Coșul este gol. Adăugați un produs

Xefocam 4mg comp. film. N10

33,61 lei
34,65 lei
Adaugă în coş
Xefocam comp. film. 4mg N10 (Lornoxicam)


Substanta activa:Lornoxicam.
Compozitia si forma de prezentare: comp. film. 4mg N10 in blister


Actiunea farmacologica: Xefocam este un analgezic (medicament impotriva durerii) si un antireumatic (apartine grupei de antiinflamatoare nesteroidiene). Xefocam actioneaza rapid, fiind absorbit de tractul gastro-intestinal. Se elimina pe cale renala in proportie de 30 - 60%.
INDICATII
Xefocam se administreaza pentru tratarea durerilor de intensitate medie si puternica, pentru dureri articulare, reumatismale si artroze.
DOZE SI MOD DE ADMINISTRARE
Va fi inghitit cu un pahar de apa, inainte de mese. Pentru dureri medii si puternice: doza initiala este de 16 mg (4 comprimate de 4 mg sau 2 comprimate de 8 mg )- daca este necesar, se mai pot administra inca 4 comprimate (sau 2 comprimate)( cel mult) timp de 24 ore. Doza de intretinere nu va depasi 16 mg zilnic, de preferat 8 mg (2 comprimate), de 2 ori pe zi. Doza prescrisa de medic trebuie respectata cu strictete. In tratamentul afectiunilor inflamatorii: pentru adulti, doza va fi stabilita individual. Doza standard este de 8-16 mg (2-4 comprimate de 4mg), de preferat de 2 ori pe zi. Daca medicul considera necesar, se poate administra de 3 ori pe zi. Doza prescrisa de medic trebuie respectata cu strictete. Pentru tratamentul de lunga durata, doza zilnica este de 16 mg. In cazul unor suferinte gastro-intestinale sau disfunctii hepatice si renale, doza zilnica nu trebuie sa depaseasca 8 mg (2 comprimate a 4 mg pe zi). Durata tratamentului: medicul va stabili durata tratamentului. Consultati medicul curant la intervale regulate si respectati indicatiile in ceea ce priveste regimul alimentar, conditiile de viata si exercitiile fizice.
CONTRAINDICATII
Nu se administreaza in urmatoarele cazuri: hipersensibilitate cunoscuta la acid acetilsalicilic (aspirina) si alte substante antiinflamatorii- hemoragii gastro-intestinale acute, ulcere gastrice sau duodenale- defecte de hemocitogeneza- sarcina- alaptare- adolescenti sub varsta de 18 ani. Se va administra cu prudenta in urmatoarele cazuri: disfunctii hepatice sau renale- hemoragii si ulcere gastro-intestinale- defecte de hemocitogeneza- intoleranta cunoscuta la Xefocam, acid acetilsalicilic (aspirina) si alte antiinflamatoare.
ATENTIONARI SI PRECAUTII SPECIALE DE UTILIZARE
Prudenta la soferi si persoane cu activi tati solicitante. Nu asociati cu alcoolul. In asociere cu alte antiinflamatoare, tratamentul cu Xefo poate creste riscul aparitiei ulcerelor gastrice si intestinale. In cazul in care apar hemoragii gastro-intestinale, tratamentul trebuie intrerupt imediat si luate masurile adecvate. Precautii speciale se vor lua in cazul administrarii primei doze de Xefocam la pacientii cu afectiuni gastro-intestinale. Se va lua tensiunea regulat la pacientii varstnici, obezi si cu hipertensiune arteriala. Pacientii cu infectii cronice respiratorii, astm bronsic sau febrili pot dezvolta mai usor reactii de sensibilitate la Xefocam. In cazul tratamentului de lunga durata, se vor verifica regulat: formula sangelui, functia hepatica si renala.
Conditii de Pastrare:Perioada de depozitare nu este mai mult de 5 ani. Se pastreaza la o temperatura de la 150C pana la 25°C, in loc uscat ferit de lumina, a nu se lasa la indemina copiilor.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Producator Medicamente
  • Țara producător Australia
  • Article 18376
  • Producător Takeda
Adăugat