Coșul este gol. Adăugați un produs

Dexarom 50mg/2ml sol.inj. conc. sol. perf. N5

52,33 lei
53,95 lei
Adaugă în coş
COMPOZIŢIA 1 fiolă conţine: substanţa activă: dexketoprofen 50 mg (sub formă de dexketoprofen trometamol) excipienţi: alcool etilic 96%, clorură de sodiu, hidroxid de sodiu (sub forma de solutie 1M) până la pH = 7,4 ± 0,1, apa pentru injecții până la 2,00 ml. FORMA FARMACEUTICĂ Soluţie injectabilă/concentrat pentru soluţie perfuzabilă. DESCRIEREA MEDICAMENTULUI Soluţie limpede, incoloră.
INDICAŢII TERAPEUTICE Tratamentul simptomatic al durerilor acute de intensitate moderată până la severă, în cazul în care administrarea orală nu este indicată, de exemplu durerile postoperatorii, în colica renală şi în lombalgii. DOZE ŞI MOD DE ADMINISTRARE Luaţi întotdeauna Dexarom 50 mg/2ml exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră dacă nu sunteţi sigur. Medicul dumneavoastră vă va spune care este doza de Dexarom 50 mg/2ml de care aveţi nevoie, în funcţie de tipul, severitatea şi durata simptomelor dumneavoastră. Doza recomandată, în general, este de 1 fiolă (50 mg) de Dexarom 50 mg/2ml la fiecare 8-12 ore. La nevoie, injecţia poate fi repetată doar după 6 ore. În orice caz, nu depăşiţi doza zilnică totală de 150 mg de Dexarom 50 mg/2ml (3 fiole). Utilizaţi tratamentul injectabil doar în perioada acută (adică nu mai mult de două zile). Treceţi pe un analgezic administrat pe cale orală când este posibil. Vârstnicii cu afectarea funcţiei renale şi pacienţii cu probleme renale sau hepatice nu trebuie să depăşească o doză zilnică totală de 50 mg de Dexarom 50 mg/2ml (1 fiolă). Mod de administrare: Dexarom 50 mg/2ml poate fi administrat intramuscular sau pe cale intravenoasă. În cazul administrării intramusculare a Dexarom 50 mg/2ml, soluţia trebuie injectată imediat după aspirarea din fiola colorată, prin injectare lentă intramuscular profund. Soluţia trebuie utilizată doar dacă este limpede şi incoloră. Administrare intravenoasă: Perfuzie intravenoasă: conţinutul unei fiole (2 ml) de Dexarom 50 mg/2ml trebuie diluat într-un volum de 30-100 ml ser fiziologic, soluţie de glucoză 5% sau soluţie Ringer lactat. Soluţia diluată trebuie administrată ca perfuzie intravenoasă lentă, cu durată între 10 şi 30 de minute. Soluţia trebuie protejată întotdeauna de lumină. Bolus intravenos: dacă este necesar, conţinutul unei fiole (2 ml) de Dexarom 50 mg/2ml poate fi administrat sub forma unui bolus intravenos lent cu durată de minim 15 secunde. Instrucţiuni privind manipularea produsului În cazul administrării Dexarom 50 mg/2ml ca bolus intravenos, soluţia trebuie injectată imediat după aspirarea ei din fiola colorată. Pentru administrare ca perfuzie intravenoasă, soluţia trebuie diluată în condiţii aseptice şi protejată de lumină. 3 Înainte de administrare, soluţia trebuie verificată vizual pentru a se asigura că este limpede şi incoloră: nu trebuie utilizată în cazul observării de particule. Trebuie utilizată doar soluţia limpede şi incoloră.
CONTRAINDICAŢII Dexarom 50 mg/2ml soluţie injectabilă/concentrat pentru soluţie perfuzabilă nu trebuie administrat în următoarele cazuri: - hipersensibilitate la dexketoprofen, la alte antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) sau la oricare dintre excipienţii medicamentului; - pacienţi la care substanţele cu acţiune similară (de exemplu, acid acetilsalicilic şi alte antiinflamatoare nesteroide) declanşează crize astmatice, spasm bronşic, rinita acută sau provoacă polipi nazali, urticarie sau edem angioneurotic; - pacienţi care au sau cu suspiciune de boală ulceroasă/hemoragie activă sau cu antecedente de boală ulceroasă/hemoragie recurentă (două sau mai multe episoade distincte de ulceraţie sau sângerare dovedită) sau dispepsie cronică; - pacienţi cu hemoragie gastro-intestinală sau altă sângerare activă sau tulburare de coagulare; - pacienţi cu antecedente de hemoragie sau perforaţie gastro-intestinală, legată de tratament anterior cu AINS; - pacienţi care suferă de boala Crohn sau colită ulcerativă; - pacienţi cu antecedente de astm bronşic; - pacienţi cu insuficienţă cardiacă severă; - pacienţi cu afecţiuni renale moderate spre severe (clearance-ul creatininei < 50 ml/min); - pacienţi cu insuficienţă hepatică severă (scor Child-Pugh 10 - 15); - pacienţi cu diateză hemoragică şi alte tulburări de coagulare; - în timpul celui de-al treilea trimestru de sarcină şi al alăptării (vezi pct. 4.6). Dexarom 50 mg/2ml soluţie injectabilă/concentrat pentru soluţie perfuzabilă este contraindicat pentru administrare neuroaxială (intratecal sau epidural) din cauza conţinutului său în alcool etilic.
https://bit.ly/3fbk4MD
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Article 84716
  • Țara producător Turcia
  • Cod medicament 0400120203
Adăugat