Coșul este gol. Adăugați un produs

Spasmalgon 2ml sol.inj. N10

117,08 lei
120,70 lei
Adaugă în coş
1. DENUMIREA COMERCIALĂ A MEDICAMENTULUI Spasmalgon 500 mg/2 mg/0,02 mg/ml soluție injectabilă
2. COMPOZIŢIA CALITATIVĂ ŞI CANTITATIVĂ 1 fiolă a câte 2 ml soluţie injectabilă conţine substanţe active: metamizol sodic monohidrat 1000 mg; clorhidrat de pitofenonă 4 mg; bromură de fenpiveriniu 0,04 mg. 1 fiolă a câte 5 ml soluţie injectabilă conţine substanţe active: metamizol sodic monohidrat 2500 mg; clorhidrat de pitofenonă 10 mg; bromură de fenpiveriniu 0,1 mg. Pentru lista tuturor excipienţilor, vezi pct. 6.1.
3. FORMA FARMACEUTICĂ Soluţie injectabilă. Soluţie transparentă de culoare galben-pal.
Indicaţii terapeutice Pentru tratamentul simptomatic de scurtă durată a durerilor acute moderate până la severe în spasme ale musculaturii netede a organelor interne: • dureri posttraumatice și postoperatorii; • sindromul algic la bolnavii oncologici; • colici gastrice sau intestinale; • colici renale în nefrolitiază; • dischinezia spastică a căilor biliare; • dismenoree; • cuplarea febrei ce nu poate fi controlată cu alte antipiretice; • se admite copiilor sub 18 ani doar cu selectarea strictă a indicațiilor pentru utilizare, de către profesioniștii din domeniul sănătății (cazuri de urgentă).
4. Doze şi mod de administrare Spasmalgon soluţie injectabilă se administrează doar intramuscular! A se administra doar pentru tratament de scurtă durată! Soluţia injectabilă se administrează sub supravegherea strictă a medicului şi posibilitatea acordării ajutorului medical de urgenţă, în legătură cu riscul apariţiei şocului anafilactic la pacienţii hipersensibili la metamizol sau la derivaţii de pirazolonă. Adulţi Adulţilor se administrează intramuscular 2 ml sau 5 ml soluţie injectabilă. La necesitate doza poate fi repetată peste 6-8 ore. Doza zilnică maximă nu trebuie să depăşească 6 ml soluţie injectabilă (echivalentă cu 3 g meatmizol sodic clorhidrat). Durata curei de tratament – 2-3 zile. După obţinerea efectului terapeutic se poate trece la tratamentul cu analgezice şi spasmolitice orale. În lipsa efectului terapeutic tratamentul trebuie întrerupt. Pacienţi cu vârsta peste 65 ani De obicei nu este necesară reducerea dozei. La pacienţii cu disfuncţii hepatice şi renale, determinate de vârstă, trebuie de redus doza, deoarece este posibil prelungirea timpului de înjumătăţire a metaboliţilor metamizolului (vezi pct. 5.2). Pacienţi cu funcție renală redusă Metamizolul se elimină cu urina sub formă de metaboliţi (vezi pct. 5.2). La pacienţii cu disfuncţie renală uşoară până la moderat se recomandă administrarea ½ din doza pentru adulţi. Pacienţi cu disfuncţie hepatică La aceşti pacienţi timpul de înjumătăţire a metaboliţilor activi se încetineşte (vezi pct. 5.2). Trebuie evitată administrarea dozelor înalte. La administrarea de scurtă durată nu este necesar de redus doza. Nu există experienţă suficientă pentru administrarea mai îndelungată la pacienţii cu disfuncţie renală sau hepatică.
5. Contraindicaţii - Hipersensibilitate la substanţele active sau la oricare dintre excipienţii enumeraţi la pct. 6.1. - hipersensibilitate la derivaţii de pirazolonă (inclusiv pacienţii cu antecedente de agranulocitoză la administrarea anterioară a acestor preparate) sau alte AINS. - insuficienţă hepatică şi renală gravă; - profirie hepatică acută; - deficit de glucozo-6-fosfat-dehidrogenază; - ileus gastrointestinal şi megacolon; - disfuncţii ale măduvei osoase (de exemplu, după tratamentul cu citostatice) sau afecţiuni ale sistemului hematopoietic (agranulocitoză, leucopenie, anemie aplastică); - adenom de prostată de gradul II şi III; - atonia vezicii biliare şi urinare; - stări hipotonice şi de instabilitate hemodinamică; - sarcina şi perioada de alăptare. - copii cu vârsta sub 18 ani.
https://bit.ly/3ejNw2A
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Article 22643
  • Țara producător Bulgaria
  • Producător Sopharma
  • Cod medicament 1300260282
Adăugat