Coșul este gol. Adăugați un produs

Ketonal 100mg/2ml sol.inj. N5x2

71,15 lei
73,35 lei
Adaugă în coş
DESCRIEREA PRODUSULUI

INDICATII
Ketonal este indicat pentru atenuarea unor sindroarne dureroase,pentru tratamentul simptomatic al afectiunilor reumatice inflamatorii,degenerative si metabolice.
- Durerea postoperatorie
- Dismenoree
- Durerea osoasa din metastazele tumorale
- Durerea posttraumatica
- Artrita reumatoida
- Spondiloartrita seronegativa
- Artroze
- Reumatism extraarticular (tendinita, bureita,capsulita a umarului).
Ketonal este un medicament antiinflamator nesteroidian din grupui derivatilor de acid propionic. Poseda o puternica activitate analgezica, antiinflamatoare si antipiretica.
efect analgezic rapid si de durata- eficient intr-o gama larga de afectiuni:cefalee, migrene- dureri reumatice- dismenoree - colici renale, biliare-dureri post operatorii- dureri post traumatice- dureri musculo-scheletale-dureri din afectiuni maligne. sigur si bine tolerat, fara risc de agranulocitoza.
Mecanism de actiune
Mecanismul major de actiune al ketonalului este inhibarea reversibila a ciclooxigenazei. Aceasta explica actiunea sa analgezica, antiinflamatoare si antipiretica. Mai mult, ketoprofenul inhiba si actiunea enzirnei lipooxigenaza, limitind astfel formarea de Jeucotriene . In afara actiunii periferice a ketonalului, a fost demonstrata si o actiune centrala, care implica structurile supraspinale. Alte actiuni ale Ketonal-ul sunt stabilizarea membranelor lizozomale, o puternica activi tate bradikininica si inhibarea activarii neutrofilelor la pacientii cu artrita reumatoida.
Farrnacocinetica
Ketonal este bine absorbit in tractul intestinal. Se leaga de proteinele serice. Concentratiile sanguine terapeutice sunt atinse in interval de 30 de minute, iar nivelurile maxime apar dupa 2 ore de la administrarea orala, dupa 4 ore de la administrarea rectala si intr-un interval de 15-45 minute de la administratea intramusculara.
Concentratia minima eficienta de ketoprofen este atinsa intr-un interval de 45 minute pana la o ora de la ingerarea tabletei retard.
Concentratiile ketoprofenului in lichidul sinovial persista mai mult decit cele serice.
CONTRAINDICATII:
Ketonal este contraindicat in timpul sarcinii. Este contraindicat la pacientii cu ulcer peptic activ. Nu se va administra copiilor si persoanelor cu hipereensibilitate la Ketonal sau salicilati.
PRECAUTII:
Ketoprofenul trebuie folosit cu precautie de catre pacientii cu antecedente de ulcer gastric sau duodenal, sangerari gastrointestinale, de catre pacientii cu insuficienta hepatica sau renala si de catre pacientii aflati in tratament anticoagulant cumarinic. Ca si alte antiinflamatoare nesteroidiene, Ketonalul poate masca semnele si simptomele unei infectii acute.
Interactiuni medicamentoase:
Pacientii care primesc diuretice prezinta un risc crescut de a dezvolta insuficienta renala. Pacientii care primesc ketoprofen concomitent cu warfarina sau litiu necesita o atenta monitorizare medicala.
PRECAUTII:
Influenta Ketonalului asupra abilitatilor psihofizice ale pacientilor nu a fost determinata. A nu se lasa la indemana copiilor Dozare si administrare Doza uzuala zilnica este de 1 capsula dimineata si la prinz si 1 capsula seara sau una pana la doua supozitoare. Poate fi folosita urrnatoarea combinatie: 1 capsula dimineata si la prinz si un supozitor seara.
Doza uzuala pentru tablete de 100 mg este de 3 ori pe zi.
Doza uzuala pentru tablete retard de 150 mg este de 2 ori pe zi luate la interval de 12 ore.
Tabletele si capsulele de Ketonal trebuie luate in timpul meselor.
Doza recomandata pentru administrarea intramusculara este o fiola de 2 ml o data sau de doua ori pe zi.
Daca este necesar, tratamentul poate fi administrat oral, rectal sau intramuscular.
Doza zilnica de Ketonal poate fi crescuta la 300 mg sau redusa la 100 mg, in functie de gravitatea bolii sau a starii pacientului.
Ketonalul fiole pentru perfuzii trebuie administrat numai intraspitalicesc. Perfuzia trebuie administrata pe o durata de 1 fZ pana la o ora pentru maximum 48 de ore.
Doza maxima este de 300 mg in 24 de ore.
Perfuzia intravenoasa intermitenta: 100 pana la 200 mg ketoprofen diluat in 100 ml de solutie perfuzabila normala salina, administrata pe o perioada mai mare de 1 f2 pana la 1 ora- poate fi repetata in 3 ore- maximum 43 de ore. Perfuzia intravenoasa continua: 100 pana la 200 mg ketoprofen diluat in 500 ml de solutie perfuzabila (normala salina, lactata Ringer, glucoza administrata pe o perioada mai mare de 3 ore- poate fi repetata in 3 ore- maximum 24 de ore.
Ketoprofen poate fi combinat cu analgezice cu actiune centrala- poate fi combinat cu morfina in acelasi flacon: 10 pana la 20 mg morfina si 100 pana la 200 mg ketoprofen sunt diluate in 500 ml solutie salina sau lactata Ringer, repetata in 3 ore.
PRECAUTII:
Nu se amesteca tramadol si ketoprofen in acelasi flacon deoarece se formeaza precipitat. Flacoanele perfuzafcile trefcuie sa fie acoperite cu hirtie neagra sau folie de aluminiurn, deoarece ketoprofen este sensibil la actiunea luminii.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Producator Medicamente
  • Țara producător Austria
  • Article 12471
  • Producător Sandoz
  • Cod medicament 9220201518
8 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat