Coșul este gol. Adăugați un produs

Sulfargin 50g unguent 10mg/g

93,75 lei
96,65 lei
Adaugă în coş
SULFARGIN® unguent cu ioni de argint pentru vindecarea rănilor, pentru uz extern, 50 g
PRODUCĂTOR
Uzina farmaceutică din Tallinn SA, Estonia; SA Grindeks, Letonia
CE ESTE SULFARGIN®
Sulfargin®- unguent cu acțiune antimicrobiană și spectru larg de acțiune, conține sulfadiazină și ioni de argint, pentru tratamentul rănilor superficiale ale pielii. Protejează pielea lezată de infecții. Proprietățile bactericide ale unguentului Sulfargin® se manifestă față de bacteriile gram-pozitive și gram-negative, inclusiv Klebsiella spp., Escherichia coli, Staphylococcus spp., Proteus spp. Ionii de argint activi sunt eliberați treptat, asigurând astfel un efect antimicrobian constant.
PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ SULFARGIN®
Tratamentul arsurilor infectate, profilaxia infectării arsurilor; tratamentul suplimentar al ulcerelor trofice infectate și al escarelor; profilaxia infecției la donatorii de grefă de piele și la pacienții cu escoriații extinse.
CE CONŢINE SULFARGIN®
1 g unguent conține: substanța activă - 10 mg sulfadiazină de argint; celelalte componente - ulei de vaselină, propilenglicol, alcool cetostearilic, monostearat de glicerol 40-55, polisorbat-80, metilparahidroxibenzoat, propilparahidroxibenzoat, apă purificată.
CUM SĂ UTILIZAŢI SULFARGIN®
Pentru uz extern. Îndepărtați cu atenție țesutul necrotic (dacă este necesar) și aplicați unguentul Sulfargin® în strat subţire de 2-4 mm pe suprafaţa lezată de 1-2 ori pe zi (sub pansament steril sau în mod deschis). Doza unică maximă este de 300g. Durata tratamentului în general poate dura până la 3 săptămâni. Dacă aveți impresia că efectul unguentului Sulfargin® este prea puternic sau slab, consultați medicul dumneavoastră sau farmacistul.
COPII ȘI ADOLESCENȚI
Nu se recomandă utilizarea sulfadiazinei de argint la nou-născuți prematur și la copii cu vârsta până la 3 luni.
NU UTILIZAȚI SULFARGIN®
Dacă sunteţi alergic la sulfadiazină de argint sau la oricare dintre celelalte componente; dacă aveți deficit genetic de glucozo-6-fosfatdehidrogenază (enzimă esențială pentru metabolismul carbohidraților), deoarece când este utilizat pe suprafeţe extinse poate provoca hemoliza (distrugerea globulelor roșii); la nou-născuţi prematuri şi copii cu vârsta până la 3 luni (există riscul dezvoltării icterului neonatal); dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi.
ATENŢIONĂRI ŞI PRECAUŢII
Înainte să utilizaţi Sulfargin® consultaţi medicul dumneavoastră dacă aveți porfirie, insuficienţă hepatică şi renală. Ca şi la administrarea topică a altor preparate cu acţiune antimicrobiană, la administrarea Sulfargin® se pot dezvolta suprainfecţii (infecție microbiană ivită peste o infecție existentă).
SARCINA, ALĂPTAREA ŞI FERTILITATEA
Sulfargin® nu se va administra în sarcină şi perioada de alăptare, deoarece siguranța în timpul sarcinii nu a fost stabilită.
REACȚII ADVERSE POSIBILE
Reacţii locale. Rare: reacţii alergice cutanate (erupţii pe piele, senzaţie de arsură, mâncărime). Foarte rare: acțiune iritantă locală (senzaţie de mâncărime de scurtă durată, durere), care, de regulă, dispare peste 5-10 min. Reacţii sistemice. Frecvente: greaţă, vomă, diaree, glosită (inflamația limbii). Rare: leziuni hepatice, dureri de cap, spasme musculare, cristalurie, leziuni renale, leucopenie (scăderea numărului de leucocite în sânge), trombocitopenie (scăderea numărului de trombocite în sânge), eozinofilie (creșterea numărului de eozinofile în sânge), argiria – ca rezultat al acumulării argintului în ţesuturi pielea poate căpăta o nuanţă cenuşie. Cu frecvenţă necunoscută: anxietate, dureri articulare.
CUM SE PĂSTREAZĂ SULFARGIN®
A nu se lăsa la îndemâna copiilor. A se păstra la temperaturi sub 25°C. A nu se congela.
TERMEN DE VALABILITATE
2 ani.
CONDIȚII DE ELIBERARE DIN FARMACII
Fără rețetă.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Article 36895
  • Țara producător Letonia
  • Producător Grindex
  • Cod medicament 1906270010
Adăugat