Coșul este gol. Adăugați un produs

Glicina 100mg comp. N20x3

36,86 lei
38 lei
Adaugă în coş
DESCRIEREA MEDICAMENTULUI
Remedii cu acţiune asupra sistemului nervos.
Comprimate de culoare albă sau albă cu nuanţă gălbuie, de formă pătrată, structura compactă şi omogenă, cu o linie de divizare şi incrustaţie „BP” pe o parte a comprimatului, cu muchii teşite, suprafaţa laterală cu margini rotunjite.
INDICAŢII TERAPEUTICE
Glicina se indică la copii şi adulţi în tratamentul stărilor astenice, distoniilor vegeto-vasculare, pentru creşterea capacităţii de munca intelectuală (ca remediu care ameliorează procesele de gândire şi capacitatea de a percepe şi memoriza informaţia), în tensiune psihoemoţională, irascibilitate sporită, în stări depresive, pentru normalizarea somnului; ca remediu care reduce dependenţa de alcool şi micşorează manifestările sindromului de abstinenţă alcoolică; în diverse afecţiuni funcţionale şi organice ale sistemului nervos central (dereglări cerebrale vasculare, afecţiuni infecţioase ale sistemului nervos central, consecinţele traumelor cranio-cerebrale, encefalopatii perinatale şi alte forme, inclusiv de geneză alcoolică).
DOZE Şl MOD DE ADMINISTRARE
Preparatul se administrează sublingual.
Administrarea sublinguală a preparatului este dificilă pentru tratamentul copiilor până la 3 ani, de aceea lor nu se recomandă de indicat acest preparat.
Copiilor cu vârsta peste 3 ani:
-cu excitabilitate sporită, labilitate emoţională şi dereglări ale somnului se indică câte 0,1 g (1 comprimat) de 2-3 ori pe zi timp de 7-14 zile;
-în caz de retard mintal, sindrom asteno-neurotic se indică câte 0,1 g (1 comprimat) de 2-3 ori pe zi timp de 15-30 zile. La necesitate cura de tratament poate fi repetată.
Adulţilor:
-în caz de tensiune psihoemoţională, scăderea capacităţii de muncă intelectuală, a memoriei, atenţiei, în forme deviate de comportament se indică câte 1 comprimat (0,1 g) de 2-3 ori pe zi timp de 15-30 zile. Doza nictemerală constituie 0,3 g.
-în sindromul asteno-neurotic preparatul se indică câte un comprimat de 3 ori pe zi timp de 20-30 zile;
-în dereglările de somn se indică câte 0,05-0,1g (1/2-1 comprimat) cu 20 min. înainte de somn;
-pentru reducerea acţiunii toxice a alcoolului - 0,1g (1 comprimat) într-o singură priză, la necessitate se indică repetat la un interval de 15-20 minute. Doza nictemerală totală nu trebuie să depăşească 0,6-0,7 g. La necesitate curele de tratament cu glicină se repetă de 4-6 ori pe an.
ATENŢIONĂRI Şl PRECAUŢII SPECIALE DE UTILIZARE
Pacienţilor cu predispoziţie la hipotensiune arterială glicina se indică în doze mai mici şi se recomandă monitorizarea tensiunii arteriale. La scăderea tensiunii arteriale mai jos decât nivelul obişnuit se întrerupe administrarea preparatului.
Administrarea în sarcină şi perioada de alăptare
Glicina se permite de utilizat în tipmul sarcinei sau în perioada de alăptare. Se recomandă de utilizat sub supravegherea medicului.
Influenţa asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Glicina nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
INTERACŢIUNI CU ALTE MEDICAMENTE, ALTE TIPURI DE INTERACŢIUNI
Glicina reduce toxicitatea remediilor anticonvulsive, antipsihotice, antidepresive. La asocierea cu remediile hipnotice, tranchilizante şi antipsihotice are loc potenţarea acţiunii deprimante asupra sistemului nervos central.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Article 92578
  • Țara producător Bulgaria
  • Producător BalkanPharm.
Adăugat