Coșul este gol. Adăugați un produs

Relaxa Ulei Eteric Eucalipt 30ml

146,47 lei
151 lei
Adaugă în coş
ucaliptul este un arbore de origine australiană de dimensiuni impresionante: el poate sa atingă înălțimi de pana la 300 metri. Numele său provine din cuvintele greceşti "eu" si "kalypto" care înseamnă "bine" şi "acoperit" şi se referă la aspectul staminelor. Aborigenii australieni l-au denumit Kino şi îl foloseau la tratarea rănilor.

Eucaliptul a fost adus în Europa la sfârșitul secolului XVIII, unde a fost folosit la început în scop ornamental. Oamenii au observat ca în jurul acestui arbore nu mai cresc alte plante. Ulterior s-a constatat ca eucaliptul secretă o substanță toxică care se răspândește în sol. Uleiul de eucalipt a început sa fie exportat din secolul XIX, la început fiind cunoscut sub numele de Menta de Sidney, datorită acțiunii sale calmante asupra tulburărilor digestive, asemănătoare cu cea a mentei.

Utilizare pentru trup şi suflet: eucaliptul are efect înviorător, de împrospătare, foarte apreciat în cazuri de oboseală, scăderea puterii de concentrare, dureri de cap sau debilitate. Se foloseşte în baie, saună, candelă, masaj. Eucaliptul este eficient în toate tipurile de febra, el scade temperatura şi în acelaşi timp are un efect răcoritor şi de împrospătare asupra corpului. Astfel, el se poate folosi pentru scăderea febrei în cazuri de dizenterie, difterie, pojar, malarie, febră tifoida. Se face baie, masaj uşor, comprese pe frunte.

Acțiunea sa antivirală se manifestă benefic în infecţii respiratorii: răceală, gripă, sinuzită, pneumonie, bronşită. Uleiul de eucalipt decongestionează căile respiratorii şi fluidifică secreţiile. Se folosește în inhalații, candelă, masaj local. Eucaliptul este un remediu important în tratarea artritei, mai ales când simptomele sunt agravate de vreme rece. Se aplica comprese sau masaj pe tonele dureroase. Acest ulei poate fi folosit în infecţii genito-urinare ca: cistita (mai ales dacă a apărut ca urmare a unei răceli), nefrită, leucoree, sub formă de masaj sau băi de șezut.
Uleiul de eucalipt împiedică proliferarea infecțiilor și de aceea se poate folosi în herpes, râni, ulcerații, dar şi în înțepături de insecte, sub forma de comprese. Utilizat în candelă, eucaliptul este un excelent antiseptic pentru aerul din cameră, fapt util persoanelor care suferă de o infecție contagioasă, sau se afla în convalescentă. Eucaliptul are un efect calmant asupra stărilor emoționale intense, ajuta la întărirea spiritului și la creșterea puterii de concentrare.

Aromă: intensă, pătrunzătoare, proaspătă, răcoritoare, rășinoasă, astringentă, picantă, amintește camforul.

Metoda de obținere: prin distilarea cu aburi a frunzelor, împreună cu vârfurile florilor de eucalipt albastru (Eucaliptus globulus Labill).

Indicaţii: răceală, gripă, angină, bronşită, sinuzită, tuse, extenuare sporită, rezistență scăzută a organismului, imunodeficienţe secundare, artrite, miozite, nevralgie, reumatism, radiculită, plexită, piele problematică, acnee, furunculoză, herpes, arsuri, pentru întărirea părului, înălbirea şi dezodorizarea pielii, igiena cavităţii bucale, pentru profilaxia infecțiilor transmise pe cale aeriană prin picături.
Vezi descrierea completă
Adăugat