Coșul este gol. Adăugați un produs

Relaxa Ulei Eteric Levănțică 15ml

73,72 lei
76 lei
Adaugă în coş
Lavanda este o plantă renumită pentru calitățile calmante și pentru parfumul său delicat. Originară din Franţa, lavanda este cultivată peste tot în lume pentru uleiul său volatil, ca planta medicinală sau ornamentală.Uleiul esenţial de lavandă este unul dintre cele mai populare uleiuri folosite în aromaterapie din vremuri imemoriale. De secole, femeile aşează în dulapuri săculeţi cu lavandă pentru mirosul plăcut pe care îl imprima lenjeriei şi pentru îndepărtarea insectelor. Locuitorii Romei antice foloseau lavanda la baie şi pentru a-și vindeca rănile la vreme de război. De altfel, numele acestei plante vine din limba latina, unde "lavare" înseamnă a spăla, a curăța. Apa de levănțică a fost foarte populara în Anglia medievala în perioada elisabetană şi în cea a domniei Casei Stuart, fiind parfumul preferat al reginei Maria Henrietta, soţia regelui Charles I.

Utilizare pentru trup şi suflet: lavanda este un ulei calmant, sedativ, relaxant. Astfel, el este util în insomnie, stări depresive, stres, precum şi în dureri de cap şi migrene. Totodată acţionează favorabil asupra inimii, calmând palpitațiile și reducând tensiunea arteriala. Se foloseşte sub forma de inhalaţii, baie, masaj, candelă. Uleiul de lavanda are proprietăţi antiseptice şi antispastice. Prin aceasta este util în problemele sistemului respirator: gripă, bronşita, tuse, pneumonie, laringita.

Sub forma de masaj pe abdomen, uleiul esenţial de lavandă este benefic în caz de probleme digestive pe fond nervos: colici, indigestie, voma, balonare, diaree. Fiind antiinflamator şi antibacterian se poate folosi în cistite, leucoree şi alte infecţii genitale. Se fac bai locale. Utilizat în candela aduce un miros plăcut în cameră şi ajută la îndepărtarea insectelor. Datorită efectului echilibrat şi profund calmant, uleiul de lavandă este indicat persoanelor sensibile, deprimate, stresate şi celor care trec foarte uşor de la o stare psihică extremă la alta. Utilizarea uleiului de lavandă le va ajuta sa depăşească cu mai mult calm situaţiile neprevăzute și stresante.

Aromă: delicată, proaspătă, fină, uşoară, pură, florală, ca în cazul florilor vii de levănţică, cu o notă lemnoasă.

Metoda de obţinere: prin distilarea cu aburi a florilor de levănţică (sinonime – lavandă, spichinat, levant, aspic) – Lavandula anqustifolia Mill. (sinonime – Lavandula vera D.C., Lavandula offiсіnalis Chaix. (familia lamiaceelor).

Indicaţii: infecţii naso-faringiene, ale căilor respiratorii şi tractului urinar, stomatită, neurastenie, stres, insomnie, irascibilitate, furie, schimbări bruşte de dispoziţie, cardionevroză, probleme de menopauză, dureri musculare şi articulare, răni, arsuri, abcese, eczemă, dermatite, plăgi, micoze, herpes, mătreaţă, căderea părului.
Vezi descrierea completă
Adăugat