Coșul este gol. Adăugați un produs

Relaxa Ulei Eteric Cedru 15ml

66,93 lei
69 lei
Adaugă în coş
Uleiul de cedru se numără printre primele uleiuri extrase în antichitate. El era cunoscut de toate marile civilizaţii antice, fiind folosit în medicină, cosmetică şi parfumerie, egiptenii îi foloseau şi la îmbălsămare. În Tibet el este folosit şi în prezent atât în ritualurile religioase cât și în terapie. Lemnul de cedru este intens aromatic datorită conținutului ridicat în ulei esențial, care are proprietăți insecticide și fungicide. Pentru aceasta el era folosit la construcții mari, precum templele. De exemplu, templul împăratului Solomon din Ierusalim a fost construit din lemn de cedru.

Utilizare pentru trup și suflet: este foarte util sub forma de masaj, băi, inhalații sau candele în caz de tensiune nervoasă, anxietate cronică, depresie, oboseală. Sub formă de inhalații sau în candele are efecte benefice în tuse, bronșite şi catar respirator. Uleiul de cedru are un efect tonic asupra rinichilor, de asemenea datorită proprietăților antiseptice și diuretice este util în cistite. În aceste situații se fac băi sau masaj local. Aplicarea uleiului de cedru sub forma de comprese sau masaj, poate calma durerile în caz de reumatism sau artrită. Uleiul de cedru este potrivit pentru persoanele care au probleme cu propria identitate, redispuse spre visare și fantezie. Uleiul de Cedru vă poate ajuta să vă familiarizați cu propria identitate şi să începeți să comunicați mai bine cu semenii.

Aromă: lemnoasă, proaspătă, amăruie, balsamică, amintește lemnul de santal, dar este mai uscată.

Metoda de obținere: îndelungată (10-12 ore), prin distilarea cu aburi a lemnului mărunţit de ienupăr de Virginia - Juniperus virginiana L. (familia chiparosului - Cupressaceae), denumit în patria sa "cedru roşu".

Indicații: infecții naso-faringiene, ale căilor respiratorii şi ale tractului urinar. Înlătură inflamațiile în cazul artritelor, miozitelor, osteohondrozei. Înlătură reacțiile inflamatorii ale pielii, creşte elasticitatea acesteia. Previne căderea părului şi apariţia mătreţii. Se recomandă în cazul insomniei, sindromului pre-menstrual, manifestărilor de nelinişte, frică, furie, isterie. Este un remediu excelent împotriva celulitei şi în lupta cu greutatea în plus.
Vezi descrierea completă
Adăugat