Coșul este gol. Adăugați un produs

Kapsikam 50g ung.

94,67 lei
97,60 lei
Adaugă în coş
DENUMIREA
Кapsikam® unguent analgezic multicomponent pentru uz extern, 50 g, 30g
PRODUCĂTOR
Uzina farmaceutică din Tallin SA, Estonia; SA Grindeks, Letonia
PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ KAPSIKAM
Dureri articulare şi musculare. Ca remediu revulsiv la sportive.
Durerile musculare (în spate, gât) apar cel mai des ca urmare a entorsei, traumeloor, efortului fizic excesiv și mișcărilor bruște. Exemplu tipic - sindromul durerii miofasciale.
Durerea articulară apare ca rezultat al leziunii articulației sau a țesuturilor periarticulare (ligamente, tendoane). Cel mai des, acestea sunt însoțite de traumatisme casnice și sportive - luxații, subluxații, contuzii, entorse etc.
Efectul de încălzire locală asupra mușchiului îmbunătățește fluxul sanguin local, pregătește fibra musculară pentru efort și reduce traumatizarea în timpul antrenamentului.
СE CONȚINE KAPSIKAM
1 g unguent conţine: nonivamidă 2 mg, dimetilsulfoxid 50 mg, camfor racemic 30 mg, ulei de terebentină 30 mg, benzilnicotinat 20 mg.

CUM SĂ UTILIZAȚI KAPSIKAM
Extern. Ca remediu revulsiv la sportivi, pe suprafaţa musculară se aplică o cantitate mică de unguent cu ajutorul aplicatorului (aproximativ 2-3 g) şi se masează până la înroşirea uşoară a pielii. După antrenament unguentul trebuie înlăturat de pe piele prin spălare cu apă rece.
Pentru diminuarea durerilor, pe zona dureroasă se aplică cu ajutorul aplicatorului 1-3 g unguent, de 2-3 ori pe zi, în dependenţă de intensitatea durerii şi se acoperă cu pansament ocluziv pentru a creşte efectul termic. Pentru o cură de tratament se utilizează aproximativ 50-100 g unguent.
După fiecare administrare mâinile trebuie spălate cu apă rece şi săpun.
NU UTILIZAȚI KAPSIKAM
Dacă sunteţi alergic la oricare dintre excipienţii medicamentului; dacă aveţi ulcere sau alte afecţiuni cutanate; sarcina şi perioada de alăptare; copii şi adolescenţi.
ATENŢIONĂRI ŞI PRECAUŢII
KAPSIKAM nu trebuie aplicat pe porţiunile lezate ale pielii. Pentru a evita apariţia unei iritaţii severe, unguentul nu trebuie să intre în contact cu ochii şi mucoasele. Nu este recomandată efectuarea procedurilor termice (de exemplu, baie, saună) cu puţin timp înainte sau după utilizarea unguentului, deoarece aceastea pot determina deschiderea porilor şi, ca rezultat, apariţia senzaţiei de arsură pe piele. Pentru a evita apariţia reacţiilor adverse se recomnadă aplicarea prealabilă a unei cantităţi mici de unguent pe piele, pentru determinarea sensibilităţii.
SARCINA, ALĂPTAREA ŞI FERTILITATEA
KAPSIKAM nu trebuie utilizat în timpul sarcinii şi perioada de alăptare, din cauza lipsei datelor adecvate cu privire la siguranţa administrării.
REACŢII ADVERSE POSIBILE
În cazul unei sensibilităţi crescute a pielii la componentele unguentului, în timpul utilizării medicamentului pot apărea: prurit, urticarie, edeme, înroşirea pielii, senzaţie de arsură. În aceste cazuri este recomandată întreruperea utilizării şi spălarea unguentului de pe piele. Aceste simptome dispar în decurs de 8-12 ore după întreruperea administrării unguentului.
CONŢINUTUL AMBALAJULUI
Unguent pentru uz extern. Cîte 30 g, 50 g sau unguent în tuburi de aluminiu.
CUM SE PĂSTREAZĂ KAPSIKAM
A se păstra la temperaturi sub 250C. A nu se congela. A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.
CONDIȚII DE ELIBERARE DIN FARMACII
Fără rețetă.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Article 10711
  • Țara producător Estonia
  • Producător Tallinn-Pharma(Grindex)
  • Cod medicament 9220501805
Adăugat