Coșul este gol. Adăugați un produs

Novocain 0.5% 5ml sol.inj. N10 (Zdorovye)

17,36 lei
17,90 lei
Adaugă în coş
Novocaina sol. inj. 0. 5% 5ml N10 (Darnita)
Substanta activa: Procainum.
Compozitia si forma de prezentare: solutie injectabila - 0. 5% 5ml N 10 in fiole


Actiunea farmacologica: Anestezic local cu actiune moderata, dar cu un diapazon terapeutic larg. Blocheaza canalele de sodiu ale neuronilor si inhiba procesele de generare si conducere ale impulsurilor nervoase. Gradul anesteziei depinde de diametrul fibrelor nervoase, mielinizarea lor si viteza conducerii. Sensibilitatea dispare in urmatoarea ordine: dureroasa, termica, tactila, proprioceptiva. Dupa absorbtie, in functie de doza, manifesta actiune excitanta sau deprimanta, reduce sinteza acetilcolinei si scade excitabilitatea sistemului parasimpatic (efect ganglioplegic, anticolinergic), micsoreaza spasmul musculaturii netede, scade excitabilitatea muschiului cardiac si a zonelor motorii corticale. La administrarea parenterala se absoarbe bine, T ½ constitue 0,7 min, 80% din preparat se elimina cu urina.
INDICATII
Anestezie locala: infiltrativa, de conducere, epidurala.
Intravenos se administreaza pentru potentarea actiunii remediilor narcotice in cazul anesteziei generale, sindrom algic de diversa geneza (in cazul ulcerului gastric si duodenal), spasmul vaselor sanguine, neurodermita, prurit, eczema, glaucom, spasme intestinale.
DOZE SI MOD DE ADMINISTRARE
Anestezia prin infiltratie - solutie 0,25-0,5% pina la doza de 350-500 mg substanta, de conducere 0,5-1-2% pina la 500 mg, subarahnoidala 10% pina la 50-200 mg. In tratamentul sistemic - solutia 0,5%-de la 1pina la 10-15 ml se administreaza i. v. lent, preferabil diluata in ser fiziologic. Numarul injectiilor este in functie de gravitatea bolii si eficacitatea tratamentului (de obicei 10-20). Solutia 2% se administreaza i. m. Initial se testeaza sensibilitatea pacientului la preparat administrindu-i 2 ml, peste 3 zile, in lipsa efectelor adverse, 3 ml si apoi se trece la administrarea de 5 ml de 3 ori pe saptamina, in total 12 injectii cu o intrerupere ulterioara de 10 zile. In decursul unui an se recomanda 4 cure.


CONTRAINDICATII
Hipersensibilitate la preparat, hipotensiune arteriala.
ATENTIONARI SI PRECAUTII SPECIALE DE UTILIZARE
Obligator de efectuat testarea sensibilitatii la novocaina!
Nu se absoarbe de pe mucoase, nu asigura anestezie de suprafata.
Conditii de Pastrare:Pastrare: Lista B. La loc ferit de lumina.
Terman de valabilitate: 3 ani.
Statul legal: Se elibereaza сu prescriptie medicala.
Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în acest
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Țara producător Ucraina
  • Producător Zdorovye
  • Article 93564
4 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat