Coșul este gol. Adăugați un produs

Mertenil 20mg comp. film. N10x3

128,38 lei
132,35 lei
Adaugă în coş
Compozitia si forma de prezentare: 1 comprimat filmat contine:

substanta activa: rosuvastatina sub forma de rosuvastatina calcica 5 mg. 10 mg. 20 mg sau 40 mg: substante auxiliare:

nucleul: celuloza microcristalini 12. lactoza monohidrat. hidroxid de magneziu, crospovidona (tip Ai. stearat de magneziu: filmul: Opadry II alb (talc. macrogol-3350. dioxid de titan E171. alcool polivinilic).
Descriere: Comprimate filmate 5 mg. Comprimate filmate, rotunde, biconvexe, de culoare alba sau aproape alba. cu inscriptia ,,C33" pe o parte a comprimatului Comprimate filmate 10 mg. Comprimate filmate, rotunde, biconvexe. de culoare alba sau aproape alba. cu inscriptia "C34" pe o parte a comprimatului Comprimate filmate 20 mg. Comprimate filmate, rotunde, biconvexe. de culoare alba sau aproape alba. cu inscriptia "C35" pe o parte a comprimatului.
Comprimate filmate 40 mg. Comprimate filmate, ovale, biconvexe de culoare alba sau aproape alba. cu inscriptia ,,C36" pe o parte a comprimatului.
DOZE SI MOD DE ADMINISTRARE
inainte de initierea tratamentului pacientului va respecta o dieta standard, cu continut scazut de colesterol, care e necesar de respectat si pe durata tratamentului cu rosuvastatina. Doza de preparat se ajusteaza in mod individual. in functie de scopul terapiei si rezultatul obtinut, luind in consideratie recomandarile contemporane privind nivelul de lipide.
Preparatul se administreaza intern, independent de mese. Comprimatele se vor inghiti intregi, fara a fi mestecate, cu o cantitate suficienta de apa. Doza initiala recomandata constituie 5 mg sau 10 mg 1 data pe zi, atit pentru pacientii, care nu au administrat anterior statine, cit si pentru pacientii transferati de la terapia cu alti inhibitori ai HMG"CoA reductazei.
La stabilirea dozei initiale de preparat pentru fiecare pacient se va lua in consideratie nivelul de colesterol, riscul posibil de dezvoltare a complicatiilor din partea sistemului cardiovascular si de aparitie a efectelor adverse. Ajustarea dozei, daca este necesara, poate fi facuta peste 4 saptamini. Din cauza riscului sporit de dezvoltare a reactiilor adverse la administrarea dozei de 40 mg rosuvastatina in comparatie cu dozele mai mici, cresterea dozei pina la 40 mg se admite doar la pacientii cu hipercolesterolemie grava si risc inalt de aparitie a complicatiilor din partea sistemului cardiovascular (in special la pacientii cu hipercolesterolemie familiala). Cresterea dozei e rationala in cazul, daca nu a fost obtinut rezultatul scontat la administrarea dozei de 20 mg.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Țara producător Ungaria
  • Article 71804
  • Producător Gedeon Richter
  • Cod medicament 1808010226
Adăugat