Coșul este gol. Adăugați un produs

Relaxa Ulei Eteric Rozmarin 15ml

79,54 lei
82 lei
Adaugă în coş
Rozmarinul este probabil cea mai importantă plantă din familia "Labiatae" folosită în aromaterapie. Rozmarinul este un arbust care crește în toată Europa, dar se simte "ca acasă" în zonele de litoral mediteranean. Aceasta se vede şi în numele său care provine din două cuvinte latine: "ros" "marinus" care inseamna "roua marii". Legenda spune ca florile de rozmarin erau albe, dar au devenit albastre atunci când Fecioara Maria şi-a agăţat mantia într-o tufă de rozmarin pe când Sfânta Familie făcea un popas în timpul fugii spre Egipt.

Rozmarinul acţionează favorabil asupra sistemului circulator, stimulează inima slăbită şi este util pentru tratarea tensiunii scăzute şi a senzaţiei de mâini şi picioare reci. El ajută la curăţarea vaselor de sânge şi astfel este benefic în arteroscleroză. Se foloseşte sub forma de băi sau masaj. Uleiul de rozmarin intensifică circulaţia sângelui la nivelul creierului, ajutând astfel la creşterea capacităţii de concentrare şi la îmbunătăţirea memoriei. În aceste cazuri este util să fie ars în candelă. Tot sub forma arderii în candelă, dar şi ca masaj el dă rezultate bune în combaterea migrenelor, a durerilor de cap şi în debilitate generala. Rozmarinul este un bun tonic digestiv, favorizând secreţia bilei și funcţionarea normală a ficatului.

Fiind antiseptic şi antispasmodic se foloseşte cu succes contra infecţiilor gastrointestinale, a flatulentei, colicilor. Se aplică masaj local. Prin proprietăţile antiseptice şi tonice este benefic în cazuri de gripă, raceală, tuse, ca şi inhalaţii, candelă, masaj, baie.

Uleiul de rozmarin se poate folosi cu succes în artrită, reumatism, şi dureri musculare cauzate de: entorse, luxaţii, datorită efectului de încălzire la nivelul tegumentelor. Este un ulei energizant, potrivit în stări de debilitate, slăbiciune, nervozitate. Uleiul de rozmarin vă va ajuta să vă deblocaţi energiile interne, să vă simţiţi mai puternic şi să vă îmbunătăţiţi relaţiile cu cei din jur.
Uleiul de rozmarin este un antiseptic puternic, este folosit în tratamentul afecţiunilor respiratorii, astmului bronşic. Posedă acţiune imunostimulatoare şi antioxidantă. Manifestă calităţi expectorante şi mucolitice. Fortifică sistemul imun. Uleiul ameliorează memoria, concentrează atenţia, este eficient în suprasolicitarea intelectuală. Rozmarinul este „iarba inimii”, normalizează circulaţia sangvină coronariană. Băile aromatice cu ulei de rozmarin ameliorează starea tegumentelor şi înlătură durerile musculare.

Aromă: intensă, proaspătă, pură, pătrunzătoare, caldă, de confort, amăruie, picantă, erbacee, mentolată, cu o notă balsamică, lemnoasă şi de camfor, răcoritoare şi excitantă.

Metoda de obţinere: prin distilarea cu aburi a vârfurilor înflorite proaspete ale mlădiţelor cu vârsta de un an.

Indicaţii: dereglări ale circulaţiei sangvine, înrăutăţirea memoriei, epuizare mentală şi extenuare nervoasă, procese de stagnare la nivelul ficatului, infecţii ale căilor respiratorii superioare, afecţiuni inflamatorii ale pielii, pentru îngrijirea pielii grase şi a părului, pentru prevenirea căderii acestuia şi a apariţiei mătreţii.
Vezi descrierea completă
7 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat