Coșul este gol. Adăugați un produs

Tilac 400mg comp. film. N14

82,98 lei
85,55 lei
Adaugă în coş
DENUMIREA COMERCIALĂ A MEDICAMENTULUI Tilac 400 mg comprimate filmate 2. COMPOZIŢIA CALITATIVĂ ŞI CANTITATIVĂ Fiecare comprimat filmat conţine etodolac 400 mg. Excipienţi: lactoză monohidrat și amidonglicolat de sodiu. Pentru lista tuturor excipienţilor.
FORMA FARMACEUTICĂ Comprimate filmate Comprimate filmate oblongi, de culoarea bronzului, cu o incizie pe o faţă. DATE CLINICE Indicaţii terapeutice Tilac este indicat pentru tratamentul de scurtă durată în episoadele acute de: - osteoartrită; - artrita reumatoidă, cum ar fi periartrita scapulohumerală, tendinita, bursita; - lombalgii, radiculalgii severe.
Doze şi mod de administrare Pentru adulți și copii cu vârsta peste 15 ani. Doze Reacţiile adverse pot fi minimizate prin administrarea dozei minime pe parcursul a celei mai scurte perioadă necesare controlului simptomelor. Doza zilnică recomandată este de 400 mg etodolac în doză unică sau fracţionat în 2 prize. Copii şi adolescenţi Nu este recomandată administrarea la copii şi adolescenţi. Vârstnici Nu este necesară ajustarea dozelor iniţiale la vârstnici (vezi pct. 4.4). Vârstnicii au un risc crescut de consecinţe ale reacţiilor adverse. Dacă se consideră necesar de administrat AINS, ar trebui de utilizat cea mai mică doză eficientă, pe parcursul celei mai scurte perioade posibile. Pe parcursul terapiei cu AINS, această grupă de pacienţi trebuie monitorizată cu regularitate în vederea hemoragiei gastrointestinale.
Mod de administrare Pentru administrare orală. A se administra cu un pahar de apă, preferabil, în timpul sau după mese. Contraindicaţii Tilac are următoarele contraindicații: - utilizarea în timpul ultimului trimestru de sarcină - antecedente de reacții de hipersensibilitate sau astm bronșic ca răspuns la administrarea acestui medicament sau la alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), cum ar fi acidul acetilsalicilic - antecedente de reacții de hipersensibilitate la excipienții comprimatului - antecedente de hemoragie gastrointestinală sau perforație, legată de terapia anterioară cu AINS - ulcer peptic progresiv, istoric de ulcer peptic sau hemoragie recurentă (2 sau mai multe episoade distincte de hemoragie sau de ulcerații) - insuficienţă hepatica severă - insuficienţă renală severă - insuficiență cardiacă severă - copii cu vârsta sub 15 ani. Acest medicament nu trebuie să fie administrat în asociere cu: - anticoagulante orale - alte AINS (inclusiv salicilați de la 3 g / zi la adulți) - heparină - litiu - metotrexatul, începând cu doza de 20 mg pe săptămână, pemetrexed
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Article 80868
  • Țara producător Japonia
  • Cod medicament 0500360066
Adăugat