Coșul este gol. Adăugați un produs

Hartman 500ml sol.perf. N1

CE ESTE SOLUŢIE HARTMAN ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ
Soluţia Hartman conţine substanţe active clorură de sodiu, clorură de calciu dihidrat, clorură de potasiu, lactat de sodiu şi face parte din grupul de medicamente soluţii implicate în balanţa hidroelectrolitică; combinaţii.

Indicatii:

Soluția Hartman este utilizată pentru substituție hidroelectrolitică în condițiile unui echilibru acido-bazic nemodificat sau în acidoza usoară (cu excepția acidozei lactice):

- compensarea pierderilor de apă şi electroliţi determinate de vărsături persistente, diaree, arsuri pe suprafeţe extinse, peritonite, infecii severe etc;

- menţinerea unui volum lichidian extracelular satisfăcător şi susţinerea volumului circulator în timpul intervenţiilor chirurgicale sau postoperator, compensând temporar nevoia transfuziei de sânge;

- susţinere volemică iniţială în hemoragie, şoc sau traumatisme. Precauții:

Soluția Hartmann va fi administrată cu prudență în cazuri de insuficiență cardiacă congestivă usoare-moderate, insuficiență circulatorie, tulburări funcționale renale sau hepatice și hipoproteinemie, la studii în cazuri de insuficiență cardiacă congestivă usoare-moderate, insuficiență renală circulatorie, sau hepatice și hipoproteinemie, la studiile în cazuri de insuficiență a ci ... Soluția Hartmann nu poate fi utilizată pentru corectarea deficitelor majore de potasiu și calciu. Se va administra cu precauție la copiii foarte tineri sau vârstnici. CUM SĂ UTILIZAȚI SOLUȚIE HARTMAN

Utilizați acest medicament exact așa cum va spus medicul sau farmacistul. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.

Volumul total de soluție administrat depinde de necesitatea organismului în lichide și electroliți, starea clinică a pacientului, vărsta, masa corporală. Se recomandă administrarea de maxim 2500 ml Soluție Hartman pe zi, în perfuzie iv cu o rata de 60 picături / min, de exemplu 2.5 ml / kg și oră. În urgenţe, viteza administrării poate fi crescută pâna la 100 picaturi / min. Ca regulă generală, ½ din deficitul de fluide plus necesarul zilnic va fi compensat în primele 24 ore, câte ¼ în următoarele două zile, astfel deficitul să fie complet compensat în 72 ore. Se va tine seama si de lichidele care continua sa se piarda si care vor trebui, de asemenea, compensate.

Incompatibilităţi

Soluția Hartman nu trebuie administrată prin același dispozitiv de perfuzie cu sângele, deoarece există riscul de coagulare, conținutului în calciu. Soluţia Harmann nu trebuie amestecată cu care care conţin carbonaţi sau organici, riscul de soluţionare a precipitaţiilor. În cazul în care Soluția Hartmann trebuie amestecată cu alte medicamente, este obligatoriu să se verifice compatibilitatea, să se asigure sterilitatea și uniformizarea amestecului. După realizarea amestecului, acesta trebuie administrat imediat.

Instrucțiuni privind pregătirea produselor medicamente în vederea administrării și manipularii sa

Înainte de administrare se verifică flacoanele, care trebuie să fie intacte, iar soluția

trebuie să fie limpede. Înainte de utilizare trebuie dezinfectat dupăl de cauciuc. Nu se folosesc flacoanele deteriorate, ale caror dopuri au fost perforate anterior sau din care sa extras lichid. Produsul se imediat după deschiderea ambalajului.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Article 10662
  • Țara producător Serbia
  • Producător Hemofarm
  • Cod medicament 106010017
10 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat