Coșul este gol. Adăugați un produs

Acard 75mg comp. film. gastrorez. N15x2

19,50 lei
20,10 lei
Adaugă în coş
1. Ce este ACARD şi pentru ce se utilizează ACARD conţine acid acetilsalicilic, care inhibă agregarea trombocitelor. Medicamentul este destinat pentru administrare pe termen lung de prevenire a bolilor, care duc la formarea trombozei şi emboliei vasculare. ACARD este utilizat în următoarele cazuri: - profilaxia infarctului miocardic la pacienţii cu risc sporit; - infarct miocardic acut sau suspectare de infarct miocardic acut; - boli coronariene instabile; - prevenirea secundară a infarctului miocardic; - stare după by-pass coronarian sau angioplastie coronariană; - prevenirea atacurilor ischemice tranzitorii (AIT) şi accidentelor vasculare cerebrale ischemice la pacienţii cu AIT; - după accidente vasculare cerebrale ischemice la pacienţii cu atacuri ischemice tranzitorii (AIT); - la pacienţii cu boală arterială periferică ocluzivă; - prevenirea trombozei coronariene la pacienţii cu multipli factori de risc; - prevenirea trombozei venoase şi a emboliei pulmonare la pacienţii imobilizaţi pe termen lung, de exemplu, după intervenţii chirurgicale majore, suplimentar la alte metode de prevenire.
2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi ACARD Nu utilizaţi ACARD - dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la acidul acetilsalicilic, la alţi salicilaţi sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului (enumerate la pct. 6); 2 - dacă aveţi tendinţă la sângerări, număr scăzut de trombocite în sânge (diateze hemoragice); - dacă aveţi ulcer gastric sau duodenal în evoluţie; - dacă aveţi insuficienţă renală severă; - dacă aveţi insuficienţă hepatică severă; - dacă aveţi insuficienţă cardiacă severă; - dacă aţi avut astm bronşic legat de utilizarea salicilaţilor sau a substanţelor înrudite, în special antiinflamatoare nesteroidiene; - dacă luaţi metotrexat (medicament utilizat în cancer sau artrită reumatoidă) în doze de 15 mg/săptămână sau mai mari; - dacă sunteţi în ultimul trimestru de sarcină; - la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani, din cauza riscului de dezvoltare a sindromului Reye (vezi mai jos).
3. Atenţionări şi precauţii Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau farmacistului înainte de a lua ACARD: - dacă sunteţi în primul sau al doilea trimestru de sarcină; - dacă alăptaţi; - dacă aveţi hipersensibilitate la antiinflamatoare nesteroidiene sau antireumatice şi în prezenţa altor alergii; - dacă urmaţi un tratament concomitent cu medicamente anticoagulante; - dacă luaţi ibuprofen, care poate afecta efectul antiagregant al acidului acetilsalicilic; - dacă aveţi insuficienţă renală sau hepatică; - dacă aveţi istoric de ulcere peptic sau sângerări gastrointestinale; - dacă sunteţi vârstnic; - dacă aveţi gută; - dacă suferiţi de deficit congenital de glucozo-6-fosfat dehidrogenază. ACARD nu se va administra timp de 5 zile înainte de intervenţie chirurgicală (inclusiv intervenţii chirurgicale minore, cum ar fi extracţii dentare).
https://bit.ly/3vII9Ri
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Article 88733
  • Țara producător Polonia
  • Producător Polpharma
  • Cod medicament 2006330097
Adăugat