Coșul este gol. Adăugați un produs

Zalain 2% 20g Crema

88,37 lei
91,10 lei
Adaugă în coş
Ce este Zalain cremă şi pentru ce se utilizează
Zalain cremă conţine substanţa activă sertaconazol, care este un derivat de imidazol şi este un preparat, care distruge ciupercile.
Preparatul se utilizează în tratamentul local al infecţiilor fungice ale pielii (dermatofiţi, dermatomicoze ale gambei, picioarelor, mâinilor, lojei unghiilor, plicelor cutanate şi ale trunchiului, organelor genitale externe şi etc.).
Crema Zalain nu trebuie utilizată pentru tratamentul bolilor oculare!

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Zalain cremă
Nu utilizaţi Zalain cremă:
• Dacă sunteţi alergic la sertaconazol (substanţa activă a preparatului Zalain) sau oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).
• Dacă sunteţi alergic la orice preparat antifungic din grupul similar (derivaţi de imidazol).

Atenţionări şi precauţii
Înainte să utilizaţi Zalain cremă, consultaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul.
Crema Zalain nu trebuie utilizată pentru tratamentul bolilor oculare; trebuie evitată nimerirea cremei în ochi.
În timpul tratamentului cu acest preparat se recomandă să nu utilizeze săpunul cu pH acid (deoarece pH-ul acid contribuie la creşterea Candida spp.).

Copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani
Nu se recomandă utilizarea cremei Zalain la copii, deoarece lipsesc datele privind utilizarea preparatului la aceşti pacienţi.

Zalain cremă împreună cu alte medicamente
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.

Utilizarea Zalain cremă cu alimente, băuturi şi alcool
Nu este cazul.

Fertilitatea, sarcina şi alăptarea
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului.
Sarcina
Studiile preclinice au demonstrat, că sertaconazolul nu posedă nuci un efect teratogen şi embriotoxic.
Siguranța utilizării medicamentului la femeile gravide nu a fost studiată. La aplicarea externă a preparatului la om, substanța activă practic nu se absoarbe prin piele.
De aceea preparatul se administrează doar în cazul când beneficiul scontat pentru mamă depăşeşte orice risc potenţial pentru făt.
Alăptarea
Siguranța utilizării medicamentului în perioada de alăptare nu a fost studiată. Preparatul se administrează doar în cazul când beneficiul scontat pentru mamă depăşeşte orice risc potenţial pentru sugar.
Înainte de a lua orice medicament consultaţi medicul dumneavoastră, dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Nu sunt date privind influenţa preparatului asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Zalain cremă
Preparatul conţine metilhidroxibenzoat (1 mg în 1 g cremă). Poate provoca reacţii alergice (chiar întârziate).

3. Cum să luaţi Zalain cremă
Luaţi întotdeauna acest preparat exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Dacă nu sunteţi sigur trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.
Recomandări privind utilizarea cremei:
Crema Zalain trebuie aplicată uniform în strat subţire pe zonele afectate ale pielii care au fost bine spălate (cu apă și săpun) și șterse, şi aproximativ 1 cm de piele sănătoasă, de unu sau două ori pe zi (seara sau dimineaţa şi seara). Durata curei de tratament depinde de tipul agentului patogen, de asemenea de localizarea infecţiei. De regulă simptomele maladiei dispar peste 2-4 săptămâni. Deși pentru însănătoșirea completă și pentru profilaxia recăderii maladiei se recomandă o cură de tratament de 4 săptămâni.
În timpul tratamentului cu acest preparat se recomandă să nu utilizeze săpunul cu pH acid (deoarece pH-ul acid contribuie la creşterea Candida spp.).
Copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani
Nu se recomandă utilizarea cremei Zalain la copii.
În tratamentul bolilor fungice este important ca pielea să fie uscată şi să se asigure ventilaţia naturală bună (îmbrăcăminte, încălţăminte) a regiunii afectate, în special a pliurilor cutanate.

Dacă luaţi mai mult Zalain cremă decât trebuie
Ştergeţi excesul cremei.

Dacă uitaţi să utilizaţi Zalain cremă
Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Zalain cremă
Cu scopul preîntâmpinării recidivelor, trebuie efectuat tratamentul complet al infecţiei fungice, de aceea nu întrerupeţi tratamentul înainte de termen.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile Ca şi alte medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Mai puţin frecvente – reacţii eritematoase tranzitorii, de scurtă durată, care se limitează cu locul de aplicare, nu necesită întreruperea tratamentului şi dispar de sine stătător.
Preparatul este bine tolerat atât la aplicarea pe porţiunile integre ale pielii cât şi pe cele lezate.

Raportarea reacţiilor adverse
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale: www.amdm.gov.md sau e-mail:farmacovigilenta@amdm.gov.md

Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5. Cum se păstrează Zalain cremă
Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
A se păstra la temperaturi sub 25°C.
Perioada de valabilitate este indicată pe ambalaj. Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Nu utilizați Zalain cremă în caz de semne vizibile de deteriorare a calităţii lor (de exemplu, modificarea culorii).
Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii
Ce conţine Zalain cremă
1 g cremă conţine: substanţa activă: nitrat de sertaconazol 20 mg;
excipienţi: palmitostearat de etilenglicol şi polietilenglicol, gliceride saturate poliglicolizate, glicerină izostearat, ulei de parafină, metilparahidroxibenzoat, acid sorbinic, apă purificată.

Cum arată Zalain cremă şi conţinutul ambalajului
Cremă
Cremă de culoare albă, moale, fără miros sau cu miros uşor de grăsime.

Ambalaj:
Câte 20 g cremă în tuburi. Câte 1 tub cu capac cu filet de masă plastică de culoare albă împreună cu prospectul în cutie de carton.

Deţinătorul certificatului de înregistrare şi fabricantul
Deţinătorul certificatului de inregistrare
Egis Pharmaceuticals PLC
H-1106 Budapesta, Keresztúri út 30-38.
Ungaria

Fabricant
Ferrer International S.A., Barcelona, Spania
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Producator Medicamente
  • Țara producător Ungaria
  • Producător Egis Pharmaceuticals PLC
  • Article 23050
  • Cod medicament 1900100018
Adăugat