Coșul este gol. Adăugați un produs

Nalgesin forte 550mg comp. film. N10

60,48 lei
62,35 lei
Adaugă în coş
DESCRIEREA MEDICAMENT

Descriere: Comprimate filmate, biconvexe, ovale, de culoare azurie, cu incizie pe una fin fete.
Forma farmaceutica: Comprimate filmate.
Grupa farmacoterapeutica si codul ATC: Antiinflamatoare si antireumatice nesteroidiene.
Proprietatile farmacodinamice:
Nalgesin* forte este un preparat antiinflamator nesteroidian, care contine in calitate de substanta activa naproxenul de sodiu. Manifesta actiune analgezica, antipiretica si antiinflamatoare.
Comprimatele filmate se dizolva bine, se absorb rapid din tractul gastrointestinal si asigura instalarea rapida a efectului analgezic.
Proprietatile farmacocinetice:
Dupa administrarea interna se absoarbe rapid si practic complet din tractul gastrointestinal. Biodisponibilitatea constituie 95%. Alimentele nu influenteaza gradul si viteza absorbtiei. Concentratia piasmatica maxima se atinge dupa 1-2 ore. Cuplarea cu proteinele plasmatice - 99%. Timpul de injumatatire este de 12-15 ore. Se metabolizeazi in ficat cu participarea sistemului enzimatic CYP 2C9 pina la dimetilnaproxen. Clearance-ul constituie 0,13 ml/min/kg. Aproximativ 98% se elimina cu urina, 10% - sub forma nemodificata- cu bila - 0,5-2,5%. Concentratia la starea de echilibru se determina la administrarea a 4-5 doze de preparat (2-3 zile), in caz de insuficienta renala este posibila cumularea metabolitilor.
INDICATII TERAPEUTICE
Afectiuni ate aparatului locomotor: artrita reumatioda, artrita psoriazica, artrita cronica juvenila, spondiliti anchilozanta (boala Behterev)- artrita gutoasa, afectiuni reumatice ale tesuturilor moi, osteoartroza articulatiilor periferice si a coloanei vertebrale, inclusiv cu sindrom radicular, tendovaginita,bursita- sindrom algic de intensitate slaba si moderata: nevralgie, osalgie, mialgie, lumbalgie, sciatica, sindrom algic posttraumatic (entorse si contuzii), asociat cu infiamatie, sindrom algic postoperator (in traumatologie, ortopedie, ginecologie, chirurgia maxilo-faciala), cefalee, migrena, algodismenoree, anexita, odontalgii- in calitate de remediu adjuvant in afectiuni infectios-inflamatorii ale organelor ORL insotite de sindrom algic marcat (faringita, tonzilita, otita)- sindrom febril in raceala si infectii- Nalgesin9 forte se administreaza pentru terapie simptomatica (pentru reducerea durerilor, inflamatiei si febrei) si nu influenteaza asupra evolutiei maladiei de baza.
DOZE SI MOD DE ADMINISTRARE
Preparatul se administreaza intern.
Tratamentul nu se va intrerupe sau nu se vor modifica dozele fara consultarea medicului. Schema recomandata de tratament Doza nictemerala uzuala recomandata pentru calmarea durerilor constituie 1-2 comprimate (550-1100 mg).
In dureri intense si lipsa afectiunilor gastrointestinale in antecedente doza nictemerala poate fi majorata pina la 3 comprimate (1650 mg), insa pentru o perioada nu mai mare de 2 saptamini. La utilizarea in calitate de remediu antipiretic doza initiala constituie 1 comprimat (550 mg), ulterior se administreaza cite 14 comprimat (275 mg) la fiecare 6-8 ore.
Pentru prevenirea acceselor de migrena se recomanda cite 1 comprimat (550 mg) de 2 ori pe zi. insa administrarea preparatului se va sista daca frecventa, intensitatea si durata acceselor de migrena nu se reduc timp de 4-6 saptamini.
La aparitia primelor simptome ale accesului migrenos se administreaza 1 1/2 comprimat (825 mg), iar la necesitate - inca 1/2 -1 comprimat (275-550 mg) peste 30 min.
Pentru calmarea durerilor menstruale si spasmelor, durerilor dupa introducerea dispozitivului de contraceptie intrauterin (sterilet) si altor dureri obstetrico-ginecologice (anexite, perioada de nastere in calitate de remediu analgezic si tocolitic) se recomanda administrarea preparatului in doza initiala de 1 comprimat (550 mg), ulterior cite 1/2 comprimat (275 mg) la fiecare 6-8 ore. in accese de guta doza initiala constituie 1 1/2 comprimat (825 mg), ulterior 1 comprimat (550 mg) peste 8 ore, apoi cite 1/2 comprimat (275 mg) la fiecare 8 ore pina la abolirea accesului, in afectiuni reumatoide (artrita reumatoida, osteoartrita, spondiliti anchilozanta) doza initiala uzuala constituie 1-2 comprimate (550-1100 mg), administrata de 2 ori pe zi - dimineata si seara. La pacient cu dureri nocturne pronuntate si/sau rigiditate matinala exprimata, pacientii transferati ia terapia cu naproxen de la tratamentul cu alte antiinflamatoare nesteroidiene in doze inalte sau la pacientii la care sindromul algic predomina in tabloul clinic preparatul se administreaza in doza initiala de VA -3 comprimate (825-1650 mg). Doza nictemerala uzuala constituie 1-2 comprimate (550-1100 mg), administrate de 2 ori pe zi.
Dozele matinale si cele de seara pot sa nu fie identice. Ele pot fi modificate dupa consultarea medicului in functie de simptomele clinice predominante, inclusiva durerilor nocturne sau a rigiditatii matinale.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Producator Medicamente
  • Țara producător Slovenia
  • Article 73252
1 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat