Coșul este gol. Adăugați un produs

Pefsal 25mcg/250mcg 120 doze susp.de inhalat

328,05 lei
338,20 lei
Adaugă în coş
Ce este Pefsal şi pentru ce se utilizează
Pefsal este un medicament ce conţine două substanțe active: salmeterol şi propionat de fluticazonă.

- Salmeterol este un bronhodilatator cu acțiune de lungă durată. Bronhodilatatoarele ajută la menținerea căilor aeriene deschise, aceasta facilitează pătrunderea şi ieşirea mai uşoară a aerului din plămâni. Efectul durează cel puţin 12 ore.

- Propionatul de fluticazonă este un corticosteroid care reduce edemul și iritația la nivel pulmonar.

Fiecare puf (o doză) conţine: salmeterol 25 micrograme (sub formă de xinafoat de salmeterol) şi propionat de fluticazonă 50, 125 şi respectiv 250 micrograme.

Medicul dumneavoastră v-a prescris acest medicament pentru a vă ajuta la prevenirea astmului bronşic.

Trebuie să utilizați Pefsal zilnic, conform indicațiilor medicului dumneavoastră. Acesta se va asigura că medicamentul acționează corespunzător în ceea ce priveşte controlul astmului dumneavoastră.

Pefsal ajută la prevenirea apariției dificultăților de respirație și respiraţiei şuierătoare. Acesta nu acționează imediat după apariția acestor simptome. Dacă se întâmplă acest lucru, trebuie să utilizați un medicament „de ameliorare” cu acțiune rapidă, cum este salbutamol. Cum să luați Pefsal



Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.



- Utilizaţi Pefsal în fiecare zi, până când medicul dumneavoastră vă sfătuieşte să întrerupeţi tratamentul. Nu depăşiţi doza recomandată. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

- Nu întrerupeţi administrarea Pefsal şi nu reduceţi doza de Pefsal fără să discutaţi mai întâi cu medicul dumneavoastră.

- Pefsal trebuie inhalat în plămâni prin cavitatea bucală.



Adulţi şi adolescenţi cu vârsta peste 12 ani

Doze recomandate:

- Pefsal 25 micrograme/50 micrograme - două pufuri de două ori pe zi.

- Pefsal 25 micrograme/125 micrograme - două pufuri de două ori pe zi

- Pefsal 25 micrograme/250 micrograme - două pufuri de două ori pe zi



Copii cu vârsta de peste 4 ani:

- Pefsal 25 micrograme/50 micrograme - două pufuri de două ori pe zi.

- Pefsal nu este recomandat pentru utilizare la copii cu vârsta sub 4 ani



Simptomele dumneavoastră pot fi bine controlate utilizând Pefsal de două ori pe zi. Dacă este cazul, medicul dumneavoastră poate decide să vă reducă doza la o singură administrare pe zi. Doza se poate modifica la:

- administrare seara - dacă prezentați simptome nocturne.

- administrare dimineața - dacă prezentați simptome diurne.



Este foarte important să urmaţi instrucţiunile medicului dumneavoastră referitor la câte pufuri să inhalaţi sau cât de des să utilizaţi medicamentul.

Dacă utilizaţi Pefsal, medicul dumneavoastră va dori să vă monitorizeze periodic starea clinică. Testarea inhalatorului

1. Dacă utilizaţi pentru prima dată inhalatorul, scoateţi capacul piesei bucale, ţinând părţile laterale ale inhalatorului între degetul mare şi arătător. Apăsaţi uşor părţile laterale ale capacului şi scoateţi-l.



2. Pentru a vă asigura că funcţionează, agitaţi bine inhalatorul şi apăsaţi flaconul pentru a elibera pufuri în aer până când aparatul de măsurare indică cifra 120. Dacă inhalatorul dumneavoastră nu a fost utilizat timp de o săptămână sau mai mult, scoateţi capacul piesei bucale, agitaţi bine inhalatorul şi eliberaţi două pufuri în aer.



Utilizarea inhalatorului

Este important să începeţi să inspiraţi cât mai lent posibil chiar înainte de a utiliza inhalatorul.

1. În timpul utilizării inhalatorului trebuie să staţi în picioare sau în poziţie şezândă.

2. Pentru a îndepărta capacul piesei bucale, ţineţi părţile laterale ale inhalatorului între degetul mare şi arătător, apăsaţi uşor capacul şi scoateţi-l. Controlaţi piesa bucală în interior şi exterior, pentru a vă asigura că este curată şi nu sunt prezenţi corpi străini

3. Agitați inhalatorul de 4 sau 5 ori pentru a vă asigura că eliminați orice obiecte desprinse iar conținutul inhalatorului se amestecă uniform.



4. Țineți inhalatorul drept cu degetul mare pe bază, sub piesa bucală. Expirați cât de confortabil puteți.



5. Puneţi piesa bucală în gură, între dinţi şi strângeţi buzele în jurul ei. Nu trebuie să o muşcaţi



6. Inspiraţi pe gură lent şi profund. Imediat după ce începeţi să inspiraţi pe gură, apăsaţi pe capătul superior al flaconului, pentru a elibera un puf în timp ce continuaţi să inspiraţi constant şi profund.



7. Ţineţi-vă respiraţia, scoateţi inhalatorul din gură şi luaţi degetul de pe partea superioară a inhalatorului. Continuaţi să vă ţineţi respiraţia câteva secunde, sau atât timp cât puteţi.



8. Pentru a administra un al doilea puf, păstraţi flaconul în poziţie verticală, aşteptaţi aproximativ o jumătate de minut şi apoi repetaţi etapele de la 3 la 7.



9. Apoi clătiţi-vă gura cu apă şi scuipaţi conţinutul afară şi/sau periaţi-vă dinţii. Acest lucru poate ajuta la prevenirea apariţiei candidozei (infecţie determinată de o ciupercă) sau a răguşelii.



10. După utilizare, ataşaţi întotdeauna imediat capacul piesei bucale, pentru a o proteja de praf. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Pefsal poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Pentru a preveni apariţia reacţiilor adverse, medicul dumneavoastră trebuie să se asigure că utilizaţi cea mai mică doză de Pefsal care are efect terapeutic în astmul bronşic.

Reacţii alergice: puteţi simţi că respiraţia dumneavoastră se înrăutăţeşte brusc imediat după utilizarea Pefsal. Puteţi avea respiraţie foarte zgomotoasă şi să apară tuse sau puteţi avea senzaţie de scurtare a respiraţiei. Puteţi prezenta, de asemenea, mâncărime şi edem (de obicei la nivelul feţei, buzelor, limbii sau gâtului) sau puteţi simţi brusc că inima dumneavoastră bate foarte repede sau vă simţiţi slăbit şi ameţit (aceasta poate duce la leşin sau pierderea conştienţei).

Dacă prezentaţi oricare dintre aceste simptome imediat după ce folosiţi Pefsal, opriţi IMEDIAT administrarea şi anunţaţi medicul.

Reacţiile adverse alergice la Pefsal sunt mai puţin frecvente (întâlnite la mai puţin de 1 pacient din 100).
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Producător World Medicine
  • Article 92198
  • Țara producător Marea Britanie
5 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat