Coșul este gol. Adăugați un produs

Relaxa Ulei Eteric Portocala 15ml

66,93 lei
69 lei
Adaugă în coş
Portocalul este originar din China şi India, fiind adus în Europa în secolul XVII. Astăzi el creşte din abundență în tot bazinul Mediteranean şi pe cele două continente Americane. Portocalul ne răsfață, oferindu-ne trei uleiuri esenţial diferite: din fructe, uleiul de portocal, vesel şi optimist; din florile albe şi delicate - uleiul Neroli, şi intrigantul Petitgrain, din frunze. Pentru multă vreme, portocalul a avut două semnificaţii opuse: inocența şi fertilitatea. De altfel, Războiul Troian a început destul de inocent: Paris a oferit premiul concursului de frumuseţe un "măr de aur", adică o portocală Afroditei. Aceasta, drept mulţumire i-a oferit-o pe frumoasa Elena, uitând însă să-i spună că era soţia regelui Agamemnon. Restul e istorie.

Utilizare pentru trup şi suflet: uleiul de portocale pare să aibă o acţiune calmantă asupra stomacului, în special în stări de nervozitate. De asemenea, el stimulează bila şi poate ajuta la digestia grăsimilor. Înlătură colicile şi flatulenta, încurajează peristaltismul şi ajută în caz de constipaţie. Se aplică sub forma de masaj pe abdomen. Uleiul de portocale are un efect relaxant, dar este mai degrabă înălțător, şi energizant decât sedativ.

Mirosul sau plăcut este benefic în stres, tensiune nervoasă, dureri de cap, oboseală. În general, uleiul esenţial de portocale este detoxifiant şi are efect de curăţare, încurajând eliminarea fluidelor în exces şi a produşilor metabolici dăunători. El poate fi utilizat în băi sau masaj pe parcursul unei cure de detoxifiere a organismului, sau pentru reducerea celulitei. Uleiul de portocale este potrivit pentru persoane deprimate, chiar frustrate, lipsite de energie. Aceste persoane sunt foarte indulgente cu ele înseşi chiar dacă nu le place sa recunoască acest lucru, fiind adesea copleşite de probleme. Uleiul de portocale este ca o mică rază de soare strălucind peste gândurile întunecate. Utilizarea lui duce la accelerarea proceselor organice încetinite, iar direcția vieţii se va schimba, deoarece veţi deveni mai optimist și mai hotărât în realizarea propriilor aspiraţii.

Aromă: uşoară, caldă, dulce, picantă şi răcoritoare.

Metoda de obţinere: din coaja şi fructele întregi coapte de portocală dulce sau chinezesc – Citrus sinensis (L.) Pers. (familia rutaceelor – Rutacea), prin metoda presării mecanice, fără încălzire.

Acţiune: antidepresantă, calmantă, spasmolitică, antiinflamatoare, contribuie la scăderea în greutate şi la eliminarea toxinelor din organism, înălbește pielea.

Indicaţii: celulită, sângerarea gingiilor, stomatită, stres, insomnie, nevroze, ochi obosiţi.
Vezi descrierea completă
6 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat