Coșul este gol. Adăugați un produs

Protaphane hm penfill 100UI/ml 3ml susp.inj. N5

367,92 lei
379,30 lei
Adaugă în coş
Descriere
Insulină umană, rDNA (produsă prin tehnologia ADN recombinant în Saccharomyces cerevisiae ).
1 ml conține 100 UI de insulină umană.
O UI (unitate internațională) corespunde la 0,035 mg de insulină umană anhidră.
Protaphane este o suspensie de insulină izofan (NPH).
Protaphane: 1 flacon conține 10 ml echivalent cu 1.000 UI.
Protaphane Penfill: 1 cartuş conţine 3 ml echivalent cu 300 UI.
Excipienți/Ingrediente inactive: clorură de zinc, glicerol, metacrezol, fenol, fosfat disodic dihidrat, hidroxid de sodiu/acid clorhidric (pentru ajustarea pH-ului), sulfat de protamina și apă pentru preparate injectabile.
Acțiune
Grupa farmacoterapeutică: Medicamente utilizate în diabet. Insuline și analogi pentru injecție, cu acțiune intermediară, insulină (umană). Cod ATC: A10AC01.
Farmacologie: Farmacodinamică: Efectul de scădere a glicemiei al insulinei se datorează absorbției facilitate a glucozei ca urmare a legării insulinei de receptorii de pe celulele musculare și adipoase și inhibării simultane a producției de glucoză din ficat. Protaphane este o insulină cu acțiune prelungită.
Debutul de acțiune este în 1½ ore, atinge un efect maxim în 4-12 ore și întreaga durată de acțiune este de aproximativ 24 de ore. Indicatii/Utilizari
Tratamentul diabetului zaharat.
Dozare/Directie de utilizare
Protaphane este o insulină cu acțiune prelungită și poate fi utilizat singur sau în combinație cu produse de insulină cu acțiune rapidă sau rapidă.
Dozare: Doza este individuală și determinată în funcție de nevoile pacientului. Necesarul individual de insulină este de obicei între 0,3 și 1,0 UI/kg/zi.
Necesarul zilnic de insulină poate fi mai mare la pacienții cu rezistență la insulină (de exemplu, în perioada pubertății sau din cauza obezității) și mai mic la pacienții cu producție reziduală de insulină endogenă.
Ajustarea dozei:Boala concomitentă, în special infecțiile și stările febrile, cresc de obicei necesarul de insulină al pacientului. Bolile concomitente ale rinichilor, ficatului sau care afecteaza suprarenala, hipofiza sau glanda tiroida pot necesita modificari ale dozei de insulina. Ajustarea dozei poate fi, de asemenea, necesară dacă pacienții își schimbă activitatea fizică sau dieta obișnuită. Ajustarea dozei poate fi necesară la transferul pacienților de la un preparat de insulină la altul.
Administrare: Pentru uz subcutanat. Suspensiile de insulină nu trebuie niciodată administrate intravenos.
Protaphane se administrează subcutanat în coapsă. Dacă este convenabil, pot fi utilizate și peretele abdominal, regiunea fesieră sau regiunea deltoidă.
Injectarea subcutanată în coapsă are ca rezultat o absorbție mai lentă și mai puțin variabilă în comparație cu celelalte locuri de injectare. Injectarea într-un pliu cutanat ridicat minimizează riscul de injectare intramusculară neintenționată. Acul trebuie ținut sub piele timp de cel puțin 6 secunde pentru a vă asigura că întreaga doză este injectată. Locurile de injectare trebuie rotite întotdeauna în aceeași regiune pentru a reduce riscul de lipodistrofie.
Protaphane/Protaphane Penfill este însoțit de un prospect cu instrucțiuni detaliate de utilizare care trebuie urmate.
Protaphane: Flacoanele cu Protaphane sunt destinate utilizării cu seringi de insulină cu o scară unitară corespunzătoare.
Protaphane Penfill:Protaphane Penfill este conceput pentru a fi utilizat cu sistemele de livrare Novo Nordisk și cu ace NovoFine sau NovoTwist. Contraindicatii
Hipersensibilitate la substanța activă sau la oricare dintre excipienți.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Article 22363
  • Țara producător Danemarca
  • Producător Novo Nordisk
  • Cod medicament 0900160202
Adăugat