Coșul este gol. Adăugați un produs

Nimesulid 100mg comp. N20

25,95 lei
26,75 lei
Adaugă în coş
DESCRIEREA MEDICAMENTULUI
Comprimate rotunde, neacoperite, biconvexe, cu aspect uniform, de culoare galben-deschisă, cu structura compactă şi omogenă, inscripţionatecu „BP” pe o parte a comprimatului.
PROPRIETĂŢI FARMACOLOGICE
Nimesulid este un remediu antiinflamator nesteroidian cu proprietăţi analgezice
şi antipiretice. Mecanismul de acţiune constă in inhibiţia ciclooxigenazei-2 şi blocarea sintezei prostaglandinelor in focarul de inflamaţie.
INDICAŢII TERAPEUTICE
Tratamentul durerii acute.

Tratamentul simptomatic al durerii in osteoartrită (artroze).

Dismenoree primară.

DOZE ŞI MOD DE ADMINISTRARE

Adulţi: se administrează cate 100 mg de 2 ori pe zi, după mese. Doza maximă de nimesulid va constitui 200 mg/zi divizată in 2 prize, durata curei de tratament fiind cat mai scurtă (7-10 zile).

La pacienţii varstnici nu este necesară ajustarea dozei.

La copiii cu varsta sub 12 ani administrarea de nimesulid este contraindicată.

Adolescenţi: deoarece parametrii farmacocinetici sunt identici cu cei caracteristici pentru adulţi, nu este necesară ajustarea dozei de nimesulid la această categorie de pacienţi.

Pacienţi cu insuficienţă renală:

In caz de insuficienţă renală uşoară sau moderată (clearance-ul creatininei 30-80 ml/min) nu este necesară ajustarea dozei preparatului. La pacienţii cu insuficienţă renală severă (clearance-ul creatininei <30 ml/min) administrarea
produselor medicamentoase ce conţin nimesulid este contraindicată.

La pacienţii cu insuficienţă hepatică produsele medicamentoase ce conţin nimesulid sunt contraindicate.
CONTRAINDICAŢII
- Hipersensibilitate cunoscută la nimesulid sau la alte componente ale preparatului; hipersensibilitate (bronhospasm, rinită, urticarie) la acidul acetilsalicilic sau la alte antiinflamatoare nesteroidiene.
- Reacţii hepatotoxice la nimesulid in antecedente.
- Ulcer gastric sau duodenal activ; ulcer sau hemoragii gastrointestinale recidivante; hemoragii cerebrovasculare sau alte hemoragii.
- Dereglări severe de coagulare a sangelui.
- Insuficienţă cardiacă severă.
- Insuficienţă renală severă.
- Insuficienţă hepatică.
- Copii cu varsta sub 12 ani.
- Trimestrul III de sarcină şi perioada de alăptare.
Administrarea în timpul sarcinii şi perioada de alăptare Administrarea medicamentelor ce conţin nimesulid este contraindicată in trimestrul III de sarcină. Ca şi alte AINS, preparatele medicamentoase ce conţin nimesulid nu se recomandă femeilor care planifică sarcina.

Precum şi alte AINS care inhibă sinteza prostaglandinelor, nimesulid poate conduce la inchiderea prematură a canalului arterial, hipertensiune pulmonară, oligurie, oligoamnion, risc crescut de hemoragii, atonie uterină,
edeme periferice. Au fost comunicate cazuri de insuficienţă renală la copiii nou-născuţi, mamele cărora au administrat nimesulid in ultimul trimestru de sarcină.

Studiile efectuate la animale au demonstrat toxicitate reproductivă atipică.

Studii clinice adecvate la femeile gravide nu au fost efectuate.
Riscul potenţial pentru om nu este cunoscut. Prin urmare, nu se recomandă administrarea preparatelor medicamentoase ce conţin nimesulid in trimestrele I şi II de sarcină.

Nu se cunoaşte dacă nimesulid trece in laptele matern. Produsele medicamentoase ce conţin nimesulid sunt contraindicate in perioada de alăptare.

Efecte asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje
Pană in prezent nu au fost efectuate studii clinice pentru determinarea influenţei nimesulidului asupra capacităţii de a conduce autovehicule sau de a manevra utilaje. In caz de apariţie a vertijului, fatigabilităţii după administrarea preparatelor ce conţin nimesulid pacienţii vor fi avertizaţi să evite conducerea autovehiculelor sau manevrarea utilajelor. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Article 94248
  • Țara producător Republica Moldova
  • Producător BalkanPharm.
  • Cod medicament 9200900731
Adăugat