Coșul este gol. Adăugați un produs

Relaxa Ulei Eteric Menta 30ml

132,89 lei
137 lei
Adaugă în coş
Ca și multe alte plante, menta a fost cunoscută anticilor greci, romani şi egipteni. Legenda spune că zeul întunericului Pluton s-a îndrăgostit nebuneşte de frumoasa nimfa Mentha. Geloasă, soţia sa zeiţa Persephona a urmărit-o pe nefericita fată şi a îngropat-o în pământ. Pluton, impresionat de suferința nimfei a transformat-o apoi în plantă frumos mirositoare care îi poarta numele.

Utilizare pentru trup şi suflet: menta are acţiune răcoritoare şi în acelaşi timp de încălzire şi stimulare. Explicaţia acestui paradox constă în faptul că organismul îşi intensifică circulaţia sângelui şi se încălzeşte ca răspuns la efectul răcoritor al mentei pe piele. Sub forma de masaj sau băi, menta este un excelent stimulent şi tonic general. Ea alungă oboseala pe fond nervos şi migrenele. După o zi lungă şi obositoare, o baie de picioare cu ulei de menta va face minuni.

Menta acţionează benefic asupra sistemului digestiv, cu precădere asupra stomacului. Ușurează digestia şi are efecte pozitive în cazuri de digestie lentă, indigestie şi flatulenta. Fiind antiseptic gastric, se poate folosi în diaree, stări febrile de origine gastrică sau toxiinfecții alimentare. Ajuta la calmarea spasmelor gastrice şi a colicilor prin efectul antispasmodic. Are efect detoxifiant asupra ficatului și stimulează secreţia bilei, ajutând la digestia grăsimilor. Se face masaj pe abdomen. Asupra sistemului respirator acţionează ca expectorant, fiind indicată în tuse. Are de asemenea proprietăţi decongestionate şi antispasmodice utile în astmă, tuse, sinuzită, bronşită, gripă.

Se foloseşte sub formă de inhalaţii, comprese, masaj pe piept. Nu se pun mai mult de 1-2 picături, în oricare dintre modalităţile de utilizare. În cazul în care preparaţi amestecuri de uleiuri care conţin şi menta, se vor pune cel mult 2 picături, deoarece mirosul ei le va acoperi pe toate celelalte. Menta este foarte potrivită în stări de oboseală mentală, stres, stări depresive. Atunci când sunteţi în fața unei schimbări majore în viață care vă face sa vă simţiţi nesiguri sau temători, menta vă va ajuta să rupeţi cu trecutul și să priviţi înainte cu curaj şi optimism.

Aromă: foarte intensă, dominantă, proaspătă, înviorătoare, mentolată, cu o notă de camfor.

Metoda de obţinere: prin distilarea cu apă sau aburi a plantelor proaspete, uscate sau uşor uscate de izmă bună – Mentha piperita L.

Indicaţii: afecţiuni ale căilor respiratorii superioare, pierderea vocii, parodontoză, halitoză, greaţă, dureri de cap şi dinţi, tensiune emoţională şi extenuare nervoasă, acnee, înţepături de insecte, vene pronunţate, precum şi pentru îngrijirea pielii în proces de îmbătrânire, cu riduri, iritată şi grasă.
Vezi descrierea completă
14 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat