Coșul este gol. Adăugați un produs

Fromilid 125mg/5ml 60ml gran. susp. N1

109,95 lei
113,35 lei
Adaugă în coş
Ce este Fromilid 125 mg/5 ml şi pentru ce se utilizează
Fromilid aparţine unei grupe de antibiotice numite macrolide. Acest medicament este utilizat în tratamentul
infecţiilor tractului respirator (inflamaţiile urechii medii, sinusurilor, gâtului, amigdalelor, bronhiilor şi plămânilor);
infecţiilor pielii şi ale ţesuturilor moi;
infecţiilor micobacteriene şi prevenirea acestor infecţii;
de eradicare a Helicobacter plyori la pacienţii cu ulcer duodenal sau gastric, în asociere cu alte medicamente (tripla terapie). Cum să utilizaţi Fromilid 125 mg/5 ml
Utilizaţi întotdeauna Fromilid 125 mg/5 ml exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Dozele şi durata tratamentului depind de tipul infecţiei, locul infecţiei, vârsta pacientului şi răspunsul la tratament.

Adulţi şi adolescenţi: doza uzuală este de 250 mg claritromicină, administrată oral la intervale de 12 ore.

Pentru tratamentul sinuzitei, al infecţiilor severe şi în cazul în care agentul patogen este Haemophilus influenzae, se administrează oral câte 500 mg claritromicină la intervale de 12 ore. Pentru eradicarea infecţiei cu H. pylori, se recomandă 250 – 500 mg claritromicină de 2 ori pe zi, de regulă timp de 7 zile, în asociere, în cadrul terapiei triple.

La copiii cu vârsta sub 12 ani se recomandă, de obicei, o doză de 15 mg/kg şi zi, administrată în două prize. După administrarea suspensiei orale, copiii vor bea puţin lichid. Suspensia orală conţine granule mici, care nu trebuie zdrobite, deoarece conţinutul este amar.

In ambalaj este ataşată o seringă pentru administrarea suspensiei orale. O seringă plină conţine 5 ml suspensie, care corespunde la 125 mg claritromicină.

La copii, dozele depind de greutatea corporală. La copiii cu greutatea corporală sub 8 kg, doza trebuie calculată per kg (aproximativ 7,5 mg/kg de 2 ori pe zi).

Durata obişnuită a tratamentului este de 5 până la 10 zile, în funcţie de agentul patogen implicat şi de gravitatea afecţiunii.

Pentru tratamentul şi prevenirea diseminării infecţiei cu micobacterii se recomandă administrarea orală a 500 mg claritromicină la intervale de 12 ore. La nevoie, doza poate fi crescută. Doza maximă este de 2 g claritromicină pe zi. La copii se administrează 15 mg/kg, în doză prize pe zi. Doza maximă la copii este de 1 g claritromicină pe zi. Tratamentul infecţiei cu micobacterii este de lungă durată.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Producător KRKA
  • Article 18507
  • Țara producător Slovenia
  • Cod medicament 0300700077
Adăugat