Coșul este gol. Adăugați un produs

Diclofenac 1% 40g gel N1 (Hemofarm)

30,70 lei
31,65 lei
Adaugă în coş
DENUMIREA COMERCIALĂ A MEDICAMENTULUI Diclofenac 10 mg/g gel
COMPOZIŢIA CALITATIVĂ ŞI CANTITATIVĂ 1g gel conține substanța activă diclofenac dietilamină 11,60 (echivalent cu 10 mg diclofenac sodic).
Indicaţii terapeutice Diclofenac gel este indicat în calitate de remediu antiinflamator și analgezic în tratamentul simptomatic în următoarelor stări patologice: - Afecțiuni ale țesuturilor moi: traume ale tendoanelor, ligamentelor, mușchilor și articulațiilor în rezultatul entorselor, luxaţiilor (inclusiv traume sportive); - Afectarea reumatică localizată a țesuturilor moi: tendinită, ( inclusiv "umăr înghețat"), bursită, sindromul umăr-mână, periartropatie; Diclofenac gel se utilizează ca medicație adjuvantă în tratamentul artritelor și osteoartrozelor.
Doze şi mod de administrare Modul de administrare – cutanat. Adulților și copiilor peste 14 ani preparatul se va aplica în strat subțire pe zona afectată, de 3-4 ori pe zi și se masează ușor. Cantitatea de gel depinde de zona dureroasă. Doza unică este de 2-4 g (o cantitate de dimensiunile unei vișine mari). După aplicarea preparatului e necesară spălarea mâinilor. Timpul între aplicări trebuie să fie de cel puțin 4 ore. Gelul se aplică nu mai mult de 4 ori în zi. Durata tratamentului depinde de indicațiile terapeutice și de răspunsul pacientului la tratament. În cazul artritelor, pentru a acționa asupra articulațiilor și de a avea un efect pozitiv gelul se utilizează timp de 7 zile. Dacă e necesară utilizarea mai îndelungată se va discuta cu medicul sau farmacistul, apoi durata tratamentului poate fi prelungită până la 14 zile. Dacă după 7 zile nu se observă ameliorarea simptomelor sau acestea se agravează pacientul trebuie să se prezinte la medic. Consultația medicului e obligatorie dacă sunt afectate 2 articulații mari. Preparatul nu trebuie utilizat mai mult de 14 zile. Vârstnici Nu este necesară ajustarea dozei. Copii Diclofenac nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 14 ani, deoarece nu există studii care stabilesc siguranța și eficacitatea la acest grup de pacienți.
Contraindicaţii Hipersensibilitate la diclofenac, acid acetilsalicilic, preparate antiinflamatoare nesteroidene sau oricare dintre excipienții enumerați la pct. 6.1; Pacienții ce suferă de hipersensibilitate la acid acetilsalicilic sau la alte antiinflamatoare nesteroidiene, care se poate manifesta prin astm bronșic, bronchospasm, urticarie sau rinită alergică; Sarcina (trimestrul III); Tratamentul concomitent cu AINS orale; Nu se va folosi împreună cu alte remedii medicamentoase cu conținut de diclofenac; Copii cu vârsta până la 14 ani.
https://bit.ly/3w15qOF
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Article 10892
  • Țara producător Slovenia
  • Producător Hemofarm
  • Cod medicament 0400200204
Adăugat