Coșul este gol. Adăugați un produs

Sulfargin 50g unguent 10mg/g

96,81 lei
99,80 lei
Adaugă în coş
DENUMIREA
Sulfargin® - unguent regenerant cu acțiune antimicrobiană pentru utilizare externă, 50 g
РRODUCĂTOR
Uzina farmaceutică din Tallin SA, Estonia; SA Grindeks, Letonia
CE ESTE SULFARGIN
Sulfargin ® unguent cu acțiune antimicrobiană și spectru larg de acțiune, conține sulfadiazină și ioni de argint, pentru tratamentul rănilor superficiale ale pielii, arsurilor, vindecarea excoriaţilor, tăieturilor, ulcerelor cutanate și decubitusurilor infectate. Protejează pielea lezată de infecții.
Proprietățile bactericide ale unguentului Sulfargin® se manifestă împotriva bacteriilor gram-pozitive și gram-negative, incl. Klebsiella spp., Escherichia coli, Staphylococcus spp., Proteus spp.
Ionii de argint activi sunt eliberați treptat, asigurând astfel un efect antimicrobian constant.
PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ SULFARGIN
Profilaxia şi tratamentul arsurilor infectate. Tratament suplimentar al ulcerelor cutanate și decubitusurilor infectate. Profilaxia suplimentară a infecţiilor grefei cutanate şi excoriaţilor masive.
СE CONŢINE SULFARGIN
1g unguent conţine sulfadiazină de argint – 10 mg.
CUM SĂ UTILIZAŢI SULFARGIN
Extern. După înlăturarea chirurgicală a ţesuturilor necrotice unguentul se aplică în strat subţire, 2-4 mm, pe suprafaţa afectată, de 1-2 ori pe zi, (în mod deschis sau sub pansament steril). Doza maximă la o priză constituie 300 g. Durata tratamentului este individuală și depinde de caracterul maladiei și eficiența tratamentului, în general, constituie până la 3 săptămâni.
NU UTILIZAŢI SULFARGIN:
Dacă sunteţi alergic la sulfadiazină de argint, alte sulfanilamide sau la oricare dintre celelalte componente acestui medicament, dacă aveți deficit genetic de glucozo-6-fosfatdehidrogenază (la utilizarea pe suprafeţe extinse poate să se dezvolte hemoliza), dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi. Nou-născuţilor prematuri şi copiilor cu vârsta până la 3 luni, (există riscul dezvoltării icterului neonatal). Sulfargin nu se recomandă de utilizat în tratamentul plăgilor purulente profunde şi arsurilor cu exsudaţie abundentă. Dacă la dumneavoastră apare o afecțiune sau stare menționată mai sus, consultați medicul dumneavoastră sau farmacistul înainte de utilizarea acestui medicament.
ATENŢIONĂRI ŞI PRECAUŢII
Sulfadiazina de argint se va administra cu precauţie în insuficienţă hepatică şi renală. Ca şi la administrarea topică a altor preparate cu acţiune antimicrobiană, la administrarea sulfadiazinei de argint pot să se dezvolte suprainfecţii. Dacă suferiţi de porfirie (o boală metabolică rară) consultaţi medicul dumneavoastră înainte de utilizarea acestui medicament.
SARCINA, ALĂPTAREA ŞI FERTILITATEA
Sulfadiazina de argint nu se va administra în sarcină şi perioada de alăptare.
REACŢII ADVERSE POSIBILE
Reacţii locale: reacţii alergice cutanate (erupţii cutanate, senzaţie de arsură, mîncărime), acțiune iritantă locală (senzaţie de mîncărime de scurtă durată, durere), care, de regulă, dispare peste 5-10 min. Reacţii sistemice: greaţă, vomă, diaree, glosită (inflamația limbii), leziuni hepatice, dureri de cap spasme convulsive, cristalurie (prezența cristalelor de substanță activă în urină), leziuni renale, leucopenie (număr scăzut de celule albe în sânge), trombocitopeniei (număr scăzut de plachete în sânge) sau eozinofiliei (nivel crescut de eozinofile în sânge), argiria – ca rezultat al acumulării argintului în ţesuturi pielea poate căpăta o nuanţă cenuşie, dureri articulare, confuzie mintală. Pentru a evita reacțiile adverse la utilizarea unguentului pe suprafețe extinse se va controla frecvența urinării și se va schimba reacția urinei pe alcalină. De aceea pacientul trebuie să consume cantităţi mari de lichide alcaline. De asemenea se recomandă controlul funcției hepatice și renale. La administrarea topică a unguentului pot să se dezvolte suprainfecţii.
CONŢINUTUL AMBALAJULUI
Unguent pentru uz extern, tub 50g.
CUM SE PĂSTREAZĂ SULFARGIN
Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. A se păstra la temperaturi sub 25°C. A nu se congela.
CONDIȚII DE ELIBERARE DIN FARMACII
Fără rețetă
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Article 36895
  • Țara producător Letonia
  • Producător Grindex
  • Cod medicament 1906270010
10 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat