Coșul este gol. Adăugați un produs

Aquadetrim Vit D3 15000 UI/ml 10ml pic.orale

55,10 lei
56,80 lei
Adaugă în coş
Prevenire și tratament:
deficit de vitamina D;
rahitism și boli asemănătoare rahitismului;
tetanie hipocalcemică;
osteomalacie;
boli osoase pe bază metabolică (cum ar fi hipoparatiroidismul și pseudohipoparatiroidismul). Regimul de dozare
Medicamentul se administrează pe cale orală, în 1 lingură de lichid (1 picătură conține 500 UI de colcalciferol). Dacă nu este prescris altfel de către medic, medicamentul este utilizat în următoarele doze:
Pentru a preveni nou-născuții la termen de la 4 săptămâni de viață la 2-3 ani , cu îngrijire adecvată și expunere suficientă la aer proaspăt, medicamentul este prescris în doză de 500 UI (1 picătură) / zi.
Bebelușilor prematuri de la vârsta de 4 săptămâni, gemenilor și copiilor care trăiesc în condiții nefavorabile li se prescriu 1000-1500 UI (2-3 picături)/zi.

Vara, doza poate fi redusă la 500 UI (1 picătură)/zi.

Persoane adulte sănătoase fără malabsorbție - 500 UI (1 picătură)/zi; pacienți adulți cu sindrom de malabsorbție - 3000-5000 UI (6-10 picături)/zi.

Femeilor însărcinate li se prescriu 500 UI (1 picătură)/zi pe tot parcursul sarcinii, sau 1000 UI (2 picături)/zi, începând cu a 28-a săptămână de sarcină.

In perioada postmenopauza se prescriu 500-1000 UI (1-2 picaturi)/zi.

În scopul tratării rahitismului, medicamentul este prescris zilnic în doză de 1000-5000 UI (2-10 picături)/zi timp de 4-6 săptămâni, în funcție de severitatea rahitismului (I, II sau III) și de curs. a bolii. În acest caz, starea clinică a pacientului și parametrii biochimici (nivelul de calciu, fosfor, activitatea fosfatazei alcaline în sânge și urină) trebuie monitorizate. Doza inițială este de 1000 UI/zi timp de 3-5 zile, apoi, cu o toleranță bună, doza se crește la o doză terapeutică individuală (de obicei până la 3000 UI/zi). O doză de 5000 UI / zi este prescrisă numai pentru modificări osoase pronunțate.

Dacă este necesar, după o pauză de 1 săptămână, cursul de tratament poate fi repetat.

Tratamentul trebuie continuat până la obținerea unui efect terapeutic clar, urmat de trecerea la o doză profilactică de 500-1500 UI/zi.

În tratamentul bolilor asemănătoare rahitismului se prescriu 20.000-30.000 UI (40-60 picături)/zi, în funcție de vârstă, greutate corporală și severitatea bolilor, sub controlul parametrilor biochimici ai sângelui și al analizei de urină. Cursul tratamentului este de 4-6 săptămâni. Tratamentul se efectuează sub supravegherea unui medic.

În tratamentul osteoporozei postmenopauză (ca parte a terapiei complexe), sunt prescrise 500-1000 UI (1-2 picături) / zi.

Doza este stabilită individual, ținând cont de cantitatea de vitamina D furnizată cu alimente.

Efect secundar
Simptomele hipervitaminozei D: pierderea poftei de mâncare, greață, vărsături; dureri de cap, dureri musculare și articulare; constipație; gură uscată; poliurie; slăbiciune; tulburare psihică, incl. depresie; pierderea în greutate corporală; tulburari ale somnului; creșterea temperaturii; proteine, leucocite, gipsuri hialine apar în urină; o creștere a nivelului de calciu în sânge și excreția acestuia în urină; posibilă calcificare a rinichilor, vaselor de sânge, plămânilor. Când apar semne de hipervitaminoză D, este necesar să se anuleze medicamentul, să se limiteze aportul de calciu, să se prescrie vitaminele A, C și B.
Altele: sunt posibile reacții de hipersensibilitate.
Contraindicații de utilizare
hipervitaminoza D;
hipercalcemie;
hipercalciurie;
urolitiază (formarea de pietre de oxalat de calciu la rinichi);
sarcoidoza;
boli acute și cronice ale ficatului și rinichilor;
insuficiență renală;
forma activă a tuberculozei pulmonare;
hipersensibilitate la componentele medicamentului (în special la alcoolul benzilic).
Medicamentul trebuie utilizat cu prudență la pacienții aflați în stare de imobilizare; atunci când luați tiazide, glicozide cardiace (în special glicozide digitalice); în timpul sarcinii și alăptării (alăptarea); la sugarii cu predispoziție la creșterea precoce a fontanelelor (când se stabilește încă de la naștere dimensiunea mică a fontanelei anterioare).
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Producător Polpharma
  • Article 17639
  • Țara producător Polonia
13 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat