Coșul este gol. Adăugați un produs

Cardura 2mg comp. N20

188,62 lei
194,45 lei
Adaugă în coş
Indicații terapeutice
Hipertensiune arterială: Cardura este indicat pentru tratamentul hipertensiunii arteriale și poate fi utilizat ca unic agent de control al tensiunii arteriale la majoritatea pacienților. La pacienții care nu sunt controlați în mod adecvat cu un singur tratament antihipertensiv, Cardura poate fi utilizat în asociere cu un diuretic tiazidic, un agent de blocare beta-adrenoceptor, un antagonist de calciu sau un inhibitor al enzimei de conversie a angiotensinei.

Hiperplazia prostatică benignă: Cardura este indicat pentru tratamentul obstrucției fluxului urinar și a simptomelor asociate cu hiperplazie benignă de prostată (BPH). Cardura poate fi utilizat la pacienții cu HPP care sunt fie hipertensivi, fie normotensivi. Doze și mod de administrare
Posologie

Cardura poate fi administrat dimineața sau seara.

Hipertensiune arterială: Cardura este utilizat într-un regim o dată pe zi: doza inițială este de 1 mg, pentru a minimiza potențialul de hipotensiune posturală și / sau sincopă (vezi pct. 4.4). Dozajul poate fi apoi crescut la 2 mg după încă una sau două săptămâni de terapie și ulterior, dacă este necesar, la 4 mg. Majoritatea pacienților care răspund la Cardura vor face acest lucru la o doză de 4 mg sau mai puțin. Dacă este necesar, doza poate fi crescută până la 8 mg sau doza maximă recomandată de 16 mg.

Hiperplazie benignă de prostată: Doza inițială recomandată de Cardura este de 1 mg administrată o dată pe zi pentru a minimiza potențialul de hipotensiune posturală și / sau sincopă (vezi pct. 4.4). În funcție de urodinamica fiecărui pacient și de simptomatologia BPH, doza poate fi crescută la 2 mg și ulterior la 4 mg și până la doza maximă recomandată de 8 mg. Intervalul de titrare recomandat este de 1-2 săptămâni. Doza uzuală recomandată este de 2-4 mg pe zi.

Copii și adolescenți : Siguranța și eficacitatea Cardura la copii și adolescenți nu au fost stabilite.

Pacienți vârstnici:

Doza normală pentru adulți.

Pacienți cu insuficiență renală t: Deoarece nu există modificări ale farmacocineticii la pacienții cu insuficiență renală, se recomandă doza uzuală de Cardura la adulți.

Cardura nu este dializabil.

Insuficiență hepatică / renală

Pacienți cu insuficiență hepatică: Există doar date limitate la pacienții cu insuficiență hepatică și despre efectul medicamentelor despre care se știe că influențează metabolismul hepatic (de exemplu, cimetidină). Ca și în cazul oricărui medicament metabolizat în totalitate de ficat, Cardura trebuie administrat cu precauție pacienților cu dovezi ale funcției hepatice afectate (vezi pct. 4.4 și pct. 5.2).

Mod de administrare

Administrare orală. Contraindicații
Doxazosina este contraindicată în:

1) Hipersensibilitate la substanța activă sau alte tipuri de chinazoline (de exemplu prazosin, terazosin) sau la oricare dintre excipienții enumerați la punctul 6.1

2) Pacienți cu antecedente de hipotensiune ortostatică

3) Pacienți cu hiperplazie benignă de prostată și congestie concomitentă a tractului urinar superior, infecție cronică a tractului urinar sau calculi ai vezicii urinare.

4) Pacienți cu hipotensiune arterială (numai pentru indicația hiperplaziei benigne de prostată)

Doxazosina este contraindicată ca monoterapie la pacienții cu vezică urinară sau cu anurie cu sau fără insuficiență renală progresivă.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Article 89999
Adăugat