Coșul este gol. Adăugați un produs

Panangin Forte 316mg/280mg comp. film. N15x4

125,52 lei
129,40 lei
Adaugă în coş
Panangin Forte 316 mg/280 mg comprimate filmate

Kalii aspartas/Magnesii aspartas

1. Ce este Panangin Forte comprimate filmate şi pentru ce se utilizează

Potasiu aspartat anhidrid și magneziu aspartat anhidrid, substanţele active din Panangin Forte comprimate filmate joacă un rol important în diferite procese metabolice, precum şi în funcţionarea sistemului nervos, muscular, inimă şi sistemul circulator. Acest medicament este utilizat pentru a suplimenta aportul alimentar de magneziu și potasiu, precum și, este destinat ca tratament suplimentar în anumite afecţiuni cardiace cronice (insuficienţă cardiacă, după un atac de cord [infarct miocardic]) şi tulburări de ritm cardiac. În plus este folosit pentru a suplimenta aportul de potasiu şi magneziu.

2. Ce trebuie să știți înainte să luaţi Panangin Forte comprimate filmate

Nu luaţi Panangin Forte comprimate filmate

- în caz de insuficienţă renală acută sau cronică

- în cazul bolii Addison (insuficienţă a cortexului suprarenal)

- în caz de anumite tulburări de conducere cardiacă

- în cazul tensiunii arteriale extrem de scăzute, determinată de colaps circulator asociat cu incapacitatea inimii de a pompa suficient sânge (şoc cardiogenic)

- dacă sunteţi alergic la aspartat de potasiu sau aspartat de magneziu sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (menționate în pct. 6)

Atenționări și precauții

Panangin Forte comprimate filmate poate fi utilizat numai sub supraveghere medicală în tulburări potenţial asociate cu un nivel ridicat de potasiu în sânge.

Copii și adolescenți

Nu au fost stabilite siguranța și eficacitatea produsului care conține aspartat de potasiu si aspartat de magneziu la copii și adolescenți.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luați, ați luat recent sau s-ar putea să luați orice alte medicamente.

Tetracicline (anumite antibiotice) administrate oral, săruri de fier şi florura de sodiu inhibă absorbţia acestui medicament. Trebuie să treacă minim 3 ore între ingestia acestor medicamente şi administrarea Panangin Forte comprimate filmate.

Administrarea concomitentă de diuretice care economisesc potasiul ("comprimate care elimină apa") şi/sau inhibitori ECA (medicamente pentru scăderea tensiunii arteriale), medicamente pentru inimă care aparțin grupului de medicamente numite beta-blocante, ciclosporina utilizată după transplantul de organe, heparinăa și antiinflamatoare nesteroide, medicamente ce pot duce la un nivel ridicat de potasiu, prin urmare, medicul dumneavoastră vă poate prescrie regulat analize de sânge de laborator.

Sarcina şi alăptarea și fertilitatea

Dacă sunteți însarcinată sau alăptați, credeți că ați putea fi însarcinată sau intenționați să aveți un copil, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Nu există date disponibile care să sugereze că acest preparat ar avea un efect nociv în aceste situaţii.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Panangin Forte comprimate filmate nu influențează abilitățile necesare pentru a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

3. Cum să luaţi Panangin Forte comprimate filmate

Cu excepţia cazurilor în care medicul dumneavoastră a prescris altfel, doza uzuală este de 1 comprimat filmat de trei ori pe zi. Doza zilnică nu trebuie crescută.

Acidul gastric poate reduce eficacitatea preparatului și, prin urmare, se recomandă să luați Panangin Forte după mese.

Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Panangin Forte comprimate filmate

Consultați medicul sau farmacistul.

Ce trebuie să faceți după o supradoză de aspartat de potasiu și aspartat de magneziu care se conțin în produs

Nu au fost raportate cazuri de supradozaj. În caz de supradozaj, nivelurile de magneziu și potasiu ar putea crește în sânge și pot să apară manifestări clinice.

Simptomele creșterii concentrațiilor de potasiu: slăbiciune generală, senzații anormale ale pielii , bătăile cordului lente sau neregulate, paralizie.

Simptomele creșterii concentrațiilor de magneziu: greață, vărsături, letargie, tensiune arterială scăzută, bătăile cordului mai lenete, slăbiciune, reflexe slăbite.

Trebuie să întrerupeți administrarea Panangin Forte în urma unei supradoze; într-un caz serios spitalizarea ar putea fi necesară.

4 Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Ca urmare a ingestiei unor doze mai mari, frecvenţa scaunelor poate creşte.

Raportarea efectelor secundare

Dacă aveți orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. Cum se păstrează Panangin Forte comprimate filmate

A nu se lăsa la vederea și îndemâna copiilor.

A se păstra la temperaturi sub 30ºC.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Informaţii suplimentare

Ce conţine Panangin Forte comprimate filmate

- Substanţele active sunt: 316 mg aspartat de potasiu (sub formă de 332,6 mg aspartat de potasiu hemihidrat, din care 72,4 mg este ionul de potasiu) şi 280 mg aspartat de magneziu (sub formă de 350 mg aspartat de magneziu tetrahidrat, din care 23,6 mg este ionul de magneziu).

- Celelalte componente sunt: Nucleu: amidon de porumb; talc; stearat de magneziu; amidon de cartofi; povidonă K-30, dioxid de siliciu coloidal, anhidru Film: talc, copolimer metacrilat butilat bazic (Eudragit E); dioxid de titan (E171), macrogol 6000

Cum arată Panangin Forte comprimate filmate şi conţinutul ambalajului

Comprimate filmate aproape albe, uşor lucioase, aproape fără miros, ovale, biconvexe, cu suprafaţă aspră pe alocuri și cu imprimare A83 pe o parte. Diametru mare este de 17 mm, cu diametrul mic este de 9 mm.

Ambalaj 1: 30, 60 sau 90 comprimate filmate în blister din aluminiu//PVC/PVDC și cutie de carton pliat

sau

Ambalaj 2: 30, 60 sau 90 comprimate filmate în blister din aluminiu // PVC / PVDC AqaBa®blister și cutie de carton pliat.

Nu toate mărimile de ambalaj pot fi comercializate.

Deţinătorul certificatului de înregistrare şi fabricantul

Deţinătorul certificatului de înregistrare

Gedeon Richter Plc.

Gyömrői út 19-21.

1103 Budapest

Ungaria

Fabricantul

Gedeon Richter Plc.

Gyömrői út 19-21.

1103 Budapest

Ungaria
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Producator Default
  • Țara producător Ungaria
  • Producător Gedeon Richter
  • Article 87614
Adăugat