Coșul este gol. Adăugați un produs

Relaxa Ulei Eteric Brad 15ml

93,12 lei
96 lei
Adaugă în coş
Majoritatea speciilor de brad cresc în regiunile nordice, cu climat rece: America de Nord, Canada, Rusia și Europa de Nord.Indienii americani foloseau rășina de Brad în scopuri medicinale și în ritualurile religioase. După descoperire Americii, ea a fost adusă şi în Europa, în timpul secolului la XVII-lea.

Uleiul de brad este extras din Abies alba, din cetinile de brad rezultate din urma curăţirii de crengi, în procesul exploatării forestiere. Cetinile de brad (ramurile cu ace verzi) mai pot fi zdrobite sau sub forma de extract apos pentru uz extern. Acest ulei esenţial provine de la un furnizor organic din regiunea Masivului Central din Franţa. Este unul din cele mai plăcute parfumuri din pădure. Este pur şi simplu "mirosul pur al pădurii". Ajuta la purificarea aerului, şi este balsamic şi decongestionat. Este revigorant şi stimulator. Contracarează oboseala şi lipsa energiei.

Uleiul esenţial de brad are acţiune expectorantă, antiseptică si uşor sedativă. Astfel, sub forma de inhalaţii, comprese sau masaj local el are acţiune benefică în fluidificarea secreţiilor bronhice, ajută în cazurile de respiraţie scurtă, sacadată specifică suferinzilor de astmă, cu atât mai mult cu cât acest efect este completat și de un efect tonic asupra sistemului nervos. În răceală și gripă îndepărtează starea de oboseala generala și durerile musculare. Se fac inhalaţii, se aplică comprese pe piept. Sub forma de masaj, baie sau comprese, datorita efectului "de încălzire" al pielii duce la uşurarea durerilor generate de reumatism sau artrită. Uleiul de brad poate avea efect de "revigorare" a unui spirit obosit, deprimat.

Aromă: pură, proaspătă, rece, intensă, picantă, astringentă, balsamică, de răşină şi cetină, aminteşte mirosul unei păduri de conifere.

Metoda de obţinere: prin distilarea cu aburi a acelor şi a rămurelelor tinere.

Indicaţii: pentru profilaxia şi tratamentul bolilor inflamatorii contagioase ale căilor respiratorii şi ale organelor ORL, a degerăturilor şi a hiperhidrozei plantare.
Vezi descrierea completă
Adăugat