Coșul este gol. Adăugați un produs

Naftizilin 1mg/ml 20ml picături nazale, soluție

23,43 lei
24,15 lei
Adaugă în coş
Naftizilin 1,0 mg/ml picături nazale, soluție
Nitrat de nafazolină

Citiți cu atenție și în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizați acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.
Utilizați întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale.
- Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.
- Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.
- Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. vezi pct. 4.
- Dacă nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

Ce găsiți in acest prospect:
1. Ce este Naftizilin și pentru ce se utilizează
2. Ce trebuie să știți înainte să administrați Naftizilin
3. Cum să administrați Naftizilin
4. Reacții adverse posibile
5. Cum se păstrează Naftizilin
6. Conținutul ambalajului și alte informații


1. Ce este Naftizilin și pentru ce se utilizează
Naftizilin conţine substanța activă nitrat de nafazolină - un decongestionant nazal cu acțiune locală, care ameliorează congestia nazală, reduce umflarea mucoasei nazale.

Naftizilin 1,0 mg/ml picături nazale, soluție se utilizează la adulți și copii cu vârsta mai mare de 15 ani, pentru tratamentul inflamației acute a mucoasei nazale (rinită acută), inflamației urechii medii (otită medie), inflamației trompei lui Eustachio (eustachiită), inflamației sinusurilor paranazale (sinuzită); pentru scăderea edemului mucoasei nazale în caz de intervenții chirurgicale curative și cu scop diagnostic.


2. Ce trebuie să știți înainte să administrați Naftizilin
Nu trebuie să administrați Naftizilin:
- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la nitrat de nafazolină sau la oricare dintre celelalte componente ale Naftizilinei, enumerate la pct. 6;
- dacă aveţi rinită neînsoţită de secreţie (o formă de rinită cronică, care determină inflamarea uscată a mucoasei din interiorul nasului, cu formare de cruste).

Medicamentul nu se utilizează la copii cu vârsta sub 15 ani.

Atenționări și precauții
Înainte să luaţi Naftizilin, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului:
- dacă aveţi boli ale vaselor coronariene ale inimii sau tensiune arterială mare;
- dacă aveţi tulburări metabolice, cum sunt funcţie tiroidiană mărită (hipertiroidie) sau diabet zaharat;
- dacă aveţi o tumoră suprarenală (feocromocitom);
- dacă sunteţi tratat cu anumite medicamente pentru depresie cunoscute sub numele de inhibitori ai monoaminoxidazei (IMAO) sau alte medicamente care pot provoca creşterea tensiunii arteriale;
- dacă aveți astm bronșic.
Înainte de o intervenție chirurgicală cu utilizarea anesteziei generale, comunicați medicului anesteziolog că luați Naftizilin.

Utilizarea pe termen lung a Naftizilinei duce la umflarea cronică şi, în cele din urmă, la atrofia mucoasei nazale (țesutul din interiorul nasului).

Copii.
Nu se recomandă administrarea Naftizilin 1,0 mg/ml la copii cu vârsta sub 15 ani.

Naftizilin împreună cu alte medicamente
Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizați, ați utilizat recent sau s-ar putea să utilizați orice alte medicamente.

La administrarea concomitentă a preparatelor antidepresive sau a celor utilizate împotriva anxietății sau pe parcursul a câteva zile după sistarea lor există riscul creşterii bruşte a tensiunii arteriale.

Sarcina, alăptarea și fertilitatea
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Deoarece siguranţa utilizării Naftizilinei în timpul sarcinii şi alăptării nu a fost suficient studiată, puteţi să utilizaţi acest medicament numai la recomandarea medicului dumneavoastră şi numai după o evaluare atentă a raportului risc/beneficiu.

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor
Administrat în dozele terapeutice recomandate nu influenţează asupra capacităţii de conducere a autovehiculelor şi de manevrare a utilajelor.


3. Cum să administrați Naftizilin
Naftizilin se administrează în fiecare nară, aplecaţi uşor capul cu înclinarea lui spre dreapta la administrarea în nara stângă şi în stânga – la administrarea în nara dreaptă.

Cu scop de tratament
Adulți și copii cu vârsta mai mare de 15 ani: câte 1- 3 picături soluţie 1,0 mg/ml în fiecare nară de 3 ori pe zi.

Intervalul dintre administrări trebuie să fie de cel puţin 4 ore.
Durata administrării preparatului constituie cel mult 5 zile pentru adulti și 3 zile pentru copii. Tratamentul cu Naftizilin poate fi reluat peste câteva zile.

În hemoragii nazale este preferabilă utilizarea meşelor de tifon îmbibate cu soluţie 0,5 mg/ml.

Cu scop diagnostic se instilează câte 3-4 picături soluţie 1,0 mg/ml în fiecare nară sau aplicarea pentru 1-2 min. a meşelor de tifon îmbibate cu soluţie 1,0 mg/ml după curățirea nasului.

În caz de edem ale coardelor vocale se va pulveriza 1-2 ml soluție preparat cu seringă.


4. Reacții adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Medicamentul, de obicei, este bine tolerat, la respectarea regimului de dozare recomandat. La pacienții care suferă de tensiune arterială crescută uneori este posibilă apariția unor efecte adverse ușoare.

Reacţii adverse mai puțin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 utilizatori)
Senzație de arsură sau uscare a mucoasei nazale.

Reacţii adverse foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 utilizatori)
Nervozitate, dureri de cap, tremor, bătăi prea rapide ale inimii, conştientizarea bătăilor inimii (palpitații), tensiune arterială crescută, transpirație excesivă, congestie nazală intensă după terminarea efectului preparatului.

Aceste reacții adverse apar preponderent după un supradozaj.

Utilizarea nazală pentru mai mult de 5 zile la adulți și mai mult de 3 zile la copii sau utilizarea prea frecventă poate conduce la dependență (sanorinism), însoțită de umflarea intensă a mucoasei, care apare după un timp relativ scurt după utilizare. Utilizarea pe termen lung a medicamentului poate afecta epiteliul mucoasei, inhiba activitatea ciliară și cauza daune ireversibile mucoasei, cu dezvoltarea rhinitis sicca (o formă de rinită cronică care determină inflamarea uscată a mucoasei din interiorul nasului, cu formare de cruste).

Raportarea reacţiilor adverse
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale: www.amdm.gov.md sau e-mail: farmacovigilenta@amdm.gov.md.
Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.


5. Cum se păstrează Naftizilin
A se păstra la temperatura sub 25 °C în ambalajul original, pentru a fi protejat de lumină și umiditate.
A nu se lăsa la îndemâna și vederea copiilor!

Nu administrați Naftizilin mai mult de 6 luni după prima utilizare.

Nu utilizați acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.


Nu utilizaţi acest medicament, dacă observaţi semnele vizibile de deteriorare a ambalajului.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.


6. Conținutul ambalajului și alte informații
Ce conține Naftizilin
- Substanța activă este nitrat de nafazolină 1,0 mg.
- Celelalte componente sunt: acid boric, apă purificată.

Cum arată Naftizilin și conținutul ambalajului
Picături nazale, soluţie 1,0 mg/ml.
Câte 10 ml sau 20 ml în flacoane de culoare albă din polietilenă, prevăzute cu aplicator nazal și capac de culoare albă împreună cu prospectul pentru consumator/pacient plasat în cutie de carton.

Deţinătorul certificatului de înregistrare şi fabricantul

Deţinătorul certificatului de înregistrare
SC „Flumed-Farm‘‘ SRL, Republica Moldova
mun. Chişinău, str. Cetatea Albă, 176
tel. (+373 22) 52 14 52
e-mail: flumed-farm@hushmail.com
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Article 103190
  • Producător Flumed Farm
  • Țara producător Republica Moldova
  • Cod medicament 9221102402
14 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat