Coșul este gol. Adăugați un produs

Dexketoprofen sol. inj. 25mg/ml 2ml N5x2

105,92 lei
109,20 lei
Adaugă în coş
DEXKETOPROFEN

soluţie injectabilă
DENUMIREA COMERCIALĂ
Dexketoprofen
DCl-ulsubstanţei active
Dexketoprofenum
COMPOZITIA PREPARATULUI
2 ml soluţie injectabilă (1 fiolă) conţine:
substanţa activă: dexketoprofen 50 mg (sub formă de dexketoprofen trometamol); substanţe auxiliare: alcool etilic 96%, clorură de sodiu, hidroxid de sodiu, apă pentru injecţii.
DESCRIEREA PREPARATULUI
Lichid transparent incolor sau uşor gălbui.
FORMA FARMACEUTICĂ
Soluţie injectabilă.
DOZE ŞI MOD DE ADMINISTRARE
Administrarea la adulţi:
Doza recomandată constituie 50 mg la fiecare 8-12 ore. La necesitate poate fi repetată administrarea preparatului la un interval de 6 ore. Doza nictemerală maximă nu trebuie să depăşească 150 mg.
Soluţia injectabilă de Dexketoprofen este prevăzută pentru terapie de scurtă durată, administrarea preparatului se va limita la perioada simptomatică acută (nu mai mult de 2 zile). După această elasticitate pacientul va administra preparate analgezice pe cale orală.
Reacţiile adverse pot fi reduse la minim dacă se va administra doza minimă eficientă, necesară pentru jugularea simptomelor afecţiunii.
In cazul sindromul algic moderat sau sever la adulţi soluţia injectabilă de Dexketoprofen poate fi asociată cu administrarea de analgezice opioide in dozele recomandate.
Administrarea la vârstnici:
La pacienţii vârstnici de obicei nu este necesară ajustarea dozei. Dar totuşi, in legătură cu reducerea fiziologică a funcţiei renale la pacienţii vârstnici, la prezenţa disfuncţiei renale uşoare se recomandă administrarea preparatului in doză mai mică: doza nictemerală totală - 50 mg.
Administrarea la pacienţi cu disfuncţii hepatice:
La pacienţii cu disfuncţii hepatice uşoare sau moderate (scorul Child-Pugh de 5-9) doza preparatului se va reduce până la 50 mg/zi; se va monitoriza minuţios funcţia hepatică. Nu se recomandă administrarea preparatului la pacienţii cu disfuncţii hepatice grave (scorul Child-Pugh de 10-15).
Administrarea la pacienţi cu disfunctii renale:
La pacienţii cu disfuncţii renale uşoare (clearance-ul creatininei 50-80 ml/min) doza preparatului se va reduce până la 50 mg/zi.
Pacienţilor cu disfuncţii renale moderate sau grave (clearance-ul creatininei <50 ml/min) administrarea preparatului este contraindicată.
Administrarea la copii si adolescenţi:
Acţiunea preparatului la copii şi adolescenţi nu a fost studiată. Ca urmare studii privind eficacitatea şi inofensivitatea preparatului nu s-au efectuat, de aceea administrarea preparatului la această grupă de vârstă este contraindicată.
Modul de administrate a preparatului:
Soluţia injectabilă de Dexketoprofen soluţie injectabilă poate fi administrată atât intramuscular, cât şi intravenos:

- administrarea intramusculară: conţinutul unei fiole (2 ml) se va administra intramuscular pro fund.
- administrate intravenoasă: solutia reconstituită se va administra intravenos lent
timp de 10-30 minute. Soluţia întotdeauna va fi protejată de acţiunea razelor solare.
- administrarea intravenoasă in bolus: la necesitate conţinutul unei fiole (2 ml) poate fi administrat intravenos in bolus timp de 15 secunde.
Instrucţiunea de utilizare a preparatului:
La injectarea intramusculară sau intravenoasă in bolus soluţia se va administra imediat după extragerea din fiolă.
La administrarea intravenoasă soluţia se va pregăti respectându-se regulile de asepsie şi se va proteja de acţiunea razelor solare.
Soluţia injectabilă de Dexketoprofen este incompatibilă la amestecarea in volume mici (de ex. in seringă) cu soluţii injectabile de heparină, lidocaină, morfină şi teofilină.
Pentru perfuzia intravenoasă conţinutul unei fiole (2 ml) se va reconstitui cu 30- 100 ml soluţie fiziologică, soluţie de glucoză sau soluţie Ringer lactat. Soluţia trebuie să fie pregătită cu respectarea regulilor de asepsie şi protejată de acţiunea razelor solare. Soluţia reconstituită prezintă un lichid transparent. Soluţia deja reconstituită cu 100 ml soluţie fiziologică sau soluţie de glucoză este compatibilă cu: dopamina, heparina, hidroxizina, lidocaina, morfina, petidina şi teofilina.
CONTRAINDICATII

- Hipersensibilitate la dexketoprofen, orice alt antiinflamator nesteroidian (AINS) sau la oricare din substanţele auxiliare;
- pacienţi la care substanţe cu acţiune similară (de exemplu acid acetilsalicilic sau alte AINS) indue crizele de astm bronşic, bronhospasmul, rinita acută sau determină polipi, urticarie sau edem angioneurotic;
- ulcer gastro-duodenal necomplicat sau hemoragic, activ sau suspectat sau cu antecedente de episoade recurente de ulcer gastro-duodenal necomplicat sau hemoragic (două sau mai multe episoade de ulcer sau hemoragie) sau dispepsie cronică;
- antecedente de ulcer gastrointestinal hemoragic sau perforat, determinat de оterapie anterioară cu AINS;
- hemoragii gastrointestinale, boli hemoragice sau alte hemoragii active;
- boala Crohn sau recto-colită ulcero-hemoragică;
- antecedente de astm bronşic;
- insuficienţă cardiacă severă;
- insuficienţă renală moderată până la severă;
- insuficienţă hepatică severă;
- diateză hemoragică sau alte tulburări de coagulare;
- perioada de sarcină şi alăptare.
Nu se recomandă administrarea spinală (subarahnoidiană sau epidurală) a soluţiei injectabile de Dexketoprofen din cauza prezenţei alcoolului etilic în componenţa sa.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Producator Medicamente
  • Țara producător Bulgaria
  • Article 80848
  • Producător BalkanPharm.
1 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat