Coșul este gol. Adăugați un produs

Spaverin 80mg caps. N10x2

46,56 lei
48 lei
Adaugă în coş
Spaverin 80 mg capsule

Clorhidrat de drotaverină

1. CE ESTE SPAVERIN ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Spaverin este indicat utilizării la adulţi, adolescenţi şi copii cu vârsta peste 6 ani. Spaverin este un medicament antispastic
Spaverin este utilizat pentru reducerea durerilor provocate de diverse colici (biliare, renale, vezicale, dureri din timpul ciclului menstrual, spasme uterine), ca antispastic în diverse afecţiuni digestive (ulcer la nivelul stomacului, gastrită, enterită, spasme ale cardiei şi pilorului, sindromul colonului iritabil, colită spastică însoţită de constipaţie, balonare), dureri de cap cu senzaţie de tensiune intracraniană.

2. ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI SPAVERIN

Nu utilizaţi Spaverin

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la clorhidrat de drotaverină sau la oricare dintre celelalte componente ale Spaverin;
- dacă aveţi afecţiuni grave ale ficatului, rinichiului sau la nivelul inimii. Nu utilizaţi Spaverin 80 mg, capsule la copii, din cauza cantităţii prea mari de substanţă activă pe unitatea dozată.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Spaverin

- dacă medicul dumneavoastră v-a spus că aveţi porfirie;
- dacă aveţi tensiune arterială mică;
- dacă utilizaţi Spaverin timp îndelungat (medicul dumneavoastră vă poate indica evaluarea funcţiei hepatice). Spaverin nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 6 ani, deoarece nu sunt disponibile date privind siguranţa şi eficacitatea la această grupă de vârstă.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. Dacă utilizaţi Spaverin împreună cu alte medicamente, îşi pot modifica reciproc modul lor de acţiune.
Informaţi-l pe medicul dumneavoastră dacă utilizaţi levodopa, înainte de a începe tratamentul cu Spaverin.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.
Utilizarea Spaverin în timpul sarcinii necesită prudenţă.
Nu se recomandă administrarea Spaverin în timpul alăptării.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Dacă în timpul tratamentului cu Spaverin prezentaţi senzaţia de lipsă de echilibru în spaţiu a corpului sau de învârtire a obiectelor din jur, este necesar să evitaţi activi tăţile potenţial periculoase, conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor.

Informaţii importante privind unele componente ale Spaverin

Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament. Spaverin conţine p-hidroxibenzoat de n-propil (E 216) şi p-hidroxibenzoat de metil (E 218), care pot provoca reacţii alergice (chiar întârziate) şi, în mod excepţional, bronhospasm.
Spaverin conţine lactoză monohidrat. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament. Spaverin conţine galben amurg (E 110) care poate provoca reacţii alergice.

3. CUM SĂ UTILIZAŢI SPAVERIN

Acest medicament se eliberează fără prescripţie medicală. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Adulţi, adolescenţi: Doza recomandată este de 120 - 240 mg clorhidrat de drotaverină pe zi, fracţionat în 2-3 prize.
Copii cu vârsta peste 6 ani Doza recomandată este de 80-200 mg clorhidrat de drotaverină pe zi, fracţionat în 2-5 prize.
Trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră dacă după 3 zile de tratament simptomele dumneavoastră nu se ameliorează.
Copii cu vârsta sub 6 ani Deoarece nu sunt disponibile date privind siguranţa şi eficacitatea administrării, Spaverin nu este indicat la acest grup de vârstă.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Spaverin

Adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau mergeţi la departamentul de urgenţe al celui mai apropiat spital dacă aţi utilizat mai multe capsule de Spaverin decât trebuie.

Dacă uitaţi să utilizaţi Spaverin

Daca aţi uitat să utilizaţi o doză, luaţi medicamentul imediat ce vă amintiţi. Totuşi, dacă este timpul pentru următoarea doză, luaţi-o doar pe aceasta. Este important să nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Spaverin poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Reacţiile adverse sunt clasificate în funcţie de frecvenţă, după cum urmează:
Foarte frecvente (afectează mai mult de 1 din 10 pacienţi)
Frecvente (afectează mai puţin de 1 din 10 pacienţi)
Mai puţin frecvente (afectează mai puţin de 1 din 100 pacienţi)
Rare (afectează mai puţin de 1 din 1 000 pacienţi)
Foarte rare (afectează mai puţin de 1 din 10 000 pacienţi)
Frecvenţă necunoscută (nu poate fi estimată din datele disponibile)
Rare: durere de cap, ameţeli, insomnie, palpitaţii, tensiune arterială mică, greaţă, constipaţie.
Spaverin a fost asociat cu apariţia porfiriei acute.
Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. CUM SE PĂSTREAZĂ SPAVERIN

Nu utilizaţi Spaverin după data de expirare înscrisă pe ambalaj dupa EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
A se păstra la temperaturi sub 25ºC, în ambalajul original.
A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Ce conţine Spaverin

- Substanţa activă este clorhidratul de drotaverină. Fiecare capsulă conţine clorhidrat de drotaverină 80 mg.
- Celelalte componente sunt: conţinutul capsulei - lactoză monohidrat, povidonă, amidon de porumb parţial pregelatinizat, acid alginic, talc, stearat de magneziu; capsula - dioxid de titan (E 171), galben de chinolină (E 104), galben amurg (E 110), gelatină, phidroxibenzoat de metil (E218), p-hidroxibenzoat de n-propil (E216).

Cum arată Spaverin şi conţinutul ambalajului

Spaverin 80 mg se prezintă sub formă de capsule mărimea 1, de formă cilindrică, cu capete emisferice, cu corp şi capac de culoare galben opac, conţinând o pulbere de culoare galbenă.

Ambalaj

Cutie cu 2 blistere din PVC /Al a câte 10 capsule.
Cutie cu 100 blistere din PVC /Al a câte 10 capsule.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Antibiotice S. A. Str. Valea Lupului nr. 1, 707410 Iaşi, România
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Article 84676
  • Țara producător România
  • Producător Antibiotice
  • Cod medicament 0400500535
Adăugat