Coșul este gol. Adăugați un produs

Relaxa Ulei Eteric Pin 30ml

132,89 lei
137 lei
Adaugă în coş
Pinul este un conifer impozant care crește mai ales în Nord-Estul Rusiei, în Scandinavia şi Nordul Europei. Se cunosc în prezent peste 80 de specii ale acestui arbore magnific. Aproape necunoscut civilizaţiei antice egiptene, pinul a fost însă extrem de apreciat de greci și arabi, care i-au recunoscut calităţile curative. El se folosea în special în infecţiile pulmonare sub forma de inhalaţii. S-a constatat că populaţiile care locuiesc în apropierea pădurilor de pin au foarte rar probleme respiratorii. Vaporii de ulei esenţial ajung în căile respiratorii odată cu inspiraţia, producând aici o serie de efecte benefice, mai ales în cazul celor care suferă de maladii respiratorii.

Utilizare pentru trup şi suflet: uleiul de pin este un antiseptic puternic, foarte eficient în cazuri de bronșită, laringită, gripă, tuse, răceală; uşurează respiraţia şi decongestionează sinusurile. Se utilizează sub forma de inhalaţii, baie, masaj. Proprietăţile antiseptice sunt de asemenea benefice asupra infecţiilor sistemului urinar, cum ar fi: cistitele, nefritele, pielitele şi prostatitele, mai ales când este folosit sub forma de băi. Pentru a trata reumatismul, artrita şi nevralgiile se aplică comprese. Uleiul esenţial de pin este foarte bun pentru a împrospătă mirosul încăperilor, atunci când este folosit sub forma de candele. O metoda plăcuta de a alunga stresul şi oboseala iunie zile lungi este de a face o baie sau sauna cu ulei de pin. Uleiul de pin este util în stări de slăbiciune şi oboseală, debilitate generala. El aduce o notă de prospeţime si abordare pozitivă a vieţii.

Aromă: delicată, proaspătă, picantă, răşinoasă, lemnoasă, balsamică, cu o notă de camfor.

Metoda de obţinere: prin distilarea cu aburi a cetinii de pin siberian (denumit, de asemenea, cedru siberian).

Indicaţii: ca adaptogen care optimizează mecanismul de autoreglare a organismului, sporind rezistenţa acestuia faţă de boli. Este un remediu eficient împotriva răcelilor, sinuzitei, bronşitei, pneumoniei, tusei fumătorilor, spasmelor musculare, afecţiunilor reumatice, rănilor infectate, furunculozei, seboreei, neurodermitelor, acneei, eczemei, infecţiilor micotice ale pielii, transpiraţiei excesive.
Vezi descrierea completă
Adăugat