Coșul este gol. Adăugați un produs

Herbion Iceland moss sirop 150ml

73,48 lei
75,75 lei
Adaugă în coş
Herbion Iceland moss sirop

Cetraria islandica tallus extractum spissum

Pentru ameliorarea tusei

1. CE ESTE HERBION ICELAND MOSS SIROP ŞI PENTRU CE SEUTILIZEAZĂ Herbion Iceland moss sirop conţine extract uscat de lichen de Islanda (mușchi de piatră). Este un medicament tradițional pe bază de plante, recomandat pentru tratamentul:

- tusei uscate, iritante;

- răgușelii și durerilor în gât. Extractul de lichen de Islanda conține cantități mari de mucilagii hidrosolubile, care se presupune că acoperă, protejează și hidratează mucoasa cavității bucale și a orofaringelui, ameliorând, astfel, tusea uscată și iritantă. Indicațiile de mai sus sunt bazate exclusiv pe experiența îndelungată de utilizare. Trebuie să contactați medicul dacă simptomele se agravează sau nu se ameliorează după 7 zile de tratament.

2. ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI HERBION ICELAND MOSS SIROP

Nu utilizaţi Herbion Iceland moss sirop

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la extractul de lichen de Islanda sau la alți excipienți (enumerați în secțiunea 6).

Atenționări și precauții

Discutați cu medicul dumneavoastră sau farmacistul înainte de a lua Herbion Iceland moss sirop.

- Dacă aveți probleme respiratorii, asociate cu dispnee, febră, tuse persistentă sau expectoraţie sanguinolentă, trebuie să vă adresaţi imediat medicului dumneavoastră.

- dacă starea dumneavoastră nu se ameliorează peste 7 zile de utilizare a acestui medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră. Copiilor cu vârsta cuprinsă între 1 și 4 ani siropul se administrează după consultarea prealabilă a medicului.

Copii și adolescenți

Herbion Iceland moss sirop se indică adulților și copiilor cu vârsta peste 1 an.

Alte medicamente și Herbion Iceland moss sirop

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente. Nu există date privind influenţa Herbion Iceland moss sirop asupra efectelor altor medicamente.

Utilizarea Herbion Iceland moss sirop cu alimente şi băuturi

Se recomandă să consumați din abundență ceai sau alte băuturi fierbinți pe parcursul tratamentului cu Herbion Iceland moss sirop, însă acestea nu se vor consuma imediat după administrarea medicamentului, deoarece acesta poate fi înlăturat de pe mucoasa cavității bucale și a orofaringelui prea rapid.

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteți gravidă sau alăptați la sân, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Herbion Iceland moss sirop nu este recomandat în timpul sarcinii şi alăptării, deoarece nu există date suficiente privind utilizarea extractului de lichen de Islanda la gravide şi femei care alăptează.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu s-a raportat ca Herbion Iceland moss sirop să influențeze asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Herbion Iceland moss sirop

Herbion Iceland moss sirop conţine sorbitol (E420) și alcool etilic. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a utiliza acest medicament. Acest medicament conţine cantităţi mici de alcool etilic, sub 100 mg per doză.

3. CUM SĂ UTILIZAŢI HERBION ICELAND MOSS SIROP

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza uzuală pentru adulţi şi adolescenţi cu vârsta peste 16 ani: 15 ml sirop de 4 ori pe zi.

Doza uzuală pentru copii cu vârsta cuprinsă între 10 ani şi 16 ani: 10 ml sirop de 4 ori pe zi.

Doza uzuală pentru copii cu vârsta cuprinsă între 4 ani şi 10 ani: 5 ml sirop de 4 ori pe zi.

Doza uzuală pentru copii cu vârsta cuprinsă între 1 și 4 ani: 2,5 ml sirop de 4 ori pe zi.

Herbion Iceland moss sirop nu este destinat copiilor cu vârsta sub 1 an.

Copiii cu vârsta cuprinsă între 1 și 4 ani trebuie să administreze medicamentul doar după examinarea de către medic și cu prescrierea acestuia. Herbion Iceland moss sirop se va administra copiilor din acest grup de vârstă doar sub supravegherea părinților sau a unui adult. Nu trebuie să mâncați sau să consumați lichide imediat după administrarea Herbion Iceland moss sirop, deoarece medicamentul poate fi spălat prea rapid de pe mucoasa orală sau orofaringiană. Durata tratamentului depinde de natura și severitatea maladiei și poate continua o elasticitate îndelungată de timp (7-14 zile). Se recomandă să continuați tratamentului timp de încă câteva zile după dispariția semnelor clinice ale bolii. Agitați flaconul înainte de utilizare.

Dacă aţi luat mai mult Herbion Iceland moss sirop decât trebuie

Nu luaţi doze mai mari decât cele recomandate. Nu au fost raportate cazuri de supradozaj.

Dacă aţi uitat să luaţi Herbion Iceland moss sirop

Nu luaţi o doză dublă, pentru a compensa doza uitată. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Herbion Iceland moss sirop poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Reacţiile adverse se clasifică în ordinea frecvenţei de apariţie:

Foarte frecvente: afectează mai mult de 1 utilizator din 10

Frecvente: afectează 1 până la 10 utilizatori din 100

Mai puţin frecvente: afectează 1 până la 10 utilizatori din 1000

Rare: afectează 1 până la 10 utilizatori din 10000

Foarte rare: afectează mai puţin de 1 utilizator din 10000

Cu frecvenţă necunoscută nu poate fi estimată din datele disponibile

Cu frecvenţă necunoscută:

Tulburări ale sistemului imunitar:

- reacții de hipersensibilitate, manifestate prin mâncărime, roșeață a tegumentelor sau dificultăți de respirație.

- Dacă apare vre-o reacţie alergică, întrerupeţi utilizarea medicamentului şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Dacă observaţi orice reacţie adversă, inclusiv nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor. Nu utilizaţi Herbion Ieland moss sirop după data de expirare înscrisă pe ambalaj. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A nu se congela. Siropul trebuie utilizat în decurs de 3 luni după prima deschidere a flaconului. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. CONȚINUTUL AMBALAJULUI ȘI ALTE INFORMAŢII

Ce conţine Herbion Iceland moss sirop

- Substanţa activă este extract uscat de lichen de Islanda, 1 ml sirop conține 6 mg extract uscat de lichen de Islanda (Cetraria islandica (L. ) Acharius s. l. , tallus), echivalent cu 96-108 mg lichen de Islanda. Solvent de extracţie: apă purificată. Alte ingrediente (excipienţi): sorbitol lichid (necristalizabil) (E420), gumă xantan (E415), benzoat de sodiu (E211), acid citric monohidrat (E330), aromă de lămâie (etanol).

Cum arată Herbion Iceland moss sirop şi conţinutul ambalajului

Siropul este un lichid de culoare de la galben-brun până la brun, transparent sau puțin opalescent, cu miros și gust specific. Poate fi observat un sediment în cantitate redusă, tipic pentru remediile de origine naturală. Siropul este disponibil în cutie cu 1 flacon cu 150 ml sirop şi o linguriţă dozatoare.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Article 95365
  • Țara producător Slovenia
  • Producător KRKA
  • Cod medicament 300370038
Adăugat