Coșul este gol. Adăugați un produs

Metronidazol 500mg sup. vag. N10

32,98 lei
34 lei
Adaugă în coş
Indicatii: Tricomoniaza vaginala si uretrala, lambliaza, dizenterie hepatica si abcese hepatice amebiene, infectii cu anaerobi.
Compozitie: Comprimate orale continand metronidazol 250 mg.
Actiune farmacoterapeutica: Chimioterapic activ fata de Trichomonas vaginalis, Lamblia intestinalis, Entamoeba hystolitica si bacterii anaerobe.

Mod de administrare si posologie: In trichomoniaza, la adulti, oral (dupa mese), cate 1 comprimat de 3 ori pe zi, timp de 7-10 zile; tratamentul partenerului este obligatoriu pentru a evita reinfectarea; in caz de esec se poate repeta cura dupa 4-6 saptamani. In lambliaza, la adulti, cate 1 comprimat de 3 ori pe zi, 7-10 zile; la copiii de 2-5 ani, cate 1/2 comprimat de 3 ori pe zi; la cei de 5-10 ani, cate 1 comprimat de 3 ori pe zi, 7-10 zile. In amebiaza, la adulti, 2-3 comprimate de 3 ori pe zi, 5-10 zile; la copii 35-50 mg /kg corp pe zi, fractionat in 3 doze, timp de 10 zile. In infectiile cu anaerobi, la adulti, cate 2-3 comprimate la fiecare 8 ore, 7-10 zile.

Reactii adverse: Greata, gust metalic, limba incarcata, cefalee (relativ frecvent), diaree, uscaciunea gurii, neplacere epigastrica, varsaturi, arsuri vaginale, eruptii cutanate, ameteli, somnolenta, leucopenie trecatoare (rareori); febra, congestie nazala, disurie, scaderea libidoului, polinevrita, vertij, ataxie, convulsii (foarte rar).
Contraindicatii si precautii: Metronidazolul este contraindicat la bolnavii cu discrazii sanguine (tratamentul se face sub controlul hemoleucogramei), psihoze si boli neurologice active, alergie la medicamente; se evita in primele 3 luni de sarcina si prudenta in continuare; nu se administreaza la lauze si in perioada de alaptare.




Interactiuni medicamentoase: Asocierea bauturilor alcoolice este contraindicata, deoarece pot aparea reactii de tip disulfiram (greturi, varsaturi, congestia fetei, stare de rau); prudenta in asociere cu anticoagulante orale (risc crescut de accidente hemoragice).

Forma de prezentare: Flacon cu 20 de comprimate. Valabilitate: 2 ani de la data fabricatiei.

Conditii de pastrare: La adapost de lumina si umiditate, la temperatura de -15 - +25 grade Celsius.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Producător Farmaprim
  • Article 17779
  • Țara producător Republica Moldova
  • Cod medicament 1300420192
Adăugat