Coșul este gol. Adăugați un produs

Riboxin 200mg comp. film. N10x5 (Technolog)

23,28 lei
24 lei
Adaugă în coş
Denumirea comerciala: RIBOXINa
DCI substantelor active: Inosinum
Forma farmaceutica: comprimate

Descriere: Comprimate filmate de culoare galbena, cu suprafata biconvexa. in sectiune transversala se observa 2 straturi.
Grupa farmacoterapeutica si codul ATC: C01DX
PROPRIETATILE FARMACOLOGICE:
Derivat purinic (nucleozid), precursor al ATP. Creste activitatea unor enzime ale ciclului Krebs, stimuleaza procesele metabolice de oxido - reducere si sinteza nucleotidelor, dilata vasele coronariene, manifesta actiune anabolizanta la nivelul miocardului, mareste forta de contractie cardiaca si contribuie la o relaxare mai buna a miocardului in diastola (fixeaza ionii de calciu patrunsi in citoplasma in momentul excitarii celulei), diminuiaza agregatia trombocitara, accelereaza procesele de regenerare tisulara (indeosebi a miocardului si a mucoasei tractului gastrointestinal).

INDICATII TERAPEUTICE
in tratamentul complex al anginei pectorale, infarctului miocardic, insuficientei coronariene cronice, cardiomiopatiilor de diversa geneza, aritmiilor provocate de glicozidele cardiace, afectiunilor distrofice ale miocardului in urma eforturilor fizice intense, in bolile infectioase, endocrine sau hepatice, porfirie.

DOZE SI MOD DE ADMINISTRARE
Se administreaza intern, inainte de mincare, initial 600 - 800 mg/zi divizata in 3 - 4 prize, apoi, in caz de toleranta buna, doza se va majora timp de 2 - 3 zile pina la 600 - 2400 mg/zi. Cura de tratament dureaza de la 4 saptamini pina la 1,5 - 3 luni.

Reactii adverse:
Este posibil pruritul, hiperemia pielii- rar - marirea concentratiei acidului uric in singe si urina.

CONTRAINDICATII:
Hipersensibilitate la preparat, guta.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Țara producător Ucraina
  • Article 84185
  • Producător Technolog
  • Cod medicament 0900150359
4 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat