Coșul este gol. Adăugați un produs

Natriu clorid 0.9% 5ml sol.inj. N5 (Iuria-Farm)

12,32 lei
12,70 lei
Adaugă în coş
Descriere
Proprietăți farmacologice
Farmacocinetica
Inlocuitor de plasma. Ionii de sodiu și clorură sunt cei mai importanți componente anorganice ai lichidului extracelular, menținând presiunea osmotică corespunzătoare a plasmei sanguine și a lichidului extracelular. Medicamentul este reținut în patul vascular pentru o perioadă scurtă de timp și trece foarte repede în sectorul interstițial și în celule. Clorura de sodiu după administrare este rapid distribuită în organism, metabolizată nesemnificativ. Timpul de înjumătățire este de aproximativ 1 oră. Excretat prin urină nemodificat.
Farmacodinamica
Clorura de sodiu - soluție izotonică compensează lipsa de lichid din organism în timpul deshidratării, are efect de substituție a plasmei, detoxifiant și hidratant, normalizează echilibrul acido-bazic.
Indicatii de utilizare:
pentru dizolvarea si diluarea medicamentelor
Dozaj si administrare
Subcutanat, intramuscular, intravenos după dizolvarea sau diluarea medicamentelor. Prepararea soluțiilor medicamentoase folosind clorură de sodiu pentru injecție se realizează în condiții sterile (deschiderea fiolelor, umplerea seringii și a recipientelor cu medicamente). Cantitatea de clorură de sodiu pentru injectare pentru prepararea unei soluții dintr-un anumit agent este determinată de instrucțiunile de utilizare a acestuia din urmă sau, în funcție de situație, de un medic.

Efecte secundare
Odată cu introducerea unor doze mici ca solvent, efectele secundare nu au fost identificate. Hipersensibilitate posibilă.

Contraindicatii
Soluția injectabilă de clorură de sodiu ca solvent pentru medicamente nu este utilizată dacă un alt solvent este indicat ca fiind obligatoriu pentru unele dintre ele.

Interacțiuni medicamentoase
O soluție de clorură de sodiu 0,9% este utilizată pe scară largă pentru a dizolva diferite medicamente. Când se utilizează cu corticosteroizi, hipernatremia este potențată.

Soluția de clorură de sodiu poate fi amestecată cu alte medicamente hidrofile.

Instrucțiuni Speciale
Utilizați numai fiole nedeteriorate.

Caracteristicile efectului medicamentului asupra capacității de a conduce vehicul sau mașini potențial periculoase.
Medicamentul nu afectează capacitatea de a conduce un vehicul și de a lucra cu mecanisme potențial periculoase.

Supradozaj
În conformitate cu instrucțiunile din instrucțiunile pentru medicamentul cu care este utilizat solventul.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Article 89783
  • Țara producător Ucraina
  • Producător Iuria-farm
  • Cod medicament 1400890622
1 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat