Coșul este gol. Adăugați un produs

Claritine 1mg/ml 120ml sirop N1

80,12 lei
82,60 lei
Adaugă în coş
Subs. : loratadina.
Indicatii :
- rinite alergice sezoniere si perene;
- conjunctivite alergice;
- urticarie cronica idiopatica si alte dermatoze alergice.
Administrare : Copii cu varsta intre 2-12 ani.
- greutate corporala > 30 kg: doza recomandata este de 10 mg loratadina (2 linguri dozatoare CLARITINE sirop), o data pe zi.
- greutate corporala ≤ 30 kg: doza recomandata este de 5 mg loratadina (o lingurita dozatoare CLARITINE sirop), o data pe zi.Copii in varsta de 1-2 ani: doza recomandata este de 2,5 mg loratadina (½ lingurita dozatoare CLARITINE sirop), o data pe zi.Exista o mare varietate in reactivitatea individuala; daca dupa 3 zile de administrare nu se produce ameliorarea starii clinice, este putin probabil ca tratamentul sa aiba succes.Utilizati intotdeauna CLARITINE exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.Daca utilizati mai mult decat trebuie CLARITINE
Pana in prezent nu s-au semnalat cazuri grave dupa supradozaj accidental. Daca ati luat o doza prea mare va recomandam sa informati imediat medicul.In caz de supradozaj s-au semnalat: somnolenta, tahicardie si cefalee. O doza unica de 160 mg nu a provocat reactii adverse semnificative.
Daca este necesar, in caz de supradozaj se instituie tratament simptomatic. Pacientului i se provoaca reflex de voma, chiar daca emeza apare spontan. La pacientii cu starea de constienta alterata nu se va provoca reflexul de voma. Trebuie luate masuri de prevenire a aspiratiei, indeosebi la copii. Dupa emeza, se poate incerca adsorbtia medicamentului inca ramas in stomac, prin administrarea de carbune medicinal.In cazul in care provocarea reflexului de voma esueaza sau este contraindicata, trebuie efectuate spalaturi gastrice. Pentru spalaturile gastrice se recomanda utilizarea solutiei saline izotone, indeosebi la copii. La adulti se poate folosi si apa potabila. Purgativele saline pot fi utile datorita actiunii lor de diluare rapida a continutului intestinal.
Loratadina nu se elimina prin hemodializa si nu se cunoaste daca se elimina prin dializa peritoneala.Dupa aplicarea tratamentului de urgenta, pacientul se va afla in continuare sub supraveghere medicala.
Reactii adverse :
Ca toate medicamentele, CLARITINE poate determina efecte nedorite, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Daca vreunul dintre efectele nedorite devine grav sau daca observati orice efect nedorit nementionat in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.Pot sa apara reactii adverse care, ocazional, pot necesita asistenta medicala. Informati medical dumneavoastra sau farmacistul in cazul in care aveti o reactie adversa care persista, devine suparatoare sau considerati ca este grava.Loratadina in doze recomandate nu determina practic fenomene de deprimare centrala si efecte anticolinergice. Studii controlate au semnalat relativ rar oboseala, cefalee, tulburari gastrointestinale , greata, cresterea apetitului, gastrita, precum si manifestari alergice,rash cutanat, vertij.
Contraindicatii :
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la loratadina sau la oricare dintre celelalte componente ale CLARITINE.
- la copii cu varsta mai mica de 1 an.
Pastrare : A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Nu utilizati CLARITINE dupa data de expirare inscrisa pe ambala.A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Article 87536
  • Țara producător Elveția
  • Producător Bayer Consumer
  • Cod medicament 1200310519
Adăugat