Coșul este gol. Adăugați un produs

Acid salicilic-MC sol.cutan. 1% 40ml

11,01 lei
11,35 lei
Adaugă în coş
În concentraţii mici (2-5%) acest produs manifestă acţiune keratoplastică, stimulând regenerarea epidermului, iar în concentraţii mari (10-20%) acţiunea este keratolitică. Mecanismul acţiunii este atribuit dizolvării substanţei liante intercelulare după care urmează descuamarea stratului cornos al epidermului.

De asemenea, această soluție inhibă secreţia glandelor sudoripare şi sebacee. Are efect antibacterian şi antifungic moderat.

Produsul este recomandat a fi administrat în următoarele situații:

îndepărtarea excesului de keratină în seboree
acneea vulgară
eczema cronică
diskeratoze (keratosis palmaris, keratosis plantaris, keratosis pilaris, pityriasis rubra pilaris)
psoriazis (inclusiv al corpului, scalpului, palmelor şi tălpilor)
ichtioză
veruci
calozităţi
Acest produs nu este recomandat a fi administrat pacienților cunoscuți cu hipersensibilitate la substanța activă sau la oricare dintre excipienții menționați anterior. De asemenea, este contraindicată administrarea la copii cu vârste sub 2 ani.

Fiind o soluție cu aplicare la nivel cutanat, reacțiile adverse cele mai întâlnite sunt afecțiuni ale pielii și ale șesutului subcutanat. Dintre acestea, putem menționa: eritem excesiv şi descuamare.

Supradozaj


Simptome ale supradozajului: salicilism, greaţă, vomă, ameţeli, acufene sau surditate, letargie, hiperpnee, diaree, dereglări psihice, îndeosebi dacă se aplică pe suprafeţe extinse, în doze excesive, timp îndelungat sau la pacienţii sub 12 ani şi cei cu insuficienţă renală sau hepatică.

Tratamentul: în suspendarea aplicării preparatului, administrarea de lichid pentru a grăbi excreţia urinară. În caz de necesitate se administrează hidrocarbonat de sodiu (per oral sau intravenos) pentru alcalinizarea urinei.
Atenționări speciale și interacțiuni cu alte substanțe Acid salicilic soluție
A se evita contactul cu ochii şi mucoasele.

Acest medicament conţine 65 % vol% alcool (etanol).

Poate fi dăunător persoanelor cu etilism. Acest lucru trebuie avut în vedere la femeile gravide sau care alăptează, copii şi grupuri cu risc crescut cum sunt pacienţii cu boli hepatice sau epilepsie.

Nu se cunosc interacțiuni cu alte tipuri de substanțe.

Sarcina și alăptarea
Pe parcursul sarcinii și al alăptării, este indicat ca acest produs să fie admnistrat sub supravegherea atentă a medicului dumneavoastră.

Doze și mod de administrare Acid salicilic soluție


Preparatul se aplică topic pe porţiunile lezate de 2-3 ori pe zi.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Țara producător Moldova
  • Producător MC Pharmaceuticals
  • Article 94887
Adăugat