Coșul este gol. Adăugați un produs

Albendazol 400mg comp. N10

145,16 lei
149,65 lei
Adaugă în coş
CE ESTE ALBENDAZOL SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA

Albendazolul apartine medicamentelor denumite preparate antihelmintice, antinematode, fiind activ fata de diversi parazitii localizati la nivelul intestinului sau altor tesuturi din organism.

Administrarea pe termen scurt este indicata in parazitozele simple sau mixte, intestinale si/sau ale tesuturilor, la adulti si la copiii cu varsta peste 6 ani, provocate de infestarea cu urmatorii paraziti: Enterobius vermicularis (oxiuri), Trichiuris trichiura (tricocefali), Ascaris lumbricoides (limbrici),Ankylostoma duodenale, Necator americanus, Strongyloides stercoralis, Taenia saginata si Taenia solium (tenie)(in acest caz albendazolul poate fi utilizat doar in situatia unor parazitoze asociate, sensibile la albendazol) si Giardia intestinalis, Giardia duodenalis la copii. Albendazolul se administreaza si in tratamentul trichinelozei (determinata de Trichinella spiralis). CUM SA UTILIZATI ALBENDAZOL utilizati intotdeauna Albendazol exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Nu sunt necesare masuri speciale cum ar fi: repausul alimentar sau administrarea de purgative. Helmintiaze intestinale

Doza recomandata pentru adulti si copii cu varsta peste 6 ani: 400 mg albendazol intr-o priza unica in cazul parazitozelor cu: Enterobius vermicularis, Trichiuris trichiura, Ascaris lumbricoides, Ankylostoma duodenale si Necator americanus. In caz de strongiloidoza sau teniaza, se administreaza 2

400 mg albendazol in priza unica, 3 zile consecutiv. Daca pacientul nu este vindecat in trei saptamani dupa tratament, se indica o a doua cura.

Giardioza intestinala

La copii cu varsta intre 6 si 12 ani, doza zilnica recomandata este de 400 mg albendazol, in priza unica, timp de 5 zile.

Trichineloza

Adulti: doza recomandata este de 400 mg de doua ori pe zi, timp de 10-15 zile.

Copii cu varsta peste 6 ani: doza recomandata este de 15 mg/kg si zi divizat in doua prize (doza maxima de albendazol este de 800 mg pe zi), timp de 10-15 zile.

Pentru copii cu varsta sub 6 ani se recomanda forme farmaceutice adecvate varstei.

Daca utilizati mai mult decat trebuie din Albendazol

Va rugam sa va adresati medicului in cel mai scurt timp.

In cazul intoxicatiei acute, se vor efectua spalaturi gastrice si se vor initia masurile generale de sustinere a functiilor vitale. REACTII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Albendazol poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra daca observati urmatoarele:

- dureri de cap, ameteli;

- greata, varsaturi, dureri abdominale, diaree;

- inrosirea pielii, prurit.

- caderea parului (aceasta reactie adversa poate apare in special la doze mari si dispare la intreruperea tratamentului).

Adresati-va fara intarziere medicului daca apar:

- sangerari fara o cauza aparenta;

- icter (colorarea pielii si a mucoaselor in galben);

- febra;

- dureri osoase.

Incetati administrarea de Albendazol si adresati-va de urgenta medicului daca apar:

- edem (umflare) la nivelul mainilor, picioarelor, fetei, buzelor sau limbii;

- dificultati in respiratie;

- frison;

- modificari severe la nivelul pielii.

Albendazolul poate induce ocazional reduceri moderate si reversibile ale numarului total de celule albe sanguine sau modificari ale unor teste hepatice. Inaintea initierii tratamentului, trebuie efectuata numaratoarea elementelor sanguine. Tratamentul poate fi continuat daca descresterea numarului celulelor albe este moderata si nu progreseaza.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Producător BalkanPharm.
  • Țara producător Republica Moldova
  • Article 83983
  • Cod medicament 100260142
2 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat