Coșul este gol. Adăugați un produs

Acupan 20mg/2ml sol. inj. N5

1. DENUMIREA COMERCIALĂ A MEDICAMENTULUI Acupan 20 mg/2 ml soluţie injectabilă
2. COMPOZIŢIA CALITATIVĂ ŞI CANTITATIVĂ O fiolă de 2 ml soluţie injectabilă conţine clorhidrat de nefopam 20 mg. Pentru lista tuturor excipienţilor.
3.FORMA FARMACEUTICĂ Soluţie injectabilă. Soluţie limpede, incoloră şi fără miros, fără particule în suspensie.
4. DATE CLINICE 4.1 Indicaţii terapeutice Tratamentul simptomatic al afecţiunilor dureroase acute, în particular al durerilor postoperatorii.
4.2 Doze şi mod de administrare Doze Ca la toate analgezicele, posologia trebuie adaptată în funcţie de intensitatea durerii şi de răspunsul clinic al fiecărui pacient. Administrare intramusculară: Acupan se administrează intramuscular profund. Doza uzuală recomandată este de 20 mg/injecţie. Dacă este necesar, tratamentul se poate repeta la fiecare 6 ore, fără a se depăşi doza totală de 120 mg/24 ore. Administrare intravenoasă: Acupan se administrează în perfuziei.v. lentă, de peste 15 minute, pacientul fiind aşezat în decubit dorsal, pentru a se evita apariţia reacțiilor adverse (greaţă, vertij, transpiraţie). Doza unică uzuală recomandată este de 20 mg/injecţie, repetată, dacă este necesar, la fiecare 4 ore, fără a se depăşi doza totală de 120 mg/24 ore.
Mod de administrare
Acupan poate fi administrat în soluţiile uzuale pentru perfuzie (soluţie izotonică de clorură de sodiu sau glucoză). Se recomandă evitarea combinării în aceeaşi seringăa altor medicamente injectabile cu Acupan. 4.3 Contraindicaţii Hipersensibilitate la nefopam sau la oricare din excipienţii enumerați la pct. 6.1. Copii sub 15 ani, în absenţa studiilor clinice. Convulsii sau antecedente de tulburări convulsive. Risc de retenţie urinară datorate unor afecţiuni uretroprostatice. Risc de glaucom cu unghi închis.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Article 61424
  • Țara producător Franța
  • Producător Biocodex
  • Cod medicament 1408940017
1 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat