Coșul este gol. Adăugați un produs

Relaxa Ulei Eteric Lămâie 15ml

57,23 lei
59 lei
Adaugă în coş
Lămâiul este un copac de talie mică, veşnic verde, nativ din India, care acum este foarte răspândit în zonele cu clima caldă din Europa şi pe continentul nord american în Florida și California. În Europa lămâiul a fost adus din Orientul Apropiat în timpul războaielor sfinte purtate acolo de cruciați (sec. XI-XIII). De altfel, cuvântul "Lamai" derivă din arabul laimum şi persanul limum.

Utilizare pentru trup si suflet: uleiul esenţial de lămâie este un tonic al sistemului circulator, îmbunătățind circulaţia sângelui; ajuta la diminuarea vâscozităţii sângelui și astfel scade presiunea în venele varicoase. El este un remediu tradițional pentru tratarea capilarelor sparte vizibile sub piele. Menţine vitalitatea celulelor roşii (eritrocitele), efect favorabil în caz de anemie; totodată stimulează leucocitele, ceea ce duce la o îmbunătățire a imunităţii organismului.


Datorită proprietăţilor antiseptice este util sub forma de masaj local sau inhalaţii in răceală, gripă, tuse, chiar și când acestea sunt asociate cu febră. Uleiul de lămâie are proprietăţi detoxifiante şi decongestionate asupra ficatului și rinichilor; ajută la reducerea celulitei. Acţiunea înviorătoare și tonifiantă este benefică în tratarea durerilor de cap și a migrenelor. Se utilizează sub formă de inhalaţii, candele, masaj pe tâmple. Se va evita expunerea la soare timp de 12 ore după aplicarea pe piele. Fiind tonic, revigorant și purificator, uleiul de lămâie este indicat persoanelor care traversează perioade încărcate, dificile, când au tendinţa de a se lasă copleşite de probleme și astfel de a se neglija pe sine. Utilizându-l în candele, baie sau masaj vă va ajuta să vă simţiţi mai proaspeţi, mai plini de viaţa şi încrezători în propriile forte.

Aromă: irepetabilă de lămâi, proaspătă, rece, amăruie.

Metoda de obţinere: prin presarea mecanică sau distilarea cu aburi a cojii fructelor coapte de lămâie - Citrus limon (L.) Burm. fil. (familia rutaceelor - Rutaceae).

Indicaţii: viroze (gripă, herpes, varicelă, hepatită virală etc.), boli infecţioase ale căilor respiratorii superioare, reducerea capacităţii de muncă intelectuală, dureri de cap frecvente, celulită şi greutate în plus, pentru înlăturarea negilor şi bătăturilor.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Țara producător Moldova
  • Producător Com V&V
  • Article 44297
10 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat