când vreţi să vă aşezaţi, să vă ridicaţi în picioare sau să vă întindeţi deoarece Cabergoline vă poate scădea tensiunea arterială şi poate apărea senzaţie de ameţeală la schimbarea poziţiei. Este recomandat, de asemenea, să evitaţi consumul de băuturi alcoolice şi alte medicamente care pot provoca somnolenţă deoarece acestea pot creşte riscul de apariţie a senzaţiei de ameţeală.

În timpul tratamentului, medicul poate fi nevoit să vă verifice tensiunea arterială, mai ales în primele zile de tratament. Vă poate fi recomandat să efectuaţi şi examinarea la microscop a secreţiei vaginale (testul Papanicolau).

Cabergoline nu este recomandat pacienţilor cu vârsta mai mică de 16 ani.

Dacă ați luat mai mult Cabergoline decât trebuie

Dacă ați luat prea multe comprimate odată, anunţaţi imediat medicul sau adresaţi-vă secţiei urgenţe a celui mai apropiat spital.

Dacă ați uiat să luaţi Cabergoline

Este important să nu uitaţi să luaţi comprimatele. Dacă uitaţi să luaţi o doză, luaţi următoarea doză imediat ce vă amintiţi şi spuneţi-i medicului dumneavoastră dacă aveţi dificultăţi să vă amintiţi să luaţi comprimatele. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să luaţi Cabergoline

Urmaţi tratamentul pe toată durata recomandată de medic.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. REACŢII ADVERSE POSIBILE



Ca toate medicamentele, Cabergoline poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Spuneţi imediat medicului dumneavostră dacă aveţi oricare dintre următoarele simptome după utilizarea acestui medicament. Aceste simptome pot fi severe:

 Gânduri anormale sau neobişnuite



Tulburări ale valvelor inimii şi afecţiuni înrudite, de exemplu inflamaţia (pericardită) sau revărsarea fluidului în pericard (epanşament pericardic). Această reacţie adversă este foarte frecventă (afectează mai mult de un pacient din zece). Simptomele precoce pot fi unul sau mai multe din manifestările următoare - dificultăţi în respiraţie, scurtarea respiraţiei, dureri toracice sau de spate, şi umflarea picioarelor. Acestea pot fi simptome ale unei afecţiuni numită fibroză pulmonară, care poate afecta plămânii, inima/valvele inimii sau partea de jos a spatelui.

 Apariţia pe o suprafaţă întinsă a unei erupţii însoţită de senzaţie de mâncărime, dificultăţi în respiraţie cu sau fără şuierat, senzaţie de leşin, umflarea corpului sau limbii sau orice alt simptom care vă deranjază şi care apare imediat după administrarea medicamentului. Acestea pot fi semne ale unei reacţii alergice.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Producător Swiss Parenterals PVT.LTD.
  • Țara producător India
  • Article 93397
  • Cod medicament 0309380032
1 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat