Coșul este gol. Adăugați un produs

Vitamina E 300mg/ml 10ml sol.orala

37,40 lei
Adaugă în coş
Vitamina E sol. ulei 30% 10ml

Substanta activa:Tocopherolum
Compozitia si forma de prezentare: Sol. Ulei 30%-10ml

Actiunea farmacologica: Vitamina E (acetat de di-alfa-tocoferol) este un element nutritiv esential. Vitamina E este un antioxidant biologic pentru o serie de elemente nutritive, metaboliti, vitamina A, hormoni si enzime. In acest sens, vitamina e mentine functionarea organitelor intracelulare, cum sunt mitocondriile si lizozomii si asigura stabilitatea si integritatea membranelor celulelor, inclusiv ale eritrocitelor. Vitamina E actioneaza si ca factor suplimentar in unele sisteme enzimatice si este implicata cu un rol functional in sistemele muscular, nervos si glandular, precum si in procesul de imbatranire. Dupa administrarea orala, vitamina E este absorbita din intestinul subtire, si apoi distribuita in toate tesuturile corpului. Este metabolizata in ficat, metabolitii fiind eliminati mai ales in urina.

INDICATII
Ca tratament profilactic in afectiunile care necesita un aport suplimentar de vitamina E:
- sindrom de malabsorbtie asociat cu insuficienta pancreatica, fibroza chistica sau cu alte afectiuni.
- afectiuni ale tractului hepato-biliar (colestaza cronica, ciroza hepatica, atrezie biliara, icter de cauza obstructiva).
- tulburari digestive (boala celiaca, sprue tropical, enterite regionale)
- gastrectomie
- abetalipoproteinemie
- acantoza
- necesitati crescute de vitamina E, precum: persoane care lucreaza in medii toxice si poluate, alte situatii ce duc la scaderea capacitatii de aparare a organismului.

DOZE SI MOD DE ADMINISTRARE
Adulti: doza uzuala recomandata este de 100-300 mg acetat de beta-tocoferil pe zi, administrata oral. La nevoie doza poate fi crescuta la 400 -500 mg pe zi. Doza trebuie individualizata, in functie de particularitatile fiecarui caz. In cazul carentei de vitamina E asociata cu abetalipoproteinemie, doza zilnica recomandata este de 50-100 mg acetat de beta-tocoferil/kg. In cazul carentei de vitamina E asociata cu fibroza chistica, doza zilnica recomandata este de 100-200 mg acetat de beta-tocoferil. Necesitatile de vitamina E cresc odata cu cresterea in dieta a cantitatii de acizi grasi polinesaturati.

CONTRAINDICATII

Hipersensibilitate la vitamina E, la oricare dintre excipientii produsului sau la uleiul de arahide. Hipervitaminoza E.

ATENTIONARI SI PRECAUTII SPECIALE DE UTILIZARE
Pentru aceasta categorie de pacienti se vor utiliza forme farmaceutice si concentratii adecvate varstei. Vitamina E nu va fi administrata concomitent cu alte medicamente care contin vitamina E, decat daca doza totala de vitamina E administrata nu depaseste doza maxima recomandata, datorita riscului aparitiei hipervitaminozei. Dozele recomandate nu vor fi crescute de catre pacient, fara recomandarea prealabila a unui medic
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Article 17648
Adăugat