Coșul este gol. Adăugați un produs

Ferrum Lek 100mg comp. mast. N30

125,52 lei
129,40 lei
Adaugă în coş
Ferrum Lek
• Forma farmaceutica : comp. masticab.
• Doza/concentratia : 100 mg
• Divizarea : N10x3
Ferrum Lek
Particularitati farmacologice :
Preparatul prezinta un complex de hidroxid de fier (III) cu polimaltoza. Fierul este un element esential al corpului uman. In organismul unei persoane cu masa corporala de 70 kg se contin circa 4 g fier. Majoritatea acestei cantitati (cca 2,5 g) se afla sub forma de hemoglobina si mioglobina, peste 1 g sub forma de rezerve, restul intra in componenta citocromilor A, A3, B, C, catalazei, peroxidazelor, transferinei, feritinei si hemosiderinei.
Indicatii :
Profilaxia si tratamentul insuficientii fierului de diversa etiologie, in primul rind a anemiei feriprive.
Utilizare terapeutica :
Adulti si copii peste 12 ani 1 comprimat masticabil pe zi la momentul dorit. In deficienta severa 2 comprimate pe zi sau 1 lingurita de sirop de 2 ori pe zi inainte de mese, sau 15 picaturi de 2 ori pe zi inainte de mese. Copii sub 12 ani 3 mg de fier/kg corp (o lingurita de sirop contine 100 picaturi). Siropul Ferrum Lek poate fi amestecat cu suc de fructe sau alte sucuri. Picaturile se administreaza in doza de 15 picaturi de 2 ori pe zi dupa mese, pot fi amestecate cu sucuri. Tratamentul trebuie prelungit inca 3 luni dupa restabilirea rezervelor de fier din organism. Daca pacientul nu poate inghiti formele perorale, i se administreaza forma injectabila de Ferrum Lek.
Efecte adverse :
Tulburari gastrointestinale, discomfort gastric, ameteli, constipatie sau diaree.
Contraindicatii :
Hipersensibilitatea la preparat, hemocromatoza, hemoliza cronica, anemia in intoxicatia cronica cu plumb, talasemia, anemia in inflamatiile cronice sau neoplazii, deoarece fierul se depune in sistemul reticulo-endotelial.
Interactiuni :
Nu se cunosc. Nu formeaza chelati cu substante nutritive (fitina, oxalati sau tanina) sau cu medicamente (tetraciclina sau antiacide).
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Producator Medicamente
  • Article 14299
  • Producător Sandoz
  • Țara producător Austria
1 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat