Coșul este gol. Adăugați un produs

Cerebrolysin 10ml sol.inj. N5

584,67 lei
602,75 lei
Adaugă în coş
Substanta activa: Cerebrolizina
Compozitia si forma de prezentare: Solutie injectabila 215,2 mg/ml in fiole a 10 ml N 5.
Actiunea farmacologica: Cerebrolizina este un complex de peptide cu masa moleculara sub 10 000 dalton, obtinute din creier de porc. Neuropeptidele cerebrolizinei depasesc usor bariera hemato-encefalica si sunt captate de neuroni in care isi manifesta actiunea metabolica, neurotrofica, neuroprotectoare si neuromodulatoare. Actiunea metabolica consta in cresterea eficacitatii metabolismului energetic aerob al creierului, stimularea sintezei proteinelor in creierul copiilor si batrinilor. Actiunea neurotrofica se manifesta prin stimularea diferentierii neuronilor in perioada postnatala, are actiune nootropa, incetineste degenerescenta neuronilor (de ex. in boala Alzheimer). Actiunea neuroprotectoare se exercita prin inhibitia formarii radicalilor liberi si protectia neuronilor de actiunea acidului lactic in lactacidoza, de hipoxie si ischemie sau de actiunea aminoacizilor excitanti (glutamat). Actiunea neuromodulatoare se manifesta prin stimularea capacitatilor cognitive, concentratiei atentiei, imbunatatirea memoriei si activi tatii mintale, formarea emotiilor pozitive.
INDICATII
Patologia cerebrovasculara cronica (encefalopatia discirculatorie), ictusul ischemic (faza acuta si convalescenta), leziunile traumatice ale creierului (trauma encefalica, comotia cerebrala, starea dupa operatiile pe creier), retardarea psihica a copiilor, insuficienta atentiei la copii, sindroamele de dementa de diversa geneza (boala Alzheimer, dementa senila de tip Alzheimer, dementa vasculara si mixta, depresiile endogene rezistente la antidepresive.
DOZE SI MOD DE ADMINISTRARE
Preparatul se administreaza numai i. m. (1-5 ml) sau in perfuzie i. v. (10-60 ml) timp de 4 saptamini. In starile acute se recomanda in perfuzii i. v. (diluat in 100-250 ml ser fiziologic, timp de 60-90 min in cura de 10-25 zile. In perioada dupa ictus sau traume 5-10 ml i. v. , 20-30 zile. In sindroamele psihoorganice perfuzii i. v. cite 5-10 ml/zi, 20-25 si 10-15 zile.
CONTRAINDICATII
Insuficienta renala acuta, starea de rau epileptic (status epilepticus).
Conditii de Pastrare: Temperatura 15-25 C, loc uscat, ferit de lumina.
Alte informatii:
Creste actiunea antidepresivelor.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Țara producător Austria
  • Producător Ebewe
  • Article 18943
  • Cod medicament 9211201491
Adăugat