Coșul este gol. Adăugați un produs

Nolicin 400mg comp. film. N20

70,52 lei
72,70 lei
Adaugă în coş
Nolicin comp. 400mg N20


Substanta activa: Norfloxacinum
Compozitia si forma de prezentare: Comprimate 400 mg N 20
Actiunea farmacologica: Foarte activ fata de unele bacterii gram-negative. Este activ si fata de agentii intracelulari. Anaerobii sunt insensibili la norfloxacina. Mecanismul actiunii consta in inhibitia ADN-girazei, fragmentarea ADN si moartea celulei bacteriene.
INDICATII
Infectiile acute si cronice ale tractului urinar (cistite, pielite, pielo-cistite, pielo-nefrite). Gonoreea uretrala si cervicala necomplicata. Infectiile cailor respiratorii inferioare, organelor abdominale si pelviene, ale organelor sexuale- infectiile pielii si tesuturilor moi, osteo-articulare (osteomielita acuta si cronica, infectiile mixte si provocate de flora polirezistenta). Profilaxia si tratamentul bolnavilor imunodeficienti, inclusiv in tratamentul cu antineoplazice, imunosupresive, in tuberculoza activa, SIDA.
DOZE SI MOD DE ADMINISTRARE
Cate 100-400 mg de 2 ori pe zi timp de 7-10 zile, incl. in insuficienta renala (daca clearance-ul creatininei este 50-20 ml/min - 100-200 mg/zi, sub 20 ml/min - 100 mg o data in 2 zile. In cistita femeilor durata tratamentului este de 3 zile.
CONTRAINDICATII
Hipersensibilitate la chinolone. Epilepsia, bolile severe ale SNC, sarcina, varsta sub 14 ani.
ATENTIONARI SI PRECAUTII SPECIALE DE UTILIZARE
Chinolonele excita sistemul nervos central. A se evita administrarea persoanelor cu afectiuni nervoase (ateroscleroza cerebrala, epilepsia, predispozitia la convulsii). La aparitia primelor simptome de neurotoxicitate sau reactii alergice tratamentul cu norfloxacina trebuie sistat imediat. A se pazi de radiatia ultravioleta, inclusiv solara. In cazul necesitatii tratamentului mamei care alapteaza, copilul se ia temporar de la san (riscul ramolitiei cartilajelor copilului).
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Producător KRKA
  • Țara producător Slovenia
  • Article 13803
  • Cod medicament 1400440072
9 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat