Coșul este gol. Adăugați un produs

Decasan 0,2mg/ml 400ml sol. cutan. N1

105 lei
108,25 lei
Adaugă în coş
Indicaţii terapeutice
Tratamentul afecţiunilor purulente bacteriene şi fungice ale tegumentelor, eczemei microbiene, afecţiunilor purulent-inflamatorii ale ţesuturilor moi (abcese, carbuncule, flegmoane, furuncule, plăgi supurate, panaricii); afecţiuni stomatologice (stomatite, gingivită ulcero-necrotizantă, forma distrofico-inflamatoare a paradontozei de grad I-II în faza de acutizare). Abces pulmonar, boala bronşiectatică, hipoplazie pulmonară chistică complicată cu supuraţie, bronşită cronică în faza de acutizare, tonzilită cronică, amigdalită, portaj de stafilococi şi de Corynebacterium diphteriae, colită ulceroasă, paraproctită.

În practica ginecologică – tratamentul candidozei vaginale, afecţiunilor inflamatoare genitale de origine microbiană, sanarea prepartum a căilor de naştere, endometrită postpartum.

Dezinfectarea igienică a pielii mâinilor personalului medical şi a mănuşilor de cauciuc în timpul examinării pacienţilor, efectuării manoperelor medicale şi a intervenţiilor chirurgicale minore, dezinfectarea înainte de sterilizare a instrumentelor medicale şi a utilajului diagnostic din metal, cauciuc, polimeri şi sticlă.

Doze şi mod de administrare

În afecţiuni cutanate purulente şi fungice, răni supurate soluţia se utilizează sub formă de lavaje şi aplicaţii. Pentru tratamentul proctitei şi a colitei ulceroase soluţia caldă se administrează sub formă de clisme câte 50-100 ml de 2 ori pe zi până la atenuarea completă a semnelor de inflamaţie acută. Fistulele în paraproctita cronică se spală cu DecasanÒ zilnic timp de 3-4 zile. Pentru instilări în vezica urinară la adulţi soluţia de decametoxină se utilizează după diluarea prealabilă cu apă purificată în raport de 1:7 în doza de 500-600 ml (7-20 instilări pentru o cură de tratament).

În afecţiuni ale mucoasei cavităţii bucale se efectuează aplicaţii câte 25-50 ml pentru o durată de 10-15 min, sau gargarisme (100-150 ml). În forma distrofico-inflamatoare a parodontozei de grad I-II în faza de acutizare se efectuează irigări ale pungilor gingivale patologice cu soluţie caldă (50-70 ml) sau aplicaţii pe gingii până la atenuarea fenomenelor inflamatoare. În candidoza mucoasei cavităţii bucale, gingivita ulcero-necrotizantă se efectuează gargarisme ale cavităţii bucale (100-150 ml) de 4 ori pe zi timp de 5-10 zile.

Tratamentul candidozei amigdalelor palatine, tonzilitei cronice se efectuează prin lavajul lacunelor (50-75 ml la o procedură).

Sanarea purtătorilor de stafilococi, de corinebacterii difterice se efectuează prin gargarisme ale faringelui, lavajul lacunelor, irigări ale nazofaringelui, amigdalelor. Lacunele se spală de 3-5 ori peste 1 zi.

În abces pulmonar, boala bronşiectatică, hipoplazie pulmonară chistică, complicată cu supurare, bronşită cronică în faza de acutizare DecasanÒ se administrează endobronhial:

prin microtraheostomă câte 25-50 ml de 1-2 ori pe zi;
prin cateter transnazal câte 5-10 ml 1 dată pe zi;
prin inhalări cu ultrasunet câte 5-10 ml de 1-2 ori pe zi;
lavajul arborelui traheo-bronşic cu 100 ml soluţie.
Durata curei de tratament – 2-4 săptămâni.

Pentru tratamentul afecţiunilor microbiene, fungice şi tricomonazice ale mucoasei vaginale DecasanÒ se utilizează sub formă de instilări (50-100 ml soluţie încălzită până la 38°C de 3 ori pe zi). Analogic se efectuează sanarea prepartum a căilor de naştere (1 procedură). Tratamentul endometritei postpartum se efectuează prin lavajul cavităţii uterine cu soluţie caldă de preparat (150-200 ml) de 2 ori pe zi.

Dezinfectarea pielii mâinilor şi a mănuşilor de cauciuc se efectuează prin aplicarea a 5-10 ml preparat pe suprafaţa spălată în prealabil, distribuirea uniformă pe toată suprafaţa supusă dezinfectării timp de 5 min.

Instrumentele medicale curate, piesele bucale, tuburile de drenare şi utilajele se dezinfectează prin scufundarea în soluţie pentru 30 min.

Reacţii adverse

În cazuri unice este posibilă hipersensibilitate individuală. La asemenea persoane pot apărea erupţii cutanate după administrarea preparatului; la administrarea endobronhială – senzaţie de arsură restrosternală, care dispare de sine stătător peste 20-30 min după finisarea procedurii.

Contraindicaţii

Hipersensibilitate individuală la preparat.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Article 85122
  • Țara producător Ucraina
  • Cod medicament 0405190021
Adăugat