Coșul este gol. Adăugați un produs

Test pentru sarcină "Mama test-ultrasensitiv"

68,40 lei
76 lei
Adaugă în coş
TEST ULTRASENSITIV PENTRU DETERMINAREA PRECOCE SARCINII

MAMA TEST ® este un test pentru determinarea rapidă a sarcinii, pe care îl puteţi purta cu Dvs. oricând. Acesta detectează prezenţa gonadotropinei corionice umane (HCG), care apare în urină foarte devreme în timpul sarcinii.
A se utiliza numai pentru autotestarea în vitro. Doar pentru uz extern.

CUM FUNCŢIONEAZĂ ACEST TEST DE SARCINĂ?
Gonadotropina corionică umană (hCG) este un hormon, produs de către placenta în proces de dezvoltare la un termen foarte scurt după concepere şi secretat în urină. Testul de sarcină conţine anticorpi care reacţionează în mod special la acest hormon.
Când proba de urină este aplicată pe test, acţiunea capilară face ca proba să fie transportată de-a lungul membranei. Când hCG-ul din probă ajunge la zona de testare a membranei, acesta va crea o linie colorată. Absenţa acestei linii colorate sugerează un rezultat negativ.
Pentru a servi drept o procedură de control, o linie colorată va apărea în zona de control, în cazul în care testul a fost efectuat corect.

COMPONENTELE SETULUI DE TESTARE
1. O pungă care conţine o membrană de reacţie şi un desicant. Desicantul este utilizat numai pentru păstrare şi nu poate fi utilizat în procedurile de testare.
2. Pliant cu instrucţiuni de folosire.

CE MAI ESTE NECESAR?
1. Un vas curat, uscat din plastic sau sticlă pentru colectarea urinei.
2. Timer sau ceas.

PRECAUŢII
1. Acest set este destinat doar pentru utilizate exterioară. Nu înghiţiţi.
2. Aruncaţi-l după prima utilizare. Acest test nu poate fi utilizat decât o singură dată.
3. Nu utilizaţi acest set după expirarea termenului de valabilitate.
4. Nu utilizaţi setul în cazul în care punga este deteriorată sau prost sigilată.
5. Nu lăsaţi la îndemâna copiilor.

PĂSTRARE ŞI STABILITATE
1. Păstraţi la temperatura cuprinsă între 4o C şi 30o C în pungă sigilată până la expirarea termenului.
2. Ţineţi la distanţă de razele solare directe, umezeală şi căldură.
3. NU ÎNGHEŢAŢI.
4. Preferabil ca punga să fie deschisă numai cu puţin timp înainte de test.

CÂND TREBUIE EFECTUAT TESTUL?
Orice probă de urină este acceptabilă pentru testarea sarcinii însă prima urină de dimineaţă este optimală datorită concentraţiei sale înalte de HCG.

CUM SE FACE UN TEST DE SARCINĂ ?
1. Pentru a începe testarea, deschideţi punga sigilată prin rupere de-a lungul crestăturii. Scoateţi dispozitivul de testare din pungă.
2. Ţineţi capătul rotund cu o singură mână. Utilizaţi altă mână pentru a scoate capacul testului şi dezgolişi absorbantul.
3. Îndreptaţi vârful absorbant în jos; plasaţi vârful absorbant sub fluxul de urină timp de cel puţin 10 secunde pentru ca acesta să fie complet ud. Nu vă urinaţi dincolo de săgeata indicatoare.
Sau, puteţi colecta urina într-un vas curat, plasaţi o placa absorbantului în vasul cu urină astfel încât aceasta să fie pe jumătate acoperită de urină. Aşteptaţi cel puţin 3 secunde.
4. Scoateţi dispozitivul şi aşteptaţi apariţia liniilor colorate. Rezultatul pozitiv poate fi observat într-un interval de 1 minut. Însă pentru confirmarea rezultatului negativ, este necesar să aşteptaţi măcar 3 minute. Nu citiţi rezultatele mai târziu de 5 minute.


CUM INTERPRETĂM REZULTATELE?
Pozitiv (sunteţi însărcinată):
Linii colorate distincte apar în zona de control şi în zona de test. Acest fapt indică că sunteţi însărcinată. Intensitatea culorii liniilor pot varia atâta timp cât diferiţi termeni de sarcină prezintă concentraţii diferite ale hormonului HCG.

Negativ (nu sunteţi însărcinată):
Dacă apare doar o singură liniuţă colorată, în sona de control, fără să apară o liniuţă în sona de testare, aceasta înseamnă că nu a fost detectată sarcina.

Defect:
Dacă nu a apărut nici o liniuţă, sau este doar una singură în zona de testare şi nu în zona de control, repetaţi testul utilizând un nou set de testare. Dacă testul totuşi nu reuşeşte, vă rugăm să contactaţi distribuitorul sau magazinul din care aţi procurat produsul, indicând numărul lotului.

NOTĂ: dacă culoarea din zona de testare este slabă, se recomandă ca testul să fie repetat în decurs de 48 de ore.

CE FACEM CÂND CUNOAŞTEM REZULTATUL

DACĂ REZULTATUL ESTE POZITIV (DOUĂ LINII)
Consultaţi medicul terapeut. Acesta trebuie să confirme sarcina după evaluarea tuturor analizelor clinice şi de laborator. Este adevărat că în unele circumstanţe, testul poate prezenta un rezultat pozitiv fals. Medicul oricum vă va oferi informaţia necesară şi indicaţii referitoare la sarcină.
Vedeţi de asemenea "Restricţii".

DACĂ REZULTATUL ESTE NEGATIV (O LINIUŢĂ)
Dacă totuşi aveţi motive să credeţi că sunteţi însărcinată (ex. lipsa menstruaţiei), puteţi repeta testul câteva zile mai târziu. Dacă testul este totuşi negativ, consultaţi medicul terapeut.
Vedeţi de asemenea "Restricţii".

RESTRICŢII
1. Din motiv că nu reprezintă o procedură diagnostică, diagnosticul confirmat al unei sarcini trebuie să fi efectuat numai de medicul terapeut după evaluarea tuturor rezultatelor clinice şi de laborator.
2. Dacă proba de urină este prea decolorată (ex. densitatea specifică scăzută), aceasta poate să nu conţină nivelul necesar de hCG. Dacă este suspectată totuşi sarcina, se recomandă colectarea unei alte probe de urină 48 de ore mai târziu, şi testarea repetată.
3. Concentraţia slabă de hCG la un termen mic de sarcină poate prezenta un rezultat negativ. În acest caz, se recomandă colectarea unei alte probe de urină 48 de ore mai târziu, şi testarea repetată.
4. Nivelul ridicat de hCG poate fi cauzat şi de alte câteva condiţii decât sarcina. De aceea, prezenţa hCG în proba de urină nu trebuie să fie utilizată pentru a diagnostica sarcina, cu excepţia condiţiilor menţionate mai sus.
5. O sarcină normală nu poate fi distinsă de o sarcină extrauterină bazându-ne doar pe nivelul de hCG. De asemenea, confuziile în interpretarea rezultatelor testului pot fi cauza avortului spontan.
6. Tratamentele de sterilitate, bazate pe hCG, pot cauza rezultate false. Consultaţi medicul terapeut.


REZULTATELE AŞTEPTATE
Rezultatele negative sunt aşteptate la femei sănătoase care nu sunt însărcinate şi la bărbaţi sănătoşi. Cu toate acestea nivelul de hCG la o femei normală cu un termen mic de sarcină este variabil, MAMA TEST® este capabil să determine sarcina chiar din prima zi de reţinere a menstruaţiei.
CARACTERISTICI DE PERFORMANŢĂ
Sensibilitate
MAMA TEST® va detecta concentraţia de hCG în urină la 10 mlU/mL mai mare.

Specificitate
Specificitatea a testului MAMA TEST® a fost determinată din studiile de reactivitate încrucişată cu cantităţi cunoscute de hormon luteinizant (hLH), hormon foliculo-stimulant (FSH), şi hormon tiroidian (hTSH). Rezultatele negative au fost obţinute de la toate testele efectuate cu 300 mUI/ml Hlh, 300 mUI/ml hFSH şi 1000 PLU/ml hTSH.
ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI
1. Există o mare diferenţă dintre liniile de control a două teste. Poate reprezenta un motiv de îngrijorare? Nu. Variaţia de culori a benzilor de control nu afectează rezultatul testului.
2. Pot fi rezultatele interpretate după mai mult de 5 minute? Nu. Rezultatele testelor trebuie să fie interpretate timp de 5 minute. Astfel, rezultatul pozitiv nu se schimbă în timp de câteva zile în timp ce un rezultat negativ se poate schimba în rezultat pozitiv în următoarea minută după expirarea perioadei de testare, ceea ce nu va reprezenta un rezultat adecvat. Este foarte important ca rezultatele să fie citite în perioada de testare care reprezintă 5 minute, iar ulterior aruncaţi testul pentru a evita confuziile.
3. Un fundal de culoare roză şi dungile verticale apărute în zona rezultatelor apărute în timpul testării. Este un motiv de îngrijorarea? Nu. Fiecare probă de urină variază în dependenţă de compoziţia chimică, precum şi de umiditatea aerului în camera de testare. Astfel de variaţii ale condiţiilor fizice pot cauza dungi verticale şi/sau fundalul de culoare roză, nu va afecta rezultatele testului. Atâta timp cât dungile de control apar timp de cinci minute, testul este valabil.

Condiţii de păstrare
A se păstra la loc ferit de lumină şi umiditate la temperatura 4 - 30 °C, în ambalajul individual.

Termen de valabilitate
2 ani. A nu se utiliza după expirarea termenului de valabilitate

Producătorul
Beromed GmbH Hospital Products, Kronenstrasse l9, 10117 Berlin, Gemania

Reprezentant autorizat în Republica Moldova:
I.M. “Rihpangalfarma” SRL,
str. N.Milescu Spataru, 36, mun. Chisinau, tel: 373 22 606-130
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Țara producător Germania
  • Producător Beromed
  • Article 76728
Adăugat