Coșul este gol. Adăugați un produs

Lidocaina 20mg/ml 2ml sol. inj. N10

14,16 lei
14,60 lei
Adaugă în coş
DESCRIEREA PRODUSULUI
Lidocaina 20mg/ml 2ml sol. inj. N10

PROPRIETĂȚILE FARMACOLOGICE
Acțiunea anestezică și antiaritmică este determinată de stabilizarea membranelor celulare prin blocarea canalelor ionice.
Stoparea influxului ionilor de sodiu și calciu în neuroni se manifestă prin imposibilitatea de a genera și transmite impulsuri nervoase.
Activitatea antiaritmică se datorește blocadei canalelor rapide de sodiu ale fibrelor Purkinje.
Posedă acțiune inotrop negativă slabă. Se utilizează în tratamentul de urgență a aritmiilor ventriculare asociate cu infarctul miocardic sau intoxicația cu glicozide cardiace. Eficacitatea în tratamentul aritmiilor supraventriculare este limitată.

INDICAȚII TERAPEUTICE
Anestezie de infiltrare în apendectomie, herniotomie;
- pentru anestezia tronculară în stomatologie, în traumatologie, pentru anestezia peridurală și rahidiană în intervenții chirurgicale pe organele bazinului mic și extremitățile inferioare ș. a. ;
- pentru anestezia terminală a mucoaselor în urologie, oftalmologie, stomatologie, în bronhoscopie ș. a.
În calitate de remediu antiaritmic lidocaina se utilizează pentru tratamentul și profilaxia aritmiilor ventriculare (extrasistolii, tahicardii, fluter, fibrilație), inclusiv în perioada acută a infarctului miocardic, intoxicația cu glicozide cardiace, narcoză.
DOZE ȘI MOD DE ADMINISTRARE
Pentru anestezie locală soluția de lidocaină se administrează parenteral și local. Cantitatea soluției și doza totală depinde de forma anesteziei și de caracterul intervenției chirurgicale: doza medie pentru anestezia plexului brahial și sciatic este de 5 -10 ml soluție de lidocaină 2%; pentru anestezia degetelor - 2 3 ml soluție 2%; pentru anestezia tronculară - 5 10 ml soluție 2%. La utilizarea soluției de lidocaină de 2% în anestezia locală este posibilă combinarea ei cu adrenalina: se adaugă ex tempore câte 1 picătură soluție de clorhidrat de adrenalină la 10 ml soluție de lidocaină, însă nu mai mult de 5 picături la toată cantitatea. În calitate de remediu antiaritmic soluția de lidocaină se administrează intravenos la început în jet (în decurs de 3-4 min) în doza medie 80 mg (50-100 mg), apoi cu picătura în mediu cîte 2 mg/min. Durata infuziei depinde de starea bolnavului și rezultatele administrării preparatului. Pentru infuzie se diluiază soluția lidocainei de 2% cu soluție izotonică de clorură de sodiu (pentru obținerea soluției ce conține 2 mg/ml de lidocaină, se diluiază 6 ml soluție de lidocaină 2% în 60 ml soluție izotonică de clorură de sodiu). Volumul total de soluție, administrat nictemeral este de 1200 ml.
REACȚII ADVERSE
Reacții adverse sistemice sunt rare, dar pot apărea la concentrații plasmatice înalte determinate de dozajul excesiv, absorbție rapidă sau injectare intravasculară accidentală. Acidoza pronunțată sau hipoxia pacientului pot mări riscul și severitatea reacțiilor toxice. Din partea SNC amorțirea limbii, vertij, tulburarea vederii, tremor , convulsii, urmate de pierderea cunoștinței și posibil stop respirator. Din partea sistemului cardiovascular - hipotensiune severă și bradicardie pot apărea, ca urmare a blocajului simpatic cu blocaj nervos central.
Reacții cardiovasculare, ca urmare a injectării intravasculare accidentale sunt legate de depresia miocardului, hipotensiune, bradicardie, aritmii ventriculare, inclusiv tahicardie ventriculară, fibrilație ventriculară și stop cardiac. Hipoxia determinată de convulsii și apnee poate fi un factor ce contribuie la reacții cardiovasculare. Reacții neurologice - apar în funcție de doza anestezicului local administrat și depinde deasemenea de tipul medicamentului folosit, calea de administrare și starea fizică a pacientului. După anestezia regională, reacțiile neurologice includ - anestezie persistentă, parestezie, slăbiciune, paralizia membrelor inferioare. În cazuri rare, preparatele anestezice locale au fost asociate cu reacții alergice ( în cel mai sever caz, șoc anafilactic).
CONTRAINDICAȚII
Slăbirea nodulului sinusal la bolnavii de vîrstă înaintată, bloc atrioventricular, bradicardie marcată, sindromul Wolff - Parkinson White, hipotonie arterială, șoc cardiogen, insuficiență cardiacă congestivă, insuficiență renală sau hepatică, prezența în anamneză a convulsiilor epileptiforme provocate de lidocaină, hipersensibilitate la preparat.
ATENȚIONĂRI ȘI PRECAUȚII SPECIALE DE UTILIZARE
Se administrează cu precauție în sarcină. Nu se asociază cu epinefrina sau norepinefrina în anestezia degetelor. În cazul administrării în țesuturi intens vascularizate se recomandă efectuarea probei de aspirație. Pentru prelungirea acțiunii anestezicului se admite adăugarea unei picături de soluție 0,1% de epinefrină la 5 10 ml de lidocaină. La administrarea intravenoasă a hexenalului sau tiopentalului de sodiu pe fonul acțiunii a lidocainei este posibilă suprimarea respirației.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Țara producător Bulgaria
  • Article 87068
  • Producător BalkanPharm.
Adăugat